Спяна на паспорт преди виза?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
hghjghjgj

Спяна на паспорт преди виза?

Мнение от hghjghjgj »

Някой може ли да каже дали ако си сменим паспортите преди да ги изпратим за визи ще имаме проблеми???Защото изтичат 2006г.
olga
Обратна връзка:

Za smqna na pasportite

Мнение от olga »

Паспортите на мъжа ми и на децата изтичат 2005 към края, и смятаме за визи да пратим нови паспорти с ксерокопия на страницата от стария - респ.да се види, че щеше да изтече. Не ни се рискува, и тук си знаем как и за колко да го сменим, а там докато се ориентираме........
Не би трябвало да има проблеми -чела съм доста постинги именно за това. Никой поне досега не е имал такива
Късмет :wink:
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Няма да имате никакви проблеми с това. На моя съпруг паспорта му изтичаше към средата на 2005. Смени го непосредствено преди да си пратим паспортите за визи, като преди това си направи копие на стария, защото от паспортна служба му отказали да го върнат, макар и продупчен. Пращате новия паспорт, копие на стария и едно кратко пояснително писмо, в което да обясните каква е била причината за смяната (те не са длъжни все пак да се взират, за да открият причината).
Улеснете ги максимално и вие ще сте доволни от резултата :wink:
Късмет 8)
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Права е olga. Смяната на паспортите е възможна на който и да е етап от процедурата и не влияе негативно върху самата процедура.
Разбираемо е, че трябва да се изпрати копие не първите две страници от паспорта в съответната имиграционна служба, след подмяната.
Възможно е дори да се извади нов паспорт, при поставена вече виза в стария. В този случай, старият се маркира като невалиден и се връща на притежателя (по негово изрично искане) заедно с получаването на новия паспорт. От този момент нататък, двата паспорта се съхраняват и показват заедно, като единия е само "носач" на визата.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
nobleman

Мнение от nobleman »

Мойте документи трябваше да изтекат в средата на тази година, но аз ги поднових още през Септември м.г. Проблеми нямаше, тъй като за причини пред паспортната служба изтъкнах разликата във външния ми вид сега и преди пет години (особено в килограмите) и зрението, т.е. не носенето на очила - тези доводи бяха напълно достатъчни, за да ми издадат нови документи.
mariwa

2006?

Мнение от mariwa »

Вие на какъв етап от процедурата сте?
Трябва ли да се сменя паспорт,който изтича през 2006 ,ако скоро се очакват визи?БГ паспорта ще ми е нужен ли в Канада дълго време след пристигането там?
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

p4eli4ka написа:Няма да имате никакви проблеми с това. На моя съпруг паспорта му изтичаше към средата на 2005. Смени го непосредствено преди да си пратим паспортите за визи, като преди това си направи копие на стария, защото от паспортна служба му отказали да го върнат, макар и продупчен. Пращате новия паспорт, копие на стария и едно кратко пояснително писмо, в което да обясните каква е била причината за смяната (те не са длъжни все пак да се взират, за да открият причината).
Улеснете ги максимално и вие ще сте доволни от резултата :wink:
Късмет 8)
защо ще откажат да върнат продупчен паспорт???? За мен това е важно,защото искам да си имамм стария паспорт(евентуално за здравните каси и други проблеми).казали ли са причината????
Мечката се мие, чисти
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Защото това е законово изискване, Голяма мечко. При издаване на нов паспорт, старият задължително се връща и няма значение какво иска притежателят му. Само при смяната на паспорт, в който вече е поставена виза, ти дават и стария (продупчен) с поставената виза, заедно с новия. В случая със съпругът на пчеличка, както виждаш, това не е било така.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

az katо си смених паспорта при пребиваването в бг си казах, че искам да си запазя стария реално без да имам действаща виза... и по-стария си го пазя (като пак ми го бяха дали без да имам валидна виза)
реално ако ти го унищожат - би следвало да няма проблем, но зависи от служителя ! и написваш най-долу на 4-стр (май или 2-ра) че си получил документа и номера и се подписваш :)

хайде със здрве
Аватар
KohrBros

A az kak da postapq, koga da si podmenq pasporta

Мнение от KohrBros »

Zdravejet, zadavam vaprosa si tuk zashtoto e ot chasti svarzan s temata. Az sam na etap na kojto ochakvam sled 20 dena da mi dojdat "medicinskite" Vaprosat mi e koga da se hvana da si smenq pasporta. Inache izticha noemvri tazi godina, sega ili v nqkakav dug etap? Na medicinskite shte mi iskat li pasporta? Kakto znaete pasport se podmenq za dosta vreme:)
Dajte savet. Blagodarq vi!
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Паспорта го искат на медицинските, но аз не мога да разбера защо се притесняваш, все пак той няма да е изтекъл. Изискването е когато си изпратиш паспорта за визата, тогава той да има поне 1 година валидност. Пък и не отнема кой знае колко време смяната му, в най-лошия случай 1 месец. Но ти така или иначе ще имаш най-малко един месец от датата на медицинските до получаването на писмото за визата. Така че нищо не ти пречи когато направиш медицинските, на другия ден примерно да си подадеш молбата за смяна на паспорта. Ако нещо се заинатят и не искат да ти го сменят, кажи че трябва да ти се сложи виза в него, а изискването е да има 1 година валидност.
Късмет :wink:
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
D&N&D

Мнение от D&N&D »

Zdraveite!
Ako pasporta ima po-malko ot 1 godina validnost ne mu li postaviat viza?
Nashite pasporti sa validni do 01.2006, vse oshte niamame pokana za vizi...
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

p4eli4ka написа:Паспорта го искат на медицинските... :wink:
:?: :?: Наистина ли трябва да носим паспортите на медицинските???
Изображение
Заключено