Аз пък бих предпочел да отида в най-долнопробният стриптийз клуб, отколкото да се набутвам при "концесионери", ама ти си знаешShoshana написа: Пет Юни 05, 2026 10:09 pm А пък на мен ми харесва да работя за някой друг. Свършва ми работното време, вдигам си шапката и не го мисля.
Какво да му гледам на тоя пейчек? Така е. Работиш и трябва да плащаш данъци. Баща ми цял живот не беше плащал данъци и накрая при продажбата на бизнеса го изръсиха едни хубави 700 К....Как пък няма да си гледам пейчека и да се тормозя!![]()
Откакто се разведох спя по-спокойно отвсякога. Изключение правят няколкото ми опита да влизам във връзка. Стигнах до генералното заключение, че мъжете ме изнервят. А колата е средство за придвижване. Нищо друго.![]()
Какво се случва в България?
Re: Какво се случва в България?
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Я кажи, че ме заинтригува. Как точно "свали" стюардесата? Тя вероятно печели повече от теб.
Правихте ли секс в самолета? То не, че това е гаранция за нещо, ама все пак...някакво движение. Отметка, един вид, от твоя или нейна страна, без значение.
Любезното отношение при стюардесите, не означава, че е откликнала на свалката. При тях това е професионално задължение. Дори даването на телефон нищо не означава. Може да ти е дала телефона на баба си.
Аз си купувам нова кола, защото за мен е важно да не прахосвам пари за ремонти и да мога да се придвижвам от точка А до точка Б, без страх, че ще ме остави на пътя. Стриптийз клубове не посещавам, така че не мога да направя сравнение.
П.П. Абе, защо българските мъже сте толкова сигурни в своя чар и сексапил? Аз между другото ви давам много ниска оценка.
Правихте ли секс в самолета? То не, че това е гаранция за нещо, ама все пак...някакво движение. Отметка, един вид, от твоя или нейна страна, без значение.
Любезното отношение при стюардесите, не означава, че е откликнала на свалката. При тях това е професионално задължение. Дори даването на телефон нищо не означава. Може да ти е дала телефона на баба си.
Аз си купувам нова кола, защото за мен е важно да не прахосвам пари за ремонти и да мога да се придвижвам от точка А до точка Б, без страх, че ще ме остави на пътя. Стриптийз клубове не посещавам, така че не мога да направя сравнение.
П.П. Абе, защо българските мъже сте толкова сигурни в своя чар и сексапил? Аз между другото ви давам много ниска оценка.
My name's Machurko Galkin Varnenchuk
Как ме мъчи всеки ден, тоз' въпрос трагичен: 'ем да бъда откровен, 'ем да бъда симпатичен?
Как ме мъчи всеки ден, тоз' въпрос трагичен: 'ем да бъда откровен, 'ем да бъда симпатичен?
Джолани, кога ще му дойде времето?jovani написа: Чет Юни 04, 2026 10:42 pm
И на това ще му дойде времето. Оспорвам генерализациите ти, че България не било добро място за живот и твърдението ти, че Калгари е "дъ бест плейс ту лив ин дъ уърлд".
Когато ще имаш нужда някой да ти сменя памперса, малко преди да гушнеш босилека?
Джолани,
Ти си или тотално изперкал, или функционално неграмотен
Измисляш си теза, приписваш в на мен и започваш да спориш, след като всички глупости , които надраска
Това с червеното не съм го писал, нито нещо дори близко до него по смисъл
Понеже изпадна в пореден пристъп на словесна диария да ти напомня какво си написал:
Отговорих тиjovani написа: Пон Май 04, 2026 1:56 am . Животът на типичен Българин в България е много по-добър от този на типичен имигрант в Канада. А това, че те хапе кучето ...
Това , което съм написал за типичен българин в България са.фактите. Това , което си написал ти е дрисняIvan1007 написа: Чет Май 07, 2026 4:16 pm
Хапе те кучето теб и то много яко.
![]()
Животът на типичен българин в България е с 500 до 1500 евро бруто на месец и си е мизерия отвсякъде.
![]()
Аз съм типичен българин емигрант в Канада и средната ми месечна заплата е над 12 000 бруто на месец (7500 евро)![]()
Това без да броим доходи от инвестиции
Диплома не съм приравнявал![]()
Това е което съм написал аз:
Това, което си написал ти , представяйки го за мое твърдение е толкова вярно, колкото че Бойко Борисов е прима-балерина на Миланската скалаIvan1007 написа:
Нетният ми доход е без значение в случая, защото плащам данъци и осигуровки за това да живея в един от най-добрите за живот градове в света, а не в кочина.
