Lub0 написа:Towa che na Kanada im trjabwali nisko obrazowani "robi" sa palni GLUPOSTI. Wseki ima rawen shans da sledwa mechtite si i da prawi kakwoto si iska, estestweno ako e nekadaren i za nishto ne stawa, shte mie chinii i shte nosi pici chal zhiwot...
Iskam da se podpisha i az pod dumite na Lub0.
(Pravia go za tezi, koito sa oshte v BG ili sa novopristignali v Canada i IMAT MECHTI.)
Много ми е интересно какво имате впредвид под "равен шанс" вие двамата?Или изобщо не сте наясно,или сте много назад с материала,или пък говорим за съвсем различни неща!
Равен шанс с квебекари?Дръжки! Защото той ще завърши учебно заведение веднъж,а ние два пъти (едно и също),защото на интервюто за работа ще предпочетат при равно образование него,а не вас.Хайде бе,май май....
Или пък ние с вас имаме равен шанс?Което също е пълна глупост.Защото ако един инжинер може макар и по-трудно,но все пак МОЖЕ да работи по професията си,то един мед. работник НЕ МОЖЕ по никакъв начин,та ако ще колкото ще да е кадърен и защото ако за професията на едни е нужно членство с "непробиваем" орден от типа на инжинерния,то за професията на друг или не се изисква никаквро членство,или членството в съответния орден е фиктивно и ставането на член е елементарно!Моля тук да не намесвате кадърност,защото както казвах вече на всеки условията на старт са различни!
А пък вие вашето компетентно мнение за "равния шанс" го разказвайте на друг-не на тези,които са видяли много добре колко е равен!
И извинявай,Любо, като твърдиш,че са глупости това за белите роби,би ли обяснил ти лично на всички,колко време ти отне докато започнеш работа по специалността си от България?И какво всъщност прави през това време?Седя на социал?Или работи обща работа за мизерни пари?И уточни ако обичаш професията,защото и това има значение!
Otne mi tochno 3 sedmici ot kacaneto i 7-8 dena ot podawaneto na 1-to CV da polucha njakolko oferti za rabota po specialnosta s parwonachalna zaplata ot 45-55k... Zaplatata mi e bazirana na opit i e poweche ot powecheto mesni kolegi, koito sa s po-malak opit... Ta prez tozi mesec dokato pochna rabota ne sam prawil nishto koj znae kakwo, spomnjam si che spjah do obed naprimer i pieh s prijateli... Profesijata mi e Sys Admin... A sega mi objasni ti kato imash tolkowa opit kade si widjal beli robi? Istinata e che masovo idwat hora bez opit, s njakakwo izmisleno obrazowani ot sorta na MEI, s ogromni pretencii, ne naprawili nishto w BG-to i si misljat che tuka shte gi zamerjat s oferti ot letishteto, posle pochwat da psuwat cjala Kanada i da wikat che bili beli robi...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Така,сега,хайде,Любо,не прави умни заключения,че всички,които пристигат са с "измислени дипломи от МЕИ" и че всички са некадърни и без опит,щом не могат да почнат веднага работа по специалността!Първо,защото изобщо не е вярно това за дипломите от МЕИ и второ,защото специалностите на всички са различни.Вече го казах по-горе,но пак ще го повторя-за твоята специалност законови пречки за практикуването и не съществуват,което не е така за всички професии.Повечето от професиите са регламентирани и колкото и да си кадърен не те допускат до практика преди да се пребориш с безнадеждно закостеняла бюрократическа машина,преди да положиш поне няколко изпита или преди да завършиш тукашно учебно заведение.Колко изпита ти положи за да получиш право да практикуваш професията си?Е,виж,ако се беше борил с някой орден,ако беше държал 7 изпита,за да получиш лиценз или ако беше завършил поне нещо тук,щях да призная че имаш опит.Ето за такъв опит говоря.Ти нищо не си видял,а смееш да твърдиш колко е лесно,и че тези,които се оплакват са всички некадърници.Кажи просто огромно благодаря,че за професията ти в Канада не са наложени законови пречки и не обобщавай за всички!Май си мислиш,че само твойта професия съществува на този свят?
Голям залък лапни,голяма дума не казвай,за да не те стигне изневиделица и теб!
Мога до утре да ти изброявам примери за бели роби,защото това касае всичките ми познати без едно едничко изключение-отвори си очите-примерите са безброй и не са далеч.Един очеваден пример ще ти дам който е много показателен.Познат работил като електронен инжинер за голяма компания в страната си и постигнал значителни успехи.Работи няколко години в няколко европейски държави,като прави научно откритие и го патентова,което купува Прат & Уитни.Успешна кариера по професията си и един от най-добрите в областта.След срива на Нортел,където работи след пристигането в Канада се оказва задълго безработен и в момента пропилява таланта си по пътищата на Щатите като тракер.
Сто пъти се прекръсти,че никога не си застрахован от подобно развитие и още повече с тази професия!Тогава ще разбереш думите ми,но по-добре да не го усещаш на практика!
Да ти разкажа и друг пример,на който бях свидетел?За приемен изпит в колеж за сестринска програма се бяха събрали 300 човека-емигранти всички лекари и специалисти в своята страна,които дори нямат прво като мед.сестра да работят.От тях само 18 човека ще имат този шанс след като изкарат пълния курс на обучение тук.Те също сигурно са много некадърни и с измислени дипломи,обаче много интересно,че такива като теб,идвайки си отпуска в Българи тичат именно при такива "некадърници" да се лекуват...
