Статия за СОЦИАЛА

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
HisShadow

Мнение от HisShadow »

naistina se draznia ot gazomiinitsi ....

shte dopalnia tshe povetsheto raboteshti tuk zapotshvat ot nai-gadnata rabota i startirat s 7,50 8$/h, niamat dogovori i ne mogat da raztshitat na palna rabotna sednitsa t.e. moje da ne izkarate nishto ako niama rabota
Pepon

Мнение от Pepon »

Iska mi se mnogo i na men da razbera kak smeistvo s 2 deca jivee chudsno s 1500CAD/mesec v Montreal. Az sum sam v Ottawa i edva izkarvam meseca s tezi pari, ta mi e interesno kakvi magii pravite tam v Quebec. Svenete me, da se premestia i az pri vas de :D
HisShadow

Мнение от HