Имиграция в Квебек на българи, живеещи и работещи в Швейцари

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Имиграция в Квебек на българи, живеещи и работещи в Швейцари

Мнение от IvHaydu »

Здравейте!
Наши приятели са от близо 2 години в Швейцария, там мъжът работи и прави докторат.
Искат да дойдат в Квебек.
За имиграция в Квебек отговаря канадското посолство в Париж (за територията на Швейцария ).
Къде трябва да подадат документи - във Виена (те са български граждани, в Швейцария са с временно перми) или в Париж?
Благодаря ви предварително!
:beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

Наскоро някой беше писал във форума, че ако си живял в една държава повече от една година, канадците ти го признавали за постоянен?!?/ако не се лъжа/ адрес и подаваш документите от тази държава, в която си .

Ама какво им става на тия хора?!? Хем в Швейцария е "толкова хубаво" Пък те тръгнали да идват в "гадната " Канада .... :nenam:
Уж все го нищим тоя въпрос тук?!?
Абе Ив, кажи им да погледнат малко във форума да им се отворят очите!!! :lol: :lol:
Изображение
bp_de

Мнение от bp_de »

aide da ne raztqgame lokuma -kade e po dobre .
dori i poradi 1 edinstwena pri4ina 4owek move da immigrira.
kato dobawim i NEINFORMIRANOSTA kade otiwat na kandidat immigrantite -nestata se kompleksni.

PS.
na 4oweka move da ne mu xareswat venite w Swezariq-nali znaesch -kak se razbira 4e si w Swezariq-
kogato widisch 4e krawite po polqnite sa po krasiei ot venite-razbirasch 4e si w 6вецария :-)

абсолутно верно е :-)
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

Между впрочем, bp_de,
точно твой е постинга за едната година и от къде се кандидатства...
За да не вкарвам линк - ако искаш провери в емиграция - В Канада от Америка. :wink:
Изображение
Аватар
Koko

Re: Имиграция в Квебек на българи, живеещи и работещи в Швей

Мнение от Koko »

IvHaydu написа:Здравейте!
Наши приятели са от близо 2 години в Швейцария, там мъжът работи и прави докторат.
Искат да дойдат в Квебек.
За имиграция в Квебек отговаря канадското посолство в Париж (за територията на Швейцария ).
Къде трябва да подадат документи - във Виена (те са български граждани, в Швейцария са с временно перми) или в Париж?
Благодаря ви предварително!
От това което си написал би следвало да подадът документите си в консулството в Париж.
bp_de

Мнение от bp_de »

Nesto ne razbiram tornado???
ami tuka taka a pische -ne moq izmisliza:

List of Countries and Corresponding Canadian Visa Offices
Applicants for Permanent Residence
You must apply in your country of residence or country of nationality.

If you have been legally admitted for at least one year to, or are a citizen of, one of the following countries, provinces or territories, you must apply at the corresponding Canadian Visa Office.

sorsa e

http://www.cic.gc.ca/english/offices/apply-where.html

za wseki movest da 4ete na Engl. e ot qsno po qsno kakwo pische.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

И аз смятам, че трябва да подадат в посолството в Париж...

А относно решението им - ами то в Швейцария дали е по-хубаво или не - това е друг въпрос, проблема е, че не можеш да останеш лесно в Швейцария - като ти минат 3-4 годинки в учене - хайде, кой откъде е...
А след няколко години по белия свят да се върнеш за постоянно в България - не, благодаря!
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
dobrolub
Обратна връзка:

Мнение от dobrolub »

bp_de да знае че Швейцарките хич не са грозни нито пък дебели. Всъщност много е трудно в Швейцария да видиш някой с изразено наднормено тегло както в Германия например. Швейцарките имат италиански и френски жилки та затова са нормални , а не бозави и грозни като германките.
А инък в Швейцария е сдух. Някой ако не му е ясно що е сдух ще му обясня с ЛС че не искам да провокирам дискусия. Та затова хората искат да се махнат от там.
bp_de

Мнение от bp_de »

Towa s krawite ne sam go izmislil az. :-)
Az viweq na 100km ot Swezariq i sam bil dostata4no w taq strana-no
naistina za da ne razpalwame izlischni diskusii -ste si zapazq mnenieto za men :-)
i drugo-nikade ne sam kazwal 4e nemkinite sa xubawi :-)
ilian79
mutd

Мнение от ilian79 »

bp_de,tova s kravite i jenite e za belgia(izmisleno ot francuzite-ama mai naistina e taka:)))
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

bp_de написа:Az viweq na 100km ot Swezariq i sam bil dostata4no w taq strana-no
naistina za da ne razpalwame izlischni diskusii -ste si zapazq mnenieto za men :-)
Еееее, големи сте егоисти с dobrolub - ми айде разкажете малко за Швейцария де, на мен ще ми е много интересно и сигурен съм на още много хора. Така де, изпотрепаха се тука хората в спорове Canada vs Bulgaria, пък сега една ми ти Швейцария да не можем да разпертушиним :D
А иначе за кравите аз пък за Холандия съм го чувал :roll:
Joy

Мнение от Joy »

----
Последно промяна от Joy на Сря Яну 12, 2005 10:00 pm, променено общо 1 път.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

JOY написа:
А инък в Швейцария е сдух. Някой ако не му е ясно що е сдух ще му обясня с ЛС че не искам да провокирам дискусия
Хей,Добролюбе,много те молим да провокираш дискусия! :roll:
Може и в л.с.,но най-добре тук! Искам да знам защо точно е сдух...Имам малка представа,ама чак пък сдух! :shock:

IvHaydu,с какво перми е твоя човек? Работа там може да си намери след завършване-Швейцария все още не е в ЕС.
Работа може да си намери, ама ще е зависим - ако го махнат от работата, трябва да стяга багажа за към България...
А иначе е с най-високото перми - мисля, че беше А1...
Весело посрещане на Новата 2005!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

ами да де, аз , както и ЖОЙ , следим изкъсо какво става в Швейцария че нали кат завършим там ще се пренасяме :roll:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
dobrolub
Обратна връзка:

Мнение от dobrolub »

За Пермитите:
Л - право на работа и училище 1 год с продължение
Бе - същото само че за 5 год.
Це - за цял живот - това го предпочитат щото ако са граждани данъците са много по високи.

Това са поне доколкото са ми известни.
А пък за Швейцария ще разпрая друг път ако темата остане, няма време на 3ти летя за Торонто и трябва да стягам торбите.Ако някой лети на тая дата да ми пусне ЛС , че да си хортуваме по летищата.

Само за да държа интереса буден ще спомена че в Швейцария има градчета дето дори и в библиотеките им няма Интернет............ама айде. А за кравите и Холандия е вярно и там съм живял.
Заключено