Въпрос за документите за букурещ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
IVO

Въпрос за документите за букурещ

Мнение от IVO »

здравейте,
подготвяме документите за букурещ и имам следния въпрос
бил съм във франция на стаж за 90 дни,трябва ли да го отбелязвам като попълвам къде съм пребивавал последните 10 години
доколкото знам свидетелство за съдимост искат ако си живял някъде повече от 6 месеа,та питам ако го пиша дали няма да ми поискат такова въпреки ,че съм бил по малко време
благодаря предварително на всички ,които ми помогнат

извинявам се ,че пиша свичко с малки букви и има правописни грешки,ама ми се скапа клавиатурата,не иска да пише някои букви,да прие и прави каквото си иска.трябва да я сменя. това извинение е за тези ,които държат да на правописа :D иво
Jor

Мнение от Jor »

Zdravey Ivo,spored men staja go otbeleji ako ima6 nyakakav dokument za tova.Ako nyakade v pasporta ti ima otbelyazano koga si bil vav Franciya togava sa6to e hubavo da go otbeleji6 daje i da nyama6 dokument.Za svidetelstvoto za sadimost-naistina se iziskva takova,no ako si prebivaval pove4e ot 6 m.,taka 4e ne bi tryabvalo da ti go iskat.
Аватар
Petia

Мнение от Petia »

Е, хайде сега, не прекалявайте с излишна информация. Представете си да напишете всички страни, в които сте били през последните десет години, които фигурират в паспорта ви като печати.

Инструкциите казват, ако сте живял за повече от шест месеца... - 90 дни не са шест месеца. Виж, може да си впишеш стажа като - work experience.
Аватар
Petia

Мнение от Petia »

Поправям се и се извинявам, но току що се зачетох в новите инструкции. За адреса - всеки адрес, на който сте живяли през последните 10 години, като се счита всеки един месец.
За свидетелството за съдимост нещата са непроменени - изисква се при престой повече от 6 месеца.
IVO

Мнение от IVO »

точно така е петя,в общите инструктции пише,че свидетелство за съдимост искат ако си пребивавал повече от 6 месеца,но в инструкциите ,които са за букурещ пише
Originaux de certifikats de police pour chaque pays ou vous et chaque personne de vore famille aan 18 ans ou plus avez reside depuis lаge de 18 ans
аз нямам печат в паспорта ,тъй като печата ми е в стария паспорт ,а като си вадехме новите документи ни прибраха старите ,та затова се чудя какво да правя ,ако не го пиша да не кажат защо съм го скрил,ако го пиша пък да не поискат свидетелство за съдимост като чета във форума ,че там са разправии докато го извадиш....
сега възниква още един въпрос ,съпругата ми е живяла в софия от 10 години,но на различни адреси ,които също са отбелязани в стария паспорт,в новата лична карта е един адреса ,как трябва да ги описваме ли всичките или само последния.
сдано не съм досадил на никой с моите въпроси ,но не мога да реша какво да пишем,ако има някой с подобни проблеми дано даде съвет. иво
Аватар
titi
Обратна връзка:

re

Мнение от titi »

Здрасти, Иво!!!
И ние имахме същият проблем, но го решихме по следния начин.
Първо относно престоя в чужбина.Моят съпруг е работил в чужбина за три години, но до шест месеца в годината. Вписахме го в 10-годишната история, защото има визи в стария паспорт, независимо че вече не е в него. Не забравяй, че имиграционните имат възможност да проверяват такива факти.

Второ. Относно адресните регистрации на твоята съпруга, ние имахме същия проблем и го решихме като отидохме в 9-то Районно полицейско управление, което се намира в ж.к. "Люлин", мисля че беше втора част. Само там могат да се направят справки за адресните регистрации за цяла София, а предполагам, че става и за провинцията. Отиваш и подаваш една молба, има примерен образец, плащаш 7 лева+1 лев комисионна за банката или касата, подаваш я и след 14 дни ти издават удостоверение, в което подробно е описана всяка нова и стара адресна регистрация. Ами това е. Ние така направихме за по-голяма сигурност и не съжаляваме. Знаем, че информацията, която сме декларирали за адресните регистрации, е вярна.Между другото вписахме и адресът, на който е живял и работил съпругът ми в чужбина, защото там той е имал адресна регистрация.

Ако имаш други въпроси, питай!

Успех!!! :lol: :lol: :lol:
Заключено