Въпрос за пращалите e-mail до Букурещ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
milla
Модератор

Мнение от milla »

Ако тези телефони могат нещо да ви помогнат и ако някой от вас все още не са пробвали този вариант, ето за информация:

0040213075000 - Посолство Букурещ

0040213075005 - този е на българката, която работи в Посолството в Букурещ. Както споменават milena&romi, май се казва Баховска, макар че аз чух за името и с малко по-различно звучене. Важното е да споменете за какво става въпрос, пък тя би трябвало да се представи.

Успех!
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
Mr. Nobody

Мнение от Mr. Nobody »

A kato im se obajdash, dali tova se otraziava negativno vyrhu dosieto ti? Vyv vsichki pisma pishe da ne gi tyrsime, che tova samo vodi do zabaviane...

Da ne bi da si otmyshtavat za bespokojstvoto kato zabaviat dosieto, primerno s 1 mesec na obajdane? :-) :-(

N.
Аватар
AleksandrAI

Re: Какво чакате още, вземете се в ръце

Мнение от AleksandrAI »

ety написа:Може и професиите Ви да не са толкова търсени, но съм чувала, че тези които са инженери получават много бързо всичко. Даже един познат взе визи без да се явява на интервю. Просто му пратиха направо документите за медицински- той е инженер. И цялата процедура беше за 6 месеца. Той просто би рекордите! :redghost:
Абе и аз съм инжинер ама само проблени с тия в Букурещ.
Така че според мен сме попаднали на някоя мърла.
Аватар
milla
Модератор

Мнение от milla »

Mr. Nobody, в никакъв случай това не може да се отрази негативно върху процедурата! Дори напротив, след като си изчакал най-търпеливо посочения от тях срок, може спокойно да си потърсите правото за навременно довършване на процедурата. А след правенето на медицински, няма посочен срок до поканата за визи или поне аз никъде в документите им не съм срещала да пише за такъв, макар че практиката показва, че най-често, долу-горе до около 2 месеца /случаи различни, обаче/. Наши познати получиха информация именно чрез телефоните, които написах и българката им обяснила, че до 2 седмици ще получат поканите за визи, така се поуспокоиха. Вече имат и визи.
С толкова много хора и документи се занимават там и то не един човек, а цял екип, че в момента на затваряне на слушалката, вече говорят с друг, с трети, с четвърти....Това им е работата на някой от тях - до стоят на телефона, а екипите, които правят документите, ако трябваше да бъдат информирни за всеки обадил се, те никога нямаше да приключат документите дори на една кандидатура.
Споко и успех!
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
qqqq

koga plati rprf

Мнение от qqqq »

koga plati RPRF - sled medizinskite li
Mr. Nobody

Мнение от Mr. Nobody »

AlexandrAI,

Zvynia li v Bukuresht? S kakvo se opravdavat - s novogodisnite otpuski li??

Kazaha li koga shte puskat pismata? A moje li da pratish pasport bez da si poluchil pismo?

N.
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

Mr. Nobody написа:AlexandrAI,

Zvynia li v Bukuresht? S kakvo se opravdavat - s novogodisnite otpuski li??

Kazaha li koga shte puskat pismata? A moje li da pratish pasport bez da si poluchil pismo?

N.
Звъннах. На телефон 004 21 307 5005.
Вдигнаха ми чак на 5-тия опит :-)
Говорих с Баховска, тя ми каза че писмото ни е пуснато в петък.
Така че трябва да дойде до сряда-четвъртък.
А за пращането на паспортите без това писмо просто ми излезна от главата и забравих да питам. :?
Ако някой друг ще звъни да пита. Още ме е яд че забравих.

Така че ЗВЪНЕТЕ, затова си плащате. А и това им я работата, да ви информират.
Не знам защо толкова много са ви наплашили да не "безспокоите" служителките в Букурещ.
Аватар
milla
Модератор

Мнение от milla »

AleksandrAI, би ли проверил телефона, на който си звъннал дали няма една нула пред двойката, иначе както си го написал в постинга си, се получава 12 цифен телефонен номер, а доколкото ми е известно, в посолството имат 13 цифрененни телефонни номера.
AleksandrAI написа:Звъннах. На телефон 004 21 307 5005
Mr. Nobody

Мнение от Mr. Nobody »

AleksandrAI,

Izviniavaj ti na koia data si pravil medicinskite? Za da znam dali da im zvynia i az v Bukuresht...

N.
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

milla написа:AleksandrAI, би ли проверил телефона, на който си звъннал дали няма една нула пред двойката, иначе както си го написал в постинга си, се получава 12 цифен телефонен номер, а доколкото ми е известно, в посолството имат 13 цифрененни телефонни номера.
AleksandrAI написа:Звъннах. На телефон 004 21 307 5005
Като набирах номерът 004 021 307 5005 ми даваше че набирам грешен номер. Затова набрах без 0 преди 21.
Като звънях на 004 21 307 5002 ми вдигаше електронен секретар който говореше на френски.
Докато когато звънях на 004 21 307 5005 пак вдигаше секретар но този път говореше на английски и български. Някъде на 5-тият опит ми вдигна Баховска и ми обясни това което съм писал малко по-нагоре.
Mr. Nobody написа:AleksandrAI,

Izviniavaj ti na koia data si pravil medicinskite? Za da znam dali da im zvynia i az v Bukuresht...
Медицинските ги правихме на 23 Ноември( всъщност това бяха втори, върнаха ме за втора ренгенова снимка), а на 13 Декември като звъннах в МОМ ми казаха че имам O.K.
Аватар
eviton

Мнение от eviton »

AleksandrAI,получи ли вече писъмцето?Тръпнем в очакване да ни кажеш :roll: :wink:
milena&romi

Мнение от milena&romi »

Само да напиша на всички, които са запознати с нашия случай, че след почти 5 месечно чакане на писмо за визи след медицински, най-накрая вчера го получихме!!!
Придружено беше обаче от формуляр IMM 5406, който трябва да попълня за съпруга ми, не знам защо, доколкото си спомням той се попълваше само от основния кандидат.
Успех на всички чакащи!
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

Най сетне след 1 месец и 20 дена, плюс около 15 e-mail изпратени до Букурещ и едно обаждане в понеделник на Баховска писмото за паспортите ни дойде днес на 14 Януари 2005 г.

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Е т'ва е :D :D :D :D
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

milena&romi написа:...формуляр IMM 5406, който трябва да попълня за съпруга ми, не знам защо, доколкото си спомням той се попълваше само от основния кандидат.
В грешка си. Този формуляр се попълва не само от съпругът/та, но и от всяко дете над 18 годишна възраст.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Заключено