Странно писмо

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
shark6286

Странно писмо

Мнение от shark6286 »

Днес получих много странно писмо. Текста може да се види ту:

http://www.cic.gc.ca/english/mandamus/notice.html

Тази правна терминология ми е много чужда и ще съм благодарен ако някой може да разясни за какво става дума.

Подал съм документите преди 1 Януари 2002 и не съм получил selection decision преди 1 Април 2003. Така че съм в въпросния "class".

Това, което ме притесни е:
Pursuant to the Draft Settlement Agreement, all Class Members’ applications seeking immigrant visas will receive a selection decision in accordance with the following timeframes, if the Minister of Citizenship and Immigration decides in April of 2005, to proceed with the Settlement:

1. those submitted in 1999 or earlier, by February 1, 2006;
2. those submitted in 2000, by February 1, 2007;
3. those submitted in 2001, by August 1, 2008.
Ще съм благодарен ако има някой който може да обясни на чист български за какво иде реч.
"Life is the art of drawing without an eraser." - John W. Gardner
Angie

Мнение от Angie »

Аз доколкото разбрах става дума за споразумение м/у канадското правителство и адвокатите на обжалвалите кандидати по стария закон. Това е споразумение засега е само проект и трябва да се одобри до средата на март догодина. Текста, който цитираш е официално обявения текст на уведомленията, които се изпращат на всички кандидати по стария закон, част от описания клас. Уж целта е на кандидатите по стария закон, които са били ощетени от влизането на новия да им се даде яснота и гаранция за развитието на случаите. Друг е въпроса какви са тези ужасни официално обявени срокове:shock: Та ако някой кандидат не е съгласен би могъл да оспорва проектоспоразумението или да иска да бъде изключен от него и тогава ще има право да предявява искове към кан. правителство. Ако не го направи, значи се съгласява с неговите условия и няма да има претенции към канадския министър на имиграцията след като то влезе в сила (което не значело че не може да оспорва неиздаването на виза по др. причини, освен тези в споразумението).
Ти наистина ли си получил такова писмо?! Много са бързи ей, да им се ненадяваш:roll:
Всичко това е описано на сайта на cic.gic.ca - What's new
Виж и този форум ако искаш http://britishexpats.com/forum/showthread.php?t=267430
Ще се радвам да пише и някой друг, който знае нещо по въпроса :(
Аватар
shark6286

Мнение от shark6286 »

Да. Получих писмото днес.
"Life is the art of drawing without an eraser." - John W. Gardner
Angie

Мнение от Angie »

Ако вече си пред получаване на медицински сигурно няма да те засегнат сроковете (т.е. вече официално имаш selection decision за точките).
Ами чудя се какво ли ще стане с тези по новия закон :? Някакви мнения :?:
j long
Обратна връзка:

NOVOTO PISMO

Мнение от j long »

dnes i as puluchih towa pismo no po4ti ne razbrah do kolko e balgopriatno sa nas koito sme podali dokumentite noemwri 2000 god
Cvetan

Мнение от Cvetan »

И аз получих такова писмо днес,ама има много сложна терминология и трудно се разбира.Аз вече получих визата така че няма какво да обжалвам пред министъра по имиграцията.Добре,че го обясни по-подробно,че иначе доста зор щях да вида докато го разбера.
Angie

Мнение от Angie »

Няма защо:) Дано и аз да съм го разбрала правилно. Интересно обаче как бързо се организира разпращането на писма за удължаване на сроковете, пък няма време за истинската обработка :(
Gudo

Мнение от Gudo »

I az poluchih sahtoto pismo, ot koeto razbrah, che shte imam reshenie po kandidaturata mi do fevruari 2007 g, zashtoto sme podali prez 2000g. i te go opredeliat kato polzi sled priemaneto na tova sporazumenie, no 7 godini chakane, ako e polza.... Vsichki, koito sme vklucheni v tozi Class Membar moje da vazrazim po tozi dogovor ili da se otkajem ot nego.
Ochakvam mnenie po vaprosa . Kakvo she predpriemete? Podrobnosti ima v: www.cic.gc.ca/english/whatsnew/index.html
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

