Забранени лекарства и митническа проверка

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Bydi
Обратна връзка:

Забранени лекарства и митническа проверка

Мнение от Bydi »

Здравейте и весели празници! :lol:
Интересува ме дали има списък на позволените и забранени лекарства при напускане на страната. В нашия си списък на подготвените за там лекарства фигурират БЕНАЛГИНА, АЦЕФЕИНА И АНАЛГИНА в по-големи количества. Тези лекарства биха ли ни създали проблем при митническата проверка? :(
А от успокоителните, какъв вид бихме могли да вземем без излишно притеснение?
Другият не по-малко интересуващ ни въпрос е:
Как и къде да пръснем лекарствата из багажа (в основния, ръчния багаж или някъде из нашите дрехи, с които ще сме облечени?
Благодаря на всички, които ще се отзоват предварително!
Весело изкарване на новогодишните празници! :beer:
Както не може да има човек без лице, без образ, така и душата не може без вяра.
lidiya
Обратна връзка:

Мнение от lidiya »

moje li i az da popitam ne6to tuk ?? :?
du6teria mi ima astma i estestvenno se nujdae ot lekarstavata za bolestta si. nujni li sa niakakvi spetsialni dokumenti koito triabva da pridrujavat tezi lekarstva.
pro4etoh, 4e ima dosta astmatici zaminali za canada. bihte li spodelili kak to4no stava preminavaneto prez mitni4eskite vlasti i t. n.

sujaliavam 4e ne mojah da pomogna na zadadenia predi men vupros ot Bydi, no mi se stori podhodia6to miasto da popitam.
Аватар
Bydi
Обратна връзка:

Мнение от Bydi »

Нямам нищо против, че се прикрепяш с въпрос към въпроса ми, а също и ще се радвам да ни отговорят и на двете! :wink:
Да почакаме заедно!!!
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Не знам доколко ще ви задоволи отговора ми, но:
На два пъти пренасям от България големи количества лекарства без проблем. За да не бият на очи, ги разпределям в 6 големи несесера (имаме право на 6 куфара), за всеки куфар. Отделно, не ги слагам примерно всичкия аналгин на едно място, а по няколко блистера във всеки несесер, та ако не си получа някой куфар, все пак да имам от всички лекарства. Другото, което направих е, да облепя с тиксо капачките на всички шишета със сироп - помага срещу разливане и омазване на целия багаж. Шишетата оставих в кутиите им, но всички блистери си донесох без кутии, иначе заемат много място.
За успокоителните: първият път внесох доста добри количества Диазепам и Фенобарбитал (включително имах и в дамската си чанта), но за всеки случай си бях взела и рецепта за тях - никой не се поинтересува какво нося.
lidiya, вземи си всичките ти необходими лекарства без да се притесняваш, но за всеки случай си вземи и копие от епикризата, за да можеш при нужда да докажеш необходимостта от лекарствата.
Малко собствен опит - дъщеря ми много често вдига висока температура (40-41 градуса) и винаги съм я саляла с Панадол. Обаче откакто сме в Канада, Панадола изобщо не й действа. Говорих и с други майки - и при тях е така. Явно, че някои от европейските лекарства не действат срещу канадските болести. Та идеятя ми е - не се запасявайте с много пиретици, тук има много добри лекарства за температурни състояния.
Весело посрещане на Новата 2005 година!
Изображение
Аватар
Bydi
Обратна връзка:

Мнение от Bydi »

Снежи, златна си!!!!!
Желая на теб и твоето семейство много здраве и късмет през новата 2005-та година!!! :lol:
Joy

Мнение от Joy »

------
Последно промяна от Joy на Сря Яну 12, 2005 10:05 pm, променено общо 1 път.
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Здравей , lidiya!
И моята дъщеря в с астма. Преди време и аз питах JOY
за лекарствата. Само да добавя, че според нея лекарствата за астма в Канада за безплатни.
И искам да ти разкажа за моя опит с едно от лекарстват в България (фликсотид), може да ти е от полза. Та след прилежно взета книжка за лекарства с намаление ( включваща закупуването и, преглед при GP-то, алерголог и пак GP-то) отивам в аптеката, там отварят книгата за намаленията и ми казват , че 1 флакон струва 24 лв. Намалението от здравната каса е 6 лв. , и в крайна сметка 18 лв (това е за половин месец дозата). И така си караме 2 години. Докато един ден отивам в аптеката без книжката. Казвам си, добре де само ще попитам колко струва тази пролет, да не би да са дигнали цените. Питам и аптекарката ми казва 12 лв. Аз тичам в къщи взимам книжката пак отивам, а тя - 18 лв.
Чудя се и се мая. Аптекарката ми пояснява: ако е от здравната каса 18 лв, ако е без - 12 лв, вие си преценявате! И така от тогава зарязах прегледите при докторките, здравната каса и книжките :)
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

JOY написа:
Малко собствен опит - дъщеря ми много често вдига висока температура (40-41 градуса) и винаги съм я саляла с Панадол
Снежи,Панадола е Парацетамол или Тиленол. Има обаче друга особенност-дозировката там е като за бебета,а твоята дъщеря отдавна е минала тази възраст. Панадола е бебешко лекарство и на по-големи деца не действа и в България. :wink:
Поля, нали не мислиш, че ще дам на детето си бебешка доза? На всяка опаковка си има дозировка според възрастта и се съмнявам, че който и да е родител няма да я погледне, преди да даде лекарство на детето си. Още пазя някои от неизползваемите шишета Калпол и в момента гледам дозировките - дадени са и за деца над 12 години и възрастни включително, нищо, че на самата кутия пише, че сиропа е за бебета и малки деца.
Изображение
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

взимай смело, при мен ръчния ми багаж беше само от лекарства.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
lidiya
Обратна връзка:

Мнение от lidiya »

blagodaria za suvetite :P :P :P
strahotni ste. :krila:
a tozi absurd sus flixotida e naistina taka. :nenam: az ot otdavna ne vzimam ve4e s knijkata za6toto namalenieto ot kasata e 1.50 leva :)))) /v momenta /.
a tezi razliki v tsenite sa naistina taka...az go kupuvam ot 13-20leva. kak si gi praviat taka tezi tseni prosto ne mi e iasno :aeh: ....tova sa poddurja6ti lekarstva i sa nyjni postoianno.
tuk na nikoi ne mu puka za detsata...ta kamo i za ostanalata 4ast ot naroda.....
Joy

Мнение от Joy »

------
Заключено