Тъпо парче си!
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Моята сила е в мозъчните клетки, които както знаем при теб липсват.Shoshana написа: Съб Юни 06, 2026 12:36 pm Я кажи, че ме заинтригува. Как точно "свали" стюардесата? Тя вероятно печели повече от теб.![]()
Правихте ли секс в самолета? То не, че това е гаранция за нещо, ама все пак...някакво движение. Отметка, един вид, от твоя или нейна страна, без значение.![]()
Любезното отношение при стюардесите, не означава, че е откликнала на свалката. При тях това е професионално задължение. Дори даването на телефон нищо не означава. Може да ти е дала телефона на баба си.![]()
П.П. Абе, защо българските мъже сте толкова сигурни в своя чар и сексапил? Аз между другото ви давам много ниска оценка.![]()
Но успеваемостта ми с азиатките ме учудваше и мен, докато не минаха години и разбрах причината за този "феномен".
За други Българи не знам, дали при повечето се получава идентично или има някакъв афинитет - ако харесваш някого и той харесва теб.
Със стюардесите "специализирах", докато пътувах по Азия - това са дълги полети, затворен в ограниченото пространство и изборът на дейности на мястото е силно ограничен. Принуден от тази ситуация, ако не "забърша" някоя стюардеска все едно, че съм си загубил денят.
В началото ги гледах с облещени очи, защото сингапурските служителки имаха много интересни униформи и бяха изключително красиви и те започваха да зяпат в захлас. Оттук-оттам и минахме на други дейности, като обмяна на телефони, докосване на ръце, но в интерес на истината не стигнахме до среща. В последствие станах все по-уверен и ако искате да ме намерите в самолета: обикновенно съм отзад или в кухничката по средата, служителките са заети, но и на тях им е интересно да се получи нещо по-различно от типичният за тях "работен ден". В самолета секс не може да се реализира пред погледа на десетки колеги и колежки и стотина и повече отегчени пасажери, но пък често се получават забележки от колегите или колежките на набелязаната стюардеска, които няма как да не забележат прескочилите искри на страстта. С чувството ми за хумор ситуацията винаги може да се трансформира в нещо по-банално, ако не се получи обратният ефект.
А теб не те разбрах, как се оплака, че концесионерът те прекарвал, но пък не искаш да даваш пари по ремонти - демек, ти си плащаш гарантирана сума в началото, за да избегнеш възможното плащане после? Спомних си за една дама, която се похвали, че имала някакъв специален сървиз контракт с Мерцедес, който струвал 2000 долара на година, при който и осигурявали "екстра" сървиз, докато тя си пиела кафето в офиса. Попитах я: какво повече е получила от стандартният сервиз през годините (смяна на масла и проверка на гуми) и тя каза, че и били сменили батерията на дистанционното и инспекцията била много по-сериозна. Купувах кола за друга дама, та първата искаше да ни вдигне цената, заради този скъп абонамент. Ами една батерия струва 1 долар и се сменя за 1 минута, та как бих могъл да дам повече от 2 долара, за нещо за която тя е дала 2000?
Колата може да се повреди, дори и да е нова, гума може да се спука по всяко време, бушон или крушка винаги може да изгори, аз лично се научих да си решавам проблемите сам и неочаквани ситуации не съм имал напоследък - обикновенно автомобилът "сигнализира" за очаквани проблеми, стига да слушаш звука на машината и да можеш да познаваш различните шумове и вибрации от различните компоненти. В момента имам пълен набор от инструменти и условия да извършвам много по-сериозни ремонти, но всяко нещо изисква време и желание, докато го усвоиш. Тези умения пък ти помагат в други случаи, например ремонтирах климатика в къщи, смених фреон, минах на друг тип рефриджерант и т.н. Сменял съм акумулатора на моята бивша китайска приятелка, докато тя си работеше в зъболекарският кабинет, а аз едва не измръзнах отвън. Когато се видим пак ще трябва да и оправям и бронята, която съпругът и бил огънал, та работа за мен дал бог.
В моят район контракторите са много странни - хем мързеливи, хем обявяват космически цени, та за драйвуейа и хардууда трябваше да наема хора от Торонто, веднъж дойде един на който платих за инспекция и обяви че пластмасовите кутии на контактите до басейна били спукани и трябвало да се сменят, попитах го "колко?" и той каза 600 долара без да му мигне окото. Отидох в Хоум Дипо (тогава все още бях балък) и купих 3 капака за кутиите за 8.50 всеки и ги смених за половин час. Какви ли леваци трябва да са местните, та да не могат да свършат елементарна дейност и да търсят сертифицирани електричари, климатични техници, механици, дърводелци и прочие, които да им съдират кожата след мизерната заплата, данъци и други "екстри".
Така че, както виждаш аз съм супер хюман: програмист, монтьор, състезател, ебач, специалист по екектроника, икономика, финанси и хуманитарни науки, конструктор, инженер, ловец на ракуни, симпатяга, шегаджия, пияница (напоследък не съм), писач във форуми и какво ли още не. Видяла ли си много индивиди като мен в реалният живот? Ако имаш ниска оценка за "българските мъже", то явно не си взела под внимание моят случай, защото от мен и канадците се плашат!!! За съжаление мнението ми за теб не е особенно високо, дори не мога да намеря поне една сфера в която да те считам за що-годе аматьор, а камо ли за специалист или експерт, а по лошото е, че и като строителен инженер не си особенно кадърна, от това, което съм прочел от теб във форума.
А на хора като мен трябва да дават милиони и да ни държат за разплодни донори, та да вдигаме нивото на нацията, за да не изостават все повече и повече от световните тенденции.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Абе ти нормален ли си? Не съм се оплаквала, че концесионер ме е прекарвал. Ти се опита да го внушиш.jovani написа: Съб Юни 06, 2026 3:47 pm
А теб не те разбрах, как се оплака, че концесионерът те прекарвал, но пък не искаш да даваш пари по ремонти - демек, ти си плащаш гарантирана сума в началото, за да избегнеш възможното плащане после?
Аз само казах, че купувам чисто нов автомобил от фирма-концесионер, айде да го наречем представител на определена марка (щом те смущава думата), за да избегна ремонти. Новите коли просто не се чупят до определен километраж. Не е задължително да ползваш сервизите на това представителство извън гаранционния период. В гаранционния период колата ти се оправя без заплащане, ясно защо.
Азиатките са отворени за всичко, което не е азиатец по чисто физиологични причини.
Точно пък ти си им направил впечатление...Хубаво ни забавляваш.
Мозъчните ти клетки рабооотят ли рабооотят.
Добре, че си призна без бой, че нищо не се е случило, че бях готова да издирвам наднорменият ти спътник за да свидетелства дали ви е светил.
Сигурно е така. Всеки може да види и провери фактите, снимките, статистиките и информацията, които съм дал, а и ти можеш да намериш Пенчо от Калгари, ако поразпиташ наоколо и да го попиташ какво се случи в самолета.
Да продължаваме ли с класацията на "Дъ Економист", защото не мога да се сетя за дори една сфера в която разликата м/у обективно оценими критерии в произволна област м/у Сингапур и Калгари да са по-малки от разликите в климата или архитектурата на тези два града, като например престъпност, чистота (нещо с което вие се гордеете), образование, медицина, социални жилища и т.н. Комичното е, че все още вярваш, че сте в първата десетка, при положение, че много градове (не само Сингапур) са токова по-напред от вас, че даже не могат да се сравняват, за тях е необходима друга категория: нещо като висшата лига и Б група (Калгари) и всичко това може да се види от информацията, представена от добре известни и представителни международни организации.
Отговорът е прост: на вас са ви необходими "нови мераклии", които да излъжете и оберете, докато наистна добрите градове по света се чудят как да се отърват от мераклиите, защото им идват в повече. Цялата Канадска икономика се крепи на излъганите имигранти, на които не само че им взимате парите, а след това ги прекарвате да работят мизерни работи за ниски заплати:
How high immigration levels covered up underlying weakness in the economy
https://globalnews.ca/news/11890191/mar ... recession/
Само двама агента на "Министерството на дезинформацията" в Съботна акция, всички останали потребители не смеят да се обадят, но се заливат от смяхShoshana написа: Съб Юни 06, 2026 4:05 pmАбе ти нормален ли си? Не съм се оплаквала, че концесионер ме е прекарвал. Ти се опита да го внушиш.jovani написа: Съб Юни 06, 2026 3:47 pm
А теб не те разбрах, как се оплака, че концесионерът те прекарвал, но пък не искаш да даваш пари по ремонти - демек, ти си плащаш гарантирана сума в началото, за да избегнеш възможното плащане после?
Аз само казах, че купувам чисто нов автомобил от фирма-концесионер, айде да го наречем представител на определена марка (щом те смущава думата), за да избегна ремонти. Новите коли просто не се чупят до определен километраж. Не е задължително да ползваш сервизите на това представителство извън гаранционния период. В гаранционния период колата ти се оправя без заплащане, ясно защо.
Азиатките са отворени за всичко, което не е азиатец по чисто физиологични причини.
Точно пък ти си им направил впечатление...Хубаво ни забавляваш.![]()
![]()
Мозъчните ти клетки рабооотят ли рабооотят.
Добре, че си призна без бой, че нищо не се е случило, че бях готова да издирвам наднорменият ти спътник за да свидетелства дали ви е светил.![]()
![]()
Абе не е баш така, то ако е така да се вдигнем всички Българи да ги оправим - ще ни трябват хиляди години да свършим "работата", а през този период ще се раждат нови и нови. За какво са ни затлъстели, самотни, глупави и ядосани лелички като цитираната потребителка?Shoshana написа: Съб Юни 06, 2026 4:05 pm Азиатките са отворени за всичко, което не е азиатец по чисто физиологични причини.
Има една тайна, която не смятам да разкривам, защото ми омръзна да наливам информация във един форум в който двама ядосани тапири се нахвърлят, а главите им дрънчат на кухо...
Shoshana написа: Съб Юни 06, 2026 4:05 pm Абе ти нормален ли си? Не съм се оплаквала, че концесионер ме е прекарвал. Ти се опита да го внушиш.
Това не беше ли оплакване? Купуваш нова кола и губиш половината от цената и моментално, наместо да си купиш луксозен автомобил за под 15% от цената му нов и да го продадеш след време по-скъпо, докато се наслаждаваш на удоволствието да шофираш висок клас кола?Shoshana написа: Пет Юни 05, 2026 6:42 am Кола на сметка не се продава! Излизайки от концесионера тя вече е загубила наполовина от цената си. Не бъдете стюпид и не си прахосвайте средствата по скъпи автомобили!
Негативите са, че е добре да разбирате от автомобили и по възможност да можете да извършвате някои ремонти сами, а ако не можете - Вальо е човека, от който лично аз съм бил винаги 100% доволен.
Не сигурно, а със сигурност си тъпо парче.
Каква вяра те гони, когато фактите са, че Калгари миналата година не е в първата десетка и е на 18-то място във въпросната класация
София е на 103-то, Сингапур е на 26-то
В класацията на Mercier Калгари е на 25-то, Сингапур на 30 то, София кой знае на кое.
Ти продължавай да мечтаеш за София, Сингапур и Бризбейн, докато животът ти минава нещастно в Онтарио
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Разбира се, че не е. Самата истина е. Колата е движимо имущество, на което цената пада вследствие на амортизации. Хубаво е, че намираш балъци да ти купят колата по-скъпо от реалната и продажна цена, ама аз си оставам скептик от изнесената от теб информация и показаните брички. За какво да си купувам от теб - частника по-скъпа кола, като в магазина струва по-евтино и ми дават гаранция при това? Освен това го казах в контекста на инвестиционен инструмент. Ти се опита да ни убедиш, че стандарта на живот се определял от автомобила в гаража ти. Демек един циганин от Факултето има по-висок стандарт от мен, защото пази в гаража си (само за да му се любува) ферари. Не ме разсмивайте "мозъчни клетки", че не е никак смешно!jovani написа: Съб Юни 06, 2026 4:22 pmShoshana написа: Съб Юни 06, 2026 4:05 pm Абе ти нормален ли си? Не съм се оплаквала, че концесионер ме е прекарвал. Ти се опита да го внушиш.Това не беше ли оплакване? Купуваш нова кола и губиш половината от цената и моментално, наместо да си купиш луксозен автомобил за под 15% от цената му нов и да го продадеш след време по-скъпо, докато се наслаждаваш на удоволствието да шофираш висок клас кола?Shoshana написа: Пет Юни 05, 2026 6:42 am Кола на сметка не се продава! Излизайки от концесионера тя вече е загубила наполовина от цената си. Не бъдете стюпид и не си прахосвайте средствата по скъпи автомобили!
Негативите са, че е добре да разбирате от автомобили и по възможност да можете да извършвате някои ремонти сами, а ако не можете - Вальо е човека, от който лично аз съм бил винаги доволен 100%.
Дано тия, дето те ползват за разплод да не са твърде импулсивни, че материалът (от това, което чета) не е твърде добър.
