подавайки от Монтреал - срокове?
подавайки от Монтреал - срокове?
някой да е минавал наскоро през финалните метри на процедурата за емиграция в Кебек, подавайки от Монтреал? Исках да попитам, след колко време да очаквам някакво развитие (т.е. получаване на писмо за визи, или евентуално покана за интервю), след като изпратихме медицинските и допълнителните документи, които поискаха (свид. за съдимост от САЩ) преди около месец?
онзи ден, един ми помрачи оптимизма с изказването, че "ако вземем ПР картите за по-малко от една година след медицинските, ще сме щастливци"....
весели празници на всички
онзи ден, един ми помрачи оптимизма с изказването, че "ако вземем ПР картите за по-малко от една година след медицинските, ще сме щастливци"....
весели празници на всички
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
ами такава била процедурата - ние минахме интервю пред Кебек (и взехме Certficate of Selection from Quebec), след това, АКО решат федералните и TE можело да ни извикат на още едно интервю. По този въпрос, последното което чухме от тях е, че "at this time it looks like no additional intervew will be required".BabaPena написа:a) Zashto shte te vikat na interview SLED kato si pratil meditsinskite?
изрично! ние за всеки случай бяхме изпратили едни стари такива (извадени 6 месеца преди да напуснем САЩ) още с първоначалния пакет документи, но те казаха, че искат нещо по-съвременноBabaPena написа:b) Izrichno li Vi poiskaha sv. za sadimost ot USA?

м/у другото, бабо, намери ли си инфо за pathways (че тия дни ми се въртеше нешо подобно пред очите)?
що ли ми трябваше да дърпам дявола за опашката:
някой да има опит с този срок?
Весели Празници !
вчера дойде писмо, че сега пък искат свидетелство за съдимост от Канада, чието издаване "може да отнеме до 6 месеца"през финалните метри на процедурата за емиграция в Кебек...

Весели Празници !
- drifter
- Обратна връзка:
Ние си пратихме пръстовите отпечатъци за тези свидетелства на 27 март 2004 година (от България). На 24 октомври същата година им писахме e-mail, че се притесняваме какво е станало. В него бяхме написали имената си и файловия номер. На 29 декември получихме отговор, че искат имената и рожденните дати за да проверят. Пратихме ги и за сега отговор няма.
Имаше някой във форума който беше пращал от Канада и бяха станали за 2-3 месеца.
Имаше някой във форума който беше пращал от Канада и бяха станали за 2-3 месеца.
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
drifter,
в нашето писмо пишеше, че резултатите от канадската проверка отиват директно при имиграционните, т.е. не ги връщат на подателя. Дали и при вас не е така случая?
Ама пак за нищо не може да си сигурен, имиграционните или са големи мърди, или въртят някакви номера... на нас например, досега цялата кореспонденция я получавахме на един адрес (служебен), а писмото за свид. за съд. внезапно дойде на домашния... или не са си направили зор да погледнат кой точно адрес да ползват, или ни проверяват дали не сме се преместили и да сме пропуснали да ги уведомим. Ама и цялата тази работа, да ни карат да си вадим всички други възможни свид за съд, да правим медицински, да получат медицинските, и чак тогава да се сетят, че искат и свид за съд от Канада (6-те месеца престой в Канада, след които се налага да си вадиш свид за съд ги бяхме навъртяли още преди да почнем процедурата) ми се струва калпава работа... Ако заради тяхните мизерии се наложи пак да правим медицински, направо ще дигна голяма гюрултия - пак пари, пак ренген, пак ще ми взимат кръв (а аз, хем че съм 2 метра лонгур, кротичко си припадам кат ми взимат кръв...)
м/у другото, има ли някакъв официален начин да се жалваш от тях?
айде, със здраве
в нашето писмо пишеше, че резултатите от канадската проверка отиват директно при имиграционните, т.е. не ги връщат на подателя. Дали и при вас не е така случая?
Ама пак за нищо не може да си сигурен, имиграционните или са големи мърди, или въртят някакви номера... на нас например, досега цялата кореспонденция я получавахме на един адрес (служебен), а писмото за свид. за съд. внезапно дойде на домашния... или не са си направили зор да погледнат кой точно адрес да ползват, или ни проверяват дали не сме се преместили и да сме пропуснали да ги уведомим. Ама и цялата тази работа, да ни карат да си вадим всички други възможни свид за съд, да правим медицински, да получат медицинските, и чак тогава да се сетят, че искат и свид за съд от Канада (6-те месеца престой в Канада, след които се налага да си вадиш свид за съд ги бяхме навъртяли още преди да почнем процедурата) ми се струва калпава работа... Ако заради тяхните мизерии се наложи пак да правим медицински, направо ще дигна голяма гюрултия - пак пари, пак ренген, пак ще ми взимат кръв (а аз, хем че съм 2 метра лонгур, кротичко си припадам кат ми взимат кръв...)
м/у другото, има ли някакъв официален начин да се жалваш от тях?
айде, със здраве
- drifter
- Обратна връзка:
И при нас така пишеше. Но понеже тия от Бъфало се моткат, а те имат само факс, решихме да проверим при полицаите.в нашето писмо пишеше, че резултатите от канадската проверка отиват директно при имиграционните, т.е. не ги връщат на подателя.
При нас май натам отиват нещата. Но не знам дали това въобще е възможно. Като пропуснеш срока на медицинските почваш всичко отначало. Нищо, че не е по твоя вина. И на мен ми иде да отрежа нечия бюрократчна главаАко заради тяхните мизерии се наложи пак да правим медицински, направо ще дигна голяма гюрултия - пак пари, пак ренген, пак ще ми взимат кръв

All we have to decide is what to do with the time that is given us.
drifter,drifter написа: Като пропуснеш срока на медицинските почваш всичко отначало. Нищо, че не е по твоя вина.
ти пък взе, че ме наплаши

тук http://www.cic.gc.ca/english/skilled/before%2D3.html
пише:
"Validity
You can only use your examination results in your application for 12 months from when you had the examination. If you are not admitted to Canada as a permanent resident within this time, you will be required to undergo another examination."
или, принципа е "к'во кат' пише?". щото наистина, според това което пише на сайта им, ние по принцип не трябваше да минаваме никакви медицински, ама ей на....