Za sociala

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Valentin Angelov

Za sociala

Мнение от Valentin Angelov »

Blagodaria na vsicki koito mi otgovoriha.Niamam namerenie da polucavam social i se nadiavam da ne mi se nalogi.Inace sum rabotil pocti vinagi na 2raboti(obst rabotnik na dim.pazar,fitness instruktor v 3zvezden hotel-imam sertificat za takuv,3meseca zaedno sus jena mi v restorant v Cipur po 80casa na sedmica kato hora za vsicko,1mesec na avtomivka v London po 12casa na den s 5min pocivka za obiad)taka ce se nadiavam da si namerim rabota i da ne mislim za social.Inace se spraviam s angliiskia a s frenskiat sum zle.Jena mi ne e dobre sus zdraveto i za tova se pritesniavam.
I vse pak da go prodavam li (apartamenta ) ili ne.
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение

Мнение от Blue Passion »

Nedei.Prodavai samo v nai-kraen sluchai.Ne se znae kak shte se stekat obstoqtelstvata,a edin den moje da imash nujda ot tozi apartament :wink:
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

Според мен не си продавайте жилището в никакъв случай.
Влезте в Канада със задължителната сума пари и максимум 500 $ отгоре.
Ако ги нямате по добре да съберете от приятели, но жилището - НЕ.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
LaRue

Мнение от LaRue »

Ти си стабилен, още се кефя на твоята ИСТОРИЯ , защото не си като повечето в този форум, постоянно мрънкат и се оплакват, но не правят нищо за да се промени положението
И аз те съветвам да не си продаваш жилището.

Късмет!!!!
:beer: :beer: :beer:
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Гост

Мнение от Гост »

Връзката между социалната помощ и притежаването на апартамент в България, според опита ми преди две години:

- ако си декларирал апартаментът си на интервюто като основно средство, с което ще си покриеш разходите по имиграционната процедура и първоначалните разходи по заселването, тръгвайки да молиш за социална помощ се натъкваш на досието си, което всичко помни :)

Изход: влязъл си в страната с необходимата сума за заселване, изхарчил си я, за което съответно имаш бележки /от наеми, покупка на мебели, та даже и на кола и т.н./, минало е известно време (от скоро 3 месеца), през което си могъл да се издържаш с тези пари сам - получаваш социална помощ. Няма да те питат дали парите, които си изхарчил са от продадения ти апартамент или спестени.

И аз не бих си продала апартамента - само в краен случай, т.е. ако не можеш да тръгнеш ... Има и вариант ипотека.

Успех и много здраве
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Не си продавай апартамента само заради социала.

А и ми е интересно дали някой от онези, които те нападнаха като глутница освирепели вълци, без да знаят за какво говорят, ще намери сили да се извини? :wink:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

VA - bravo!
Iv - principa choveche, principa.

P.S. ako mojesh ne go prodavai apartamenta no te savetvam da vzemesh palnomoshtno za vseki sluchai (donesi go tuk no da mojesh da go pratish)...moje da ne ti se razkarva do tam edin den da go prodavash.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
D&N&D

Мнение от D&N&D »

Ne iskat li dokument, che si prodal apartamenta?
Kolko e minimalnata suma za vlizane na 3 clenno semeistvo?
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

D&N&D написа:Ne iskat li dokument, che si prodal apartamenta?
Kolko e minimalnata suma za vlizane na 3 clenno semeistvo?
Не се изисква документ за извършена продажба, а единствено за собственост. Това е, което ги интересува. Логиката е, че видиш ли се на зор, ще имаш осигурен източник на доход. Но те самите предупреждават на не едно и две места в официалните си сайтове и документи, да не се бърза с разпродажбата на движими и недвижими имущесва, осбено преди получаването на визите.
Минималната сума за влизане на 3-членно семейство вече е 4091 $ канадски (беше 4018). Всички суми са посочени ТУК.
За интервюто, обаче, е необходимо да докажеш финансов ресурс за посрещане допълнителните разходи за федералните такси за разглеждане на досието, за визите, за медицинските изследвания и за самолетните билети.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Приятели ги бяха карали да подписват декларация, че нямат имоти в България, които да са на тяхно име и да могат да бъдат продадени.
Изображение
Alina

Мнение от Alina »

Няколко месеца преди да тръгна бях много наточена да си продам чисто новия апартамент едва ли не на безценица, защото мислех тук да си намеря бързо работа и с парите да кандидатствам като даунпеймънт за заем от банка, защото не ми се плащат скъпите им наеми. Но майка ми беше твърдо против. Да отбележа само, че апартамента е мой, майка ми има друго жилище, така че продавайки го никой нямаше да остане на улицата неподсигурен.

И сега съм и много благодарна, че ме спря.

Не го продавай в никакъв случай. Още повече че цените доста се вдигат и след 2-3-5 години можеш да му вземеш много по-добра цифра, ако искаш да го продаваш по принцип.
Alina
D&N&D

Мнение от D&N&D »

Zdraveite!
Ne mi stana mnogo iasno!?!
Sled kato si predstavil notarialen akt za apartament na intervuto, ako kandidatstvash za socialna pomost triabva da dokagej che si go prodal i kak si izxarchil parite nali?
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

D&N&D написа:Zdraveite!
Sled kato si predstavil notarialen akt za apartament na intervuto, ako kandidatstvash za socialna pomost triabva da dokagej che si go prodal i kak si izxarchil parite nali?
докато дойдете в Канада нещата ще се променят, както се промениха скоро (правилото за 3те месеца).
По принцип, ако дойдеш в Квебек с 0-1000$ и носиш само акта за апартамента очаквай проблеми
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

D&N&D написа:Zdraveite!
Не трябва нищо да доказваш!
Просто не споменаваш, ако имаш основно жилище.
Това де факто е лъжа, но се прави от почти всички...
Нашата агентка на интервюто ни каза - пишете, ако имате големи имоти за нежилищни цели, например вила в Швейцария...
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

IvHaydu написа:[Нашата агентка на интервюто ни каза - пишете, ако имате големи имоти за нежилищни цели, например вила в Швейцария...[/color]
Абе, там имам две...и една на Бермудите...и една хасиенда в Боливия...и две плантации в ЮАР...и...
...и искам да емигрирам в Канада... :smokin:

Пропуснах ли да спомена малкия ми замък на Ривиерата?!?!?.....
Изображение
Заключено