zdraveite"anglia i procedura"

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
polya

zdraveite"anglia i procedura"

Мнение от polya »

zdraveite,molya za malko pomo6t.nie sas saprugata mi teparva zapo4vame procedurata za Kvebek i bihme jelali da ni kajete kakvi dokumenti sa ni neobhodimi za na6ia slu4ai-imam vpredvid prestoya ni v Anglia.prez septemvri 2002 pristignah v Anglia s tranzitna viza za 24 chasa i vednaga na drugia den si podadoh dokumenti za biznes viza-biznes plan i pasport.dokato 4akah viza zapo4nah rabota.zapoznah se s bade6tata si sapruga.tya ima6e 3godi6na biznes viza koyato o6te e validna.vrazkata ni se zadalbo4i tya zabremenya,re6ihme 4e 6te rajda v BG i az si izteglih pasporta predi da imam rezultat.prestoyat mi tam e 1godina.pasporta mi be6e varnat bez nikakvi otkazi ili kakvito i da e bilo pe4ati.
interesuva me kakvi dokumenti tryabva da podgotvya i izpratya za tozi period i prestoyat mi tam kak bi se otrazil na 6ansovete ni za kandidatstvane v Kvebek.az 6te bada vode6tia.
blagodarya vi predvarite
monny

Мнение от monny »

май ще е най-добре изобщо да не го споменаваш цялата тази история
просто си смени паспорта
Aries

Мнение от Aries »

Ще ти трябва свидетелство за съдимост от Англия. Не виждам с какво престоят ти там би могъл да навреди на процедурата.
Свидетелството за съдимост ще ти трябва чак за втория етап от процедурата, така че разполагаш с достатъчно време.
Не виждам смисъл да рискуваш да провалиш цялостната си процедура укривайки факта, че си бил в друга държава.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Aries написа:Ще ти трябва свидетелство за съдимост от Англия. Не виждам с какво престоят ти там би могъл да навреди на процедурата.
Свидетелството за съдимост ще ти трябва чак за втория етап от процедурата, така че разполагаш с достатъчно време.
Не виждам смисъл да рискуваш да провалиш цялостната си процедура укривайки факта, че си бил в друга държава.
Точно така - това че сте били в Англия няма да навреди с нищо на процедурата за Канада, но предвидете това че в някакъв момент ще ви искат свидетелство за съдимост за периода през който сте били в Англия.
Tournesol

Мнение от Tournesol »

Здравейте,
аз бях 1 година нелегално в Лондон, заминах с туристическа виза и останах. Успях да се върна в България без проблем и разбира се декларирах престоя си пред канадските власти. Също като вас се притеснявах за свидетелството за съдимост, но се оказа че изваждането му не е никак сложно.
Изтеглих си формуляр от http://www.met.police.uk/dataprotection/forms.htm
попълних го, приложих чек от 10 лири (може да си го купите от която и да е банка) и тъй като изискват оригинал на документ доказващ самоличността, аз им изпратих извлечение от банковата си сметката на английски, в което изрично пожелах да фигурират трите ми имена, адресът ми и рожденната ми дата.
Изискват се 40 дни за обработка на данните, но аз си получих сертификата за около месец.
Успех
Заключено