Towa sa palni legendi, patentowal, prodal, pak posle karal kamion, shtoto go uwolnili i stanal bjal rob... Ako beshe tolkowa dobar nali naj-malkoto P&W shtjaha da go wzemat na rabota, wtoro kato si e prodal patenta kade sa parite? Stiga weche, njama takiwa filmi, kojto e dobar i mozhe, njama problemi, kojto nikoga ne e rabotil seriozno i noshto ne znae shte si bade bajl rob dazhe i w BG-to.
Lub0 for President!
###############
Az kato si hodja w BG-to pri lekari i zabolekari ne hodja, dali sa po-dobri ili po loshi ot tuka ne tolkowa wazhno, wazhnoto e che tuk imat poweche technika. Wtoro doskoro imashe (mozhe i oshte da ja ima) oblekchena programa za lekari sas opit. Towa za sestrinskata programa sashto mi se wizhda mente, imam poznata kojato bez nikakwi problemi ja prieha w takawa predi 2 godini. Nadali neshtata sa se promenili mnogo ot togawa.
Lub0 for President!
###############
Lub0 написа: Istinata e che masovo idwat hora bez opit, s njakakwo izmisleno obrazowani ot sorta na MEI, s ogromni pretencii, ne naprawili nishto w BG-to i si misljat che tuka shte gi zamerjat s oferti ot letishteto, posle pochwat da psuwat cjala Kanada i da wikat che bili beli robi...
Az sam zawarshil NBU, koeto sashto e pod wsjakakwa kritika... Istinata che cjaloto balgarskoto obrazowanie e pod wsjakakwa kritika, ja mi kazhete naprimer tezi s komputarno obrazoanie, koga za parwi pat pipnahte komputar dokato sledwate? Ili pak inzhinerite, koga pipnahte autocad ili tam kakwito programi polzwat horata po sweta?
Lub0 for President!
###############
Lub0 написа:Towa sa palni legendi, patentowal, prodal, pak posle karal kamion, shtoto go uwolnili i stanal bjal rob... Ako beshe tolkowa dobar nali naj-malkoto P&W shtjaha da go wzemat na rabota, wtoro kato si e prodal patenta kade sa parite? Stiga weche, njama takiwa filmi, kojto e dobar i mozhe, njama problemi, kojto nikoga ne e rabotil seriozno i noshto ne znae shte si bade bajl rob dazhe i w BG-to.
Легенди са друг път,Любо!Ако не го познавах достатъчно добре,можеше и да си помисля,че са легенди...Да,парите от патента не са били никак малко.Те са похарчени за създаване на бизнес на жена му-учител по френски,която в момента работи за себе си,а също и за огромната къща,по която има огромни разходи.Колкото до професионализма му,съмнения няма-доказателства за това има "черно на бяло"
За лекарите,имах впредвид точно тази ускорена програма!
А ти не сравнявай с предишни години,тогава положението може да е било МНОГО по-различно.Всички знаем за периода,когато комп. спец-сти ги чакали на летището,но времето вече е съвсем различно....
Уверявам те,че казаното от мен не е менте,просто защото съм била очевидец и нямам никакъв навик да лъжа или преувеличавам факти!(пък и няма никаква причина да го правя)
Lub0 написа:Az sam zawarshil NBU, koeto sashto e pod wsjakakwa kritika... Istinata che cjaloto balgarskoto obrazowanie e pod wsjakakwa kritika, ja mi kazhete naprimer tezi s komputarno obrazoanie, koga za parwi pat pipnahte komputar dokato sledwate? Ili pak inzhinerite, koga pipnahte autocad ili tam kakwito programi polzwat horata po sweta?
Любо, какво си се надул като пуяк. Да не би да се изчерпва света с кадърни системни администратори като ТЕБ :idea: Какво идваш да кажеш: аз имам работа, намерих си я веднага, само аз съм кадърен, който няма работа, значи е .... Монреал е пълен с безработни системни администратори /и доста от български произход/, но не защото са некадърни или с лошо образование. Я по-реалистично, че той живота си знае работата ... Айде, със здраве!
tajnata istina e tshe 90% ot imigrantite v Quebec sa s obrazovanie nad BAC dokato pri kebekarite tozi protsent e 15
a po izmisleni ot Quebec-skite diplomi ne sam vijdal (imam directni vpetshtlenia ot obrazovanieto v UK, Holandia, Russia i razbira se BG)
imam edno poznato kitaitshe , koeto zavarshi BAC v MacGill i edinstvenata pritshina da ne se diplomira e tshe ne moje da si vzeme izpita po EN, inatshe kazano - utshil e 3 god bez dori da razbira ezika na koito mu prepodavat
Towa za sestrinskata programa sashto mi se wizhda mente, imam poznata kojato bez nikakwi problemi ja prieha w takawa predi 2 godini. Nadali neshtata sa se promenili mnogo ot togawa.
Интересно,защо ли твоята позната не си е намерила на 3-тата седмица работа по специалността,а е решила да учи тук наново (и предполагам да смени професията)?
Абе ти пък от къде се пръкна с подобно възпитание и култура?Защо не ходиш в друг форум да си изливаш простащините?Като толкова си мечтаеш за крави,защо не си седиш на село да си ги гледаш,ами хабиш напразна енергия на подобно място?
Ако понякога си мисля,че този форум има нужда от строги правила и цензура,то е заради такива като теб,които слава богу не се появяват често!
С подобни просташки маниери,трябва да ти кажа,че мястото ти е само в някой краварник или свинарник при себеподобни!
Goliam fun s tazi tema
Zapo4na s komunisti4eski izcepki, premina prez trudovi uspehi i zavar6i s otvratitelnia ezik ne edin nevazpitan 4ovek... Ili o6te ne e zavar6ila...