От всичко това става ясно че тези хора не са добре и нещо сериозно им куца.Единственото което може да се направи е да се зареже федералната част и да се стартира всичко през френската.наистина е разумно!Процедурата е между 10 месеца и 1 година и 3 месеца.Те могат да си измислят нови и нови закони само това могат за огромно съжаление!
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
Gudo

Мнение от Gudo »

Apeliram do vsichki, koito niamat reshenie po kandidaturata si ot 2000g i 2001g da izpratim vazrajenia ta si po otnoshenie na srokovete za finalizirane na nashite kandidaturi, posocheniei v tova sporazumenie i da iziskame nezabavno reshenie, zashtoto prez tozi dalag period na chakane tova e treta promiana na zakona, a ne se znae kakvo shte izmadriat sled april 2005, kogato ste bade prieto tova sporazumenie. Frenskata chast samo za 10 - 12 meseca prikluchva vsiaka kandidatura, a tezi za 48 meseca se chudiat kavo da izmisliat.
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Gudo,Pravi ste da go iskate tova!!!!No za strana kato Bulgaria kakto chesto ni narichat ne im puka osobeno!!!!
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

A ne bi li moglo da se otide do Bukuresht i da se poiska sreshta za iziasniavane na tozi ABSURD!!!Prijatel v Toronto mi kaza che i sega belgijci ,holandci i anglichani vzimat vizi za 8 meseca.Tezi srokove sa absurdni na fona na vsichki koito se obiaviavt za refugee i koito Canada priema s otvoreni obiatija.I koe dava garancija 4e april ili may 2005 shte se vzeme reshenie v nasha polza?
ULIA

the same

Мнение от ULIA »

I az dnes biah iznenadana s tova pismo, kolkoto i da go preprochitam, nishto ne mi se iziasniava, iasno e samo edno - kasmetlii sme nie, podalite 1999 - 2001!. Nadiavam se che dokato glasuvat po tozi proekt (t.e. do 15 mart 2005), moje da se razdvijat neshtata pri men. A chakam ot april 2001. A az smiatah che samo tuk, v nashia region upravnicite vzimat genialni reshenia, a eto che i zadokeanskite im kolegi vzeli da izbivat ribata s tehnite proekti.
Uspeh na chakashtite![/quote]
Rocy Basso

Мнение от Rocy Basso »

Някой от форумците живеещи в Канада, беше казал - "O Canada... crazy country" - май е бил прав. Тая Canada започва сериозно да ме притеснява на фона на този MESS за федералната част.
Сериозно се замислям дали да ходя да взимам PR картата. Чакаме средно по четери години и само писма пращат. Аз имам решение (септември) и на мен са го изпратили това писмо. Ако продължават така те ще ни приемат в EU докато се натуткат. Някой каза че хора от "по-белите" даржави заминават за 8 месеца, а ние ??? Ако искам равни и по-равни то и в БГ си го има! Да казват до една година -Да или Не и човек да му мисли? Какви са тези срокове 4-6 години. По-голяма простотия и от родните е това!
Натали

Re: the same

Мнение от Натали »

[quote="ULIA"]
И аз днес получих това ужасно писмо :roll: . Чакаме от април 2001 година, наистина големи късметлии сме :D . За мен не е нормално и е абсурдно да чакам 7 години, за да имигрирвам в Канада. Лошото е, че едновременно не можем да кандидатстваме и за Квебек. Това писмо ми помрачи живота, задавам си въпроса за кога да ходя в Канада??? Според мен трябва да се напише колективно писмо до министъра по имиграцията да се разяснят човешките права на кандидатстващите, защото това е подигравка към хората, които са изявили желание да имигрират, да отдадат сили и знания за просперитета на Канада, а не да се "изпикават" на достоинството ни. Ако има мнения, напишете ги.
Заключено