Всъщност си един физически и словесен чикиджия, който пълни форума с полюциите сиjovani написа: Съб Юни 06, 2026 3:47 pm
Така че, както виждаш аз съм супер хюман: програмист, монтьор, състезател, ебач, специалист по екектроника, икономика, финанси и хуманитарни науки, конструктор, инженер, ловец на ракуни, симпатяга, шегаджия, пияница (напоследък не съм), писач във форуми и какво ли още не.
Man in midlife crisis
Цената пада, когато купуваш от "концесионера", обикновенно с около 20% на година от остатъчната цена. След време стига до едно ниско ниво на което се задържа (ако колата е в добро състояние) или продължава да пада, но по-малко. Както написах от преди няколко мнения (но ти си забравила вече, мнението ми е от вчера), ако искате да спечелите от автомобил трябва да потърсите рядък модел и да успеете да го купите на ниска цена, много дилъри на секънд хенд коли не са специалисти по автомобили (колкото и странно да ви звучи) - обикновенно те купуват коли от аукциони или от клиент, който ги заменя за друга кола и гледат да се отърват колкото се може по-бързо от колата, която са купили или взели от клиента си. Мазерати за тях е висок риск кола, защото тези автомобили не се продават лесно, обаче аз си направих проучване на моят трим и открих, че в целият свят са продадени 667 бройки, има разлики в решетките, някои елементи, например блока на двигателя е боядисан в синьо, а не в червено (Мазерати използват двигатели на Ферари от тези години), има няколко много специални "екстри" и това го прави рядък и ценен модел и пазар за такива коли има, но в специфичен сегмент - колекционери на автомобили.Shoshana написа: Съб Юни 06, 2026 4:52 pmРазбира се, че не е. Самата истина е. Колата е движимо имущество, на което цената пада вследствие на амортизации. Хубаво е, че намираш балъци да ти купят колата по-скъпо от реалната и продажна цена, ама аз си оставам скептик от изнесената от теб информация и показаните брички. За какво да си купувам от теб - частника по-скъпа кола, като в магазина струва по-евтино и ми дават гаранция при това? Освен това го казах в контекста на инвестиционен инструмент. Ти се опита да ни убедиш, че стандарта на живот се определял от автомобила в гаража ти. Демек един циганин от Факултето има по-висок стандарт от мен, защото пази в гаража си (само за да му се любува) ферари. Не ме разсмивайте "мозъчни клетки", че не е никак смешно!jovani написа: Съб Юни 06, 2026 4:22 pmShoshana написа: Съб Юни 06, 2026 4:05 pm Абе ти нормален ли си? Не съм се оплаквала, че концесионер ме е прекарвал. Ти се опита да го внушиш.Това не беше ли оплакване? Купуваш нова кола и губиш половината от цената и моментално, наместо да си купиш луксозен автомобил за под 15% от цената му нов и да го продадеш след време по-скъпо, докато се наслаждаваш на удоволствието да шофираш висок клас кола?Shoshana написа: Пет Юни 05, 2026 6:42 am Кола на сметка не се продава! Излизайки от концесионера тя вече е загубила наполовина от цената си. Не бъдете стюпид и не си прахосвайте средствата по скъпи автомобили!
Негативите са, че е добре да разбирате от автомобили и по възможност да можете да извършвате някои ремонти сами, а ако не можете - Вальо е човека, от който лично аз съм бил винаги доволен 100%.
Дано тия, дето те ползват за разплод да не са твърде импулсивни, че материалът (от това, което чета) не е твърде добър.![]()
И да, наистина мога да изкарам някои дами от релсите, нали съм писал и преди, че тави и тигани са летели по мен. Единствено японките са много държеливи, те са интелигентни, търпеливи и тренирани да носят на бой
В Сингапур съм ходил преди да ми се роди детето, демек преди повече от 15 години, и това което видях тогава може би се е променило в някаква степен сега, но мога да ти гарантирам, че през тези години винаги е бил много по-развит от Калгари, или друг произволен Канадски град, не гледайте класациите на "Икономистът" или Канадските консултанти, вижте обективни класации на известни международни организации или прочетете във Уикипедия, ако не ми вярвате (или използвайте синтезирана информация от АИ):Ivan1007 написа: Съб Юни 06, 2026 4:47 pmНе сигурно, а със сигурност си тъпо парче.
