До декември 2003 градския транспорт на Монреал трябва да назначи към 150 автобусни шофьори....желаещите могат да подадат докумнти на адрес
800 rue La Gauchetiere Ouest 8e Etage
Place Bonaventure, Montreal
entre 8h et 16:30
или да проверят на сайта на STM
www.stm.info
Успех. Дано съм помогнал на някой.
Работа за автобусни шофьори
Re: Работа за автобусни шофьори
Infoto,koeto davash e naistina bezcenno.A saita mnogo vajen! Samo deto nie shte se dotresem v Montreal adva april.Koi moje da predpoloji che zimata moje da si nameri rabota?Moeto razsajdenie e che triabva da se idva v Canada do m.septemvri.Zashtoto ako doida zimata ,imam chuvstvoto che sled tozi mesec nikoi rabotodatel ne tarsi rabotnici.sigurno barkam ,a?
Ne se varzvayte na podobni teneketa,za da vi priemat dokumentite tryabva da imate 60meseca s kl.5 vKebek,a tova koeto ne go pishe,a go znam sas sigurnost e,che tryabva da ste citizen,to i nama kak da go napishat da ne mine za diskriminaciya ,no e fakt,fakt e sashto ,che procenta shof. na avtobusi imigranti e pod1%,chernokogite kebekua rodeni tuk gi broya za takiva ,vsashtnost te pokrivat procenta.Ne ,che napalno nevazmogno da vzemesh takava rabota,no tryabva da pochakash 5,6godinki,kakto sam vi pisa tova se otnasya za pochti vsichki sferi na stopanskiya givot,pravitelstvenna politika s cel vinagi da poddarga niskoplatena rabotna raka za ogromnoto predlagane na niskokvalif. rabota.Ako nyakoi ima nugda ot rozov prah neka chete i vyarva na podoben vid populizam ,no az vi uveryavam ,che neshtata s prof. realizaciya tuk sa gestoki,a sredata meko kazano vrageska.Megdu vprochem uchilishteto ni se poseshtava ot podobni grupi na STM-samo belichki i svegichki kebeka s mnogo inteligenten vid,dokato nashite grupi za truck drivari sa sformirani na 50%imigranti i ostanalite mestni na mn. nisko obrazovatelno i intelektualno nivo hora,takava e sistemata na imigranta mu se posochva mestoto -na tira na long distance,tam mestni za chergarska rabota mnogo ne se natiska,za tyah lekata i dobre platena rabota v STM.Nyamam nishto protiv stranata,az sam kazval ,che sam doshal po sobstvenno gelanie,ne po prinuda i se saobrazyavam s deystvitelnosta ,no principnata mi poziciya me kara vinagi da posochvam faktite dokazvashti neravnopostavennosta ni/ne na opashkata v bankata / i neravniya start.Moge bi ako giveeh v Germani nyamashe da mi pravi vpechatlenie,no nali Canada e izgradila imidg i se reklamira kato imigrantska strana ,tova kato che li e osnovniya problem na povecheto imigranti,ug sme ravni ,no nyakoi poveche,neshto da vi napomnya za kastite pri razvitiya socializam-rabotnicheska klasa ,slugashti i inteligenciya,partien chlen,bezpartien,obshtestvennik,blya ,blya styagayte dupetata stoto tuk ne galyat s perca ,ami napravo e**t.
Hm...iskah da podskaja na tukashnite (ako niakoi ne e chel) za taia rabota...oabche kakvo stana- niakoi reshi che v Canada lesno se namira rabota...taka e, no kakto kaza bateto lesnite raboti ne sa za nas...
. Inache ne se plashete- v Canada se raboti i zimata...
, t.e tarsiat se hora. Obache ne shofiori na reisove...
Az obache ako iskah da rabotia kato shofior shtiah da opitam...kakvo pak tolkova- shte me izgoniat ot Quebec li...

Az obache ako iskah da rabotia kato shofior shtiah da opitam...kakvo pak tolkova- shte me izgoniat ot Quebec li...

Meko kazano tazi obiava me u4udi - tova koeto sam 4uval e, 4e poneje 6ofiorite na avtobusi imat golemi socialni benifiti (ne sa li darjavni slujiteli?), to napliva e tolkova goliam, 4e za da postapi tam 4ovek na rabota triabva da e umrial niakoi. E, podrazbira se, 4e kandidatstva6tia ne e imigrant. Popravete me, ako gre6a... ne sam v tozi bran6
Za statuta im,dali se vodyat dargavni slugiteli ne znam,no STM e napalno dargavna stuktura taka ,che benefitite sa zadalgitelni,podobno e pologenieto i pri truck drivarite,sindikirani sa i sashto polzvat palen paket benefiti.V kursa mi ima edno rodeno tuk negarche,haityanin po proizhod,toy ima namerenie da raboti kato shof. na avtobus,no kazva ,che za da ima po golemi shansove tryabva da napravi malko exp. na truck i togava da kandidatstva,zashtoto priema ne e mnogo lesen,a osnovniya mu koz e cveta na kogata ,ste se opitva chrez nyakakvi programi i organizacii za malcinstvata da se uredi,prevedeno,ako mu otkagat ste revne ,che e diskriminiran i nali znaete kakvo stava .Deto edin kolega kebekua kaza po prava na posledno mesto e byal mag kebekua,a sled nego sashtiya imigrant,kotki,kucheta,malcinstva sa predi tyah.
bateto,zdravei!
Savetite ti sa vajni za nas deto sme oshte tuka v bg i taka da se kaje lapame muhi. Az ti pisah 1 saobshtenie ,uj lichno puk go poblikuvah v foruma nesaznatelno. I poneje ti ne mi otgovori po nikakav nachi ,az shte prodaljavam da te pitam tuk v Foruma.
Znachi po moi smetki netriabva li da zavarshvash veche tozi kurs?
Moje li da mi pratish e-maila na uchikishteto ti v Montreal?
Iskami se barzo da zapochnesh rabota sled kursa ,za da moje da cheteme po-hubavi i jizneradostni postingi v Foruma ! Ama ako zapochnesh da pravish long destination ...togava shte go zakasame...nikakvi postingi niama da pishesh!
Pozdravi!
Savetite ti sa vajni za nas deto sme oshte tuka v bg i taka da se kaje lapame muhi. Az ti pisah 1 saobshtenie ,uj lichno puk go poblikuvah v foruma nesaznatelno. I poneje ti ne mi otgovori po nikakav nachi ,az shte prodaljavam da te pitam tuk v Foruma.
Znachi po moi smetki netriabva li da zavarshvash veche tozi kurs?
Moje li da mi pratish e-maila na uchikishteto ti v Montreal?
Iskami se barzo da zapochnesh rabota sled kursa ,za da moje da cheteme po-hubavi i jizneradostni postingi v Foruma ! Ama ako zapochnesh da pravish long destination ...togava shte go zakasame...nikakvi postingi niama da pishesh!

Pozdravi!