Как се "ковяха" медицинските!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Maria

Как се "ковяха" медицинските!

Мнение от Maria »

Привет отново!

Миналия четвъртък направихме полууспешно медицинските.

Първо искам да благодаря най-сърдечно на семейството Годис и ЗуЗу за оказаните съдействие и помощ при реализирането на този така да се каже финален момент от процедурата.
Благодаря Ви много от мое и от името на Мишо!

Та, запазихме си час от 9 сутринта. Тук искам да отбележа, че се обадихме в МОМ 10 дена по-рано и едвам успяхме да се вредим с час...г-н Владислав ни обясни, че графика бил много натоварен. Затова, когато решите кой ден ще си правите медицинските, обадете се поне 10-тина дена по-рано, за да не стане фал.

Ние сме семейство с малко дете на 2 год. и цените бяха следните:
- 133 лв за възрастен;
- 97 лв за дете;

Документине, които искаха да представим при прегледите бяха:
- медицинските формуляри, получени от Букурещ;
- лични карти или задгранични паспорти;
- по 2 снимки за възрастен + 1 снимка за детето;
- за жените: формуляра от цитонамазката, ако е правена при друг лекар, а не във Вита;
НЕ ни поискаха имунизационната карта на детето!

Прегледа протече в следната последователност:
1. Слиза се в приземния етаж на клиниката, където се вземат кръв и урина. Ние не чакахме "на опашка" и затова минахме много бързо - общо за около 15 мин.
Дете ПОД 5 год. не дава нито кръв, нито урина!
2. След това се качихме на 3тия етаж, където са кабинетите "Уши-нос-гърло" и "Очен". Тук и тримата ни прегледаха - бръкнаха ни в ушите, в носовете и в устите, а после и очите.
Искам да отбележа, че на мен ми се наложи да ми направят допълнителен преглед на очите на компютър, който естествено се заплаща допълнително - лекарката, която ни преглеждаше каза, че струва 6 лв, но когато слязохме на регистратурата да си доплатим се оказа, че струва 8 лв....както и да е.
3. Третият момент е в кабинета "Вътрешни болескти" при д-р Савчева, "да е жива и здрава"!
Там също тримата минахме "под ножа". Прегледа се състоеше в следното: първо ни задаваше въпроси от рода на "пиете ли, пушите ли, по колко питиета на седмица пиете, сериозни заболявания, травми, операции, като какъв смятате да работите в Квебек,....". След това един по един се събличаме, преслуша ни, измери ни кръвното, теглото и височината. И ни прати по живо по здраво в Исул.

В Исул, пациентите на Вита имат запазени часове за рентгенови снимки между 13-15 часа. Ние отидохме по-рано, но нищо не можаха да направят за нас...Най-удобния час за отиване в Исул е към 12:30, за да си запазите ред.
Рентгенови снимки се правят само на възрастните и на деца над 11 год. При нас се наложи мъжа ми да го снимат 2 пъти, а мен 3 пъти, като единствената причина за това били широките ни гръдни кошове. Е как да не им дадеш още някой друг лев за лафовете!
Съвет специално към жените с по-големи "гръдни кошове" - за да не Ви изтъкнат и на вас същата причина и да ви снимат няколко пъти, колкото се може по-плътно се "прилепете" до апарата, като старателно преди това повдигнете нагоре "гръдния си кош". :wink:
Допълнителните рентгенови снимки се заплащат във Вита, а не в Исул! Цената на всяка следваща е 15 лв.

След това, със снимките - обратно във Вита при д-р Савчева, която, обаче работи до 16 часа.
Там тя отново преглежда рентгеновите снимки и ако прецени - връща кандидата за нова...така се случи на семейството, което беше пред нас.
След това казва дали всичките изследвания са нормални и с това процедурата приключва!

При нас все още не е приключила - Роси, нали ще удариш едно рамо в събота :wink: ? Ще ти се обадя кога пристигам.

Та такива ми ти работи.....
Аватар
titi
Обратна връзка:

re

Мнение от titi »

Браво, Мария!!!
Много точно си описала процедурата по минаване на медицинските прегледи.
Надяваме се да нямате проблем във Виена и в Букурещ.
Скорошно изпращане и получаване на заветните визи. :lol: :lol: :lol:
Аватар
Shtono
Обратна връзка:

Мнение от Shtono »

Поздрави и от мен, не се съмнявам че всичко ще мине успешно и ви пожелавам успех и късмет по-нататък
anicata

Мнение от anicata »

Maria,imash 1 goliamo MERSI ot men za infoto ,koeto dade za deteto!!!!!!!Na nas ni predstoiat medicinski i az ot 1 sedm. se chudia dali nasheto dete ,koeto e na 2,7 godini shte mu zemat krav i rengen. I eto ti mi otgovori! Dobre che niama da dava krav ,che inache .....shtiahme da se chuem v Canada chak!

Na vas uspeh i barzo prikliuchvaite!
Аватар
Maria

Мнение от Maria »

Maria,imash 1 goliamo MERSI ot men za infoto ,koeto dade za deteto!!!!!!!Na nas ni predstoiat medicinski i az ot 1 sedm. se chudia dali nasheto dete ,koeto e na 2,7 godini shte mu zemat krav i rengen. I eto ti mi otgovori! Dobre che niama da dava krav ,che inache .....shtiahme da se chuem v Canada chak!

Na vas uspeh i barzo prikliuchvaite!
Не се тревожи! Нашето е на 2,3 год. и "нищо не му направиха" :D

Само да те предупредя - в очния кабинет, на детенцето също закриват последователно ту едното, ту другото око и то трябва да казва това, което му "прожектира" докторката на стената.
Нашето маймунче говори и успя да се справи със стилизираните и доста неразбираеми за едно дете картинки.
Не знам как стои въпроса с деца, които или не говорят още или пък не искат да кажат какво виждат....Това, разбира се, не означава, че имат проблем с очите, недай боже! Но така протича и техния т.нар. очен преглед.
За сведение на всички майки и татковци , картинките са пиленце, конче, торта и ръчичка - подгответе малчуганите
:wink:
Заключено