Някой с подобна съдба?!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Misty
Обратна връзка:

Някой с подобна съдба?!

Мнение от Misty »

Здравейте!
Интересува ме дали на някой от вас се е случвало нещо такова или е чувал за подобен случай.Основен кандидат съм аз-28 Висше икономическо - 3 г. стаж, дете на 4, съпруг на 36- средно образование.
Накратко - пратихме док.февруари 19.04г., на 6.03.04 - потвърждение за получени док и такса.НО...на 12.04.04- получихме писмо с искане в 60 дневен срок да изпратим док.за доказване на стаж по специалността.Одовлетворихме им желанието /е костваше ни известна доза шаш...но ...няма да се отказвам я.../ След което последва искане да изпратим и док. за изкарани курсове по френски и да си вдигнем нивото /от написано-за мен като водещ кандидат 6..., на "7" :roll: /Направихме и това ...на 04.10.04г. на 16.10.04 ни върнаха обратна разписка.
И сега чакаме ...надявам се и ВЯРВАМ вече ДАТА за интервю.
Въпросът ми е дали на някой му се е случвало нещо подобно и дали е чувал за такъв развой на събитията при някой????
Какво и кога да очаквам???
Предварително благодаря !!!
...И макар, че от кал сме направени, Господи, аз не искам във кал да прекарам живота си. И не искам тъй ням да стоя край брега да очаквам промяна и все да мълча!
Aries

Мнение от Aries »

Щом не са ви отрязали, значи няма да се плашите.
sashka

Мнение от sashka »

Здравеите,
първо искам да ви успокоя за да не се притеснявате, има и други минали /т.е. ние/ подобно изпитание но накрая всичко свърши добре.
Проблем може би ще бъде поканата за самото интервю която според мен няма да бъде много скоро а някъде след пролета на 2005г.
Ние също получихме подобно писмо края на юли 2003, да подобрим нивото си на френски./бяхме писали - Аз-водеща 6/7 фр. 32г. средно специално, мъжът ми - 35г. 5/6 фр. средно специално, с едно дете -8г./
Искаха ни ниво intermediaire/avance, придружено от диплома или удостоверение от някоя призната институция в срок от 9 мес., цитирам
дословно : Nous recevrons une attestation d'une institution reconnue, confirmant le niveau de francais attaient pour vous et votre mari........
Така че ние се напънахме яко и с много ускорени курсове след 5 мес. изпратихме копия от дипломите /-аз 10 ниво, мъжет ми 8 ниво/ до Виена в началото на януари. Между другото взехме дипломи от ИЧС - много добри учители и професионално отношение.
Отговор придружен с писмо- покана эа интервю получихме мисля че някъде края на април. Датата за интервю ни беше точно 1 год. на 29/07/04 след писмото.
Така че приятели въоръжете се с малко повече търпение и залягаите с учене на френски допълнително защото ще ви трябва бая на самото интервю, имаите предвид и едно наум че трябва да докажете там тези знания.
Нещата не са толкова черни, просто ви описвам един почти идентичен случаи като нашия така че смело напред без да се отчаивате ни наи малко, без грам притеснения или колебания. За жалост някои път нещата не вървят лесно и бързо но това не значи че сме загубили, просто това ни вдъхва още по голяма мотивация и желание за успех, а аз ви го пожелавам от сърце плюс много късмет.
Още един път - смело напред, пътят е един!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jimi

НОВ ОТГОВОР

Мнение от jimi »

Това което се случва с вас мисля че ще почнат да го изискват от почти всички кандидати за провинция Квебек.Ние сме вече тук но наши приятели са там и сабират инфо от тук и там и доколкото разбрах е имало среща в София с представители на власта от гр.Квебек.Тъй като тук са така наречени франкофони и Канада всяка година им ограничава средствата за КОФИТО те искат новопристигащите да знаят по добре френския от тях.Като няма пари за КОФИ няма и много мераклии да учат.От 5 нива сега са 3,нали трябва и работните места да се запазят.Ние минахме интервюто без капка език от моя страна(ни френски ни английски).А относно езиците колкото по добре ги знаете толкова по лесно се вмествате на пазара.
От мен ви пожелавам много касмет. :beer:
flyfish

Мнение от flyfish »

Misty,iskam da te popitam kakvi dokumenti za dokazvane na trudovia staj im izpratihte,zashtoto iavno sa ostanali dovolni ot tiah i vuprosut s trudovia staj e prikluchil.Biaha li posochili konkreten dokument za dokazvane ili vie preceniavahte na miasto.Haide i uspeh :)
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Най-достоверният документ се взима от НОИлОт последната месторабота ти правят един документ и с трудовите книжки отиваш в НОИ.Там след 1 месец точно ти дават документ който е официален международен документ за признаване на трудовият стаж.Този документ се превежда и легализира.Аз поне направих така и всичко е ОК.Тъй като има случаи на фалшиви трудови книжки за тях най-достоверни са документите от НОИ.Тези които сме направили така поне нямаме никакви проблеми.
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
Аватар
Mi-na
Обратна връзка:

Мнение от Mi-na »

Не се притеснявайте, от вси4ко това само ще си удължите процедурата, но поне нямате отказ. В много от слу4аите, когато изискват допълнителни 4асове френски, се касае за вдигане на то4ки. Възможно е да не събирате необходимия брой (нямате търсена професия, не признават, 4е стажа е по специалността или нещо друго), тогава с по-доброто владеене на езика би могло да се компенсират недостигащите то4ки. Това е във ваша полза.
Без паника и смело напред. късмет. :D
Аватар
Dani§Ticho
Обратна връзка:

Мнение от Dani§Ticho »

И ние сме долу-горе със същите показатели. С разликата, че аз съм писала ниво на френски 10/10. Аз съм специалност маркетинг и мениджмънт; финанси, работя като експерт в община. Ти с каква специалност си, какво работиш по-точно.
Misty
Обратна връзка:

Мнение от Misty »

Много благодаря на всички за насърчението и подкрепата!!!
Много сте мили!!!
Значи скоро ще се похвалим с дата за интервю...когато и да е това "скоро"...чакането си струва!!! :D
...И макар, че от кал сме направени, Господи, аз не искам във кал да прекарам живота си. И не искам тъй ням да стоя край брега да очаквам промяна и все да мълча!
dudo
Обратна връзка:

Мнение от dudo »

Ами на мен на два пъти ми искаха разни документи , които им бях изпратил, е аз им ги изпратих по още веднъж, като втория път написах и едно "окуражително" писмо, ако имат още въпроси да не се притесняват да ме питат :evil: , та един месец по-късно ми проведоха интервюто по телефона. Доста често искат нещо да се доизясни.
Успех
... I will give respect and gratitude to my deserving teachers
and in my turn I will teach and I will study ...
Заключено