Каква вяра те гони, когато фактите са, че Калгари миналата година не е в първата десетка и е на 18-то място във въпросната класация![]()
София е на 103-то, Сингапур е на 26-то
В класацията на Mercier Калгари е на 25-то, Сингапур на 30 то, София кой знае на кое.
![]()
Ти продължавай да мечтаеш за София, Сингапур и Бризбейн, докато животът ти минава нещастно в Онтарио![]()
Singapore's education system has been consistently ranked as one of the highest in the world by the OECD:
https://en.wikipedia.org/wiki/Education_in_Singapore
Субсидираните социални жилища изглеждат по-добре от рентал юнитс в Торонто (а вероятно и Калгари):
https://en.wikipedia.org/wiki/Public_ho ... _Singapore
Хора, спящи по улиците в Сингапур не съм видял.
Сами можете да си намерите статистиките за престъпност, здравеопазване, чистота и каквото друго искате. Калгари никога не е бил дори близко в класациите по обективни критерии във всяка една сфера, за която мога да се сетя. Защо Сингапур е на сравнително ниско място в класациите на Мърк и Дъ Икономист, при положение, че в класациите на ОЕЦД и други известни некомерсиални организации е винаги в челото, а пък Калгари е доста високо в класациите единствено на първите 2 източника: за отговорът на този въпрос би следвало да се сетите сами.
А като се има в предвид, че съм влизал в много тайни места с една местна девойка и съм виждал дори хора, употребяващи наркотици в Сингапур (знаете какви са наказанията там), мога да ви разкажа много интересни подробности, за които не бихте се сетили и не бихте могли да намерите информация лесно. Но аз съм ги писал някои от тези неща преди време, проблемът е, че на някои от потребителите паметта им е къса - няма да минат и няколко месеца и селското момче от Калгари пак ще се изтъпанчи с тази стара "класация", защото или това му е работата (да лъже хората) или няма и той мозъчни клетки, също като нашата най-деятелна съфорумничка.
Обаче снимките на средната ръка автомобил с който се похвали все още ги няма.
Японците не са добре настроени към чужденците. Да не кажем направо, не смесват културите.
Така че твоите форумни свидетелства можем да ги минем в графата "мокри сънища"
От мен запомни едно: Никоя интелигентна и уважаваща себе си жена не е : "държелива, търпелива и тренирана да носи на бой", па била тя и японка. Не живеем в бушидо епохата, все пак, а във 21 век - векът на феминизма. Забрави ли, че вече сме равни? За каква търпимост и държеливост ми бълнуваш тогава?!
Айде със здраве! Почна да ставаш скучен!
Аз мъже, които не играят по моята свирка не уважавам.
Така че твоите форумни свидетелства можем да ги минем в графата "мокри сънища"
От мен запомни едно: Никоя интелигентна и уважаваща себе си жена не е : "държелива, търпелива и тренирана да носи на бой", па била тя и японка. Не живеем в бушидо епохата, все пак, а във 21 век - векът на феминизма. Забрави ли, че вече сме равни? За каква търпимост и държеливост ми бълнуваш тогава?!
Айде със здраве! Почна да ставаш скучен!
Аз мъже, които не играят по моята свирка не уважавам.
Допълнение към мнението ми за Мазератито: моят модел е бил регистриран първоначално в Щатите, на името на някаква жена (вероятно заможна - кой купува нови Мазератита със много скъп трим?). След време е била купена и внесена в Канада от Канадец, който я е ползвал около 4 години, но пък е направил много скъп ремонт на двигателя за един компонент, който е известен с това, че дава дефекти след определно време - пътувал е до щатите за това и цената на ремонта в историята е близка до очакваната цена за ремонт на този компонент - вариабъл валв тайминг. След това е била купена от още двама души всеки от които я държи по около 1 година - вероятно са се уплашили от цената на ремонтите и мейнтенанса, дилърът от който я купих беше Иранец, който изобщо не разбираше от Мазерати, като се има в предвид каква е историята на този автомобил. Всичко това може да се намери в данните, които може да купите от карфакс или Канадският му еквивалент, но отново - тайната е в детайлите, ако не познавате всички тези детайли или не сте достатъчно интелигентни може и това, което изглежда като "добра история" да бъде сметнато за лоша история, и обратното. Примерно за много незапознати "ремонт в щатите" може да изглежда като негатив, както и последните 2 собственика с под 1 година оунършип. Така че, тази работа не е за елементарни хора, като нашата съфорумничка, която обича да генерализира и няма търпението да се запознае с всички подробности и детайли по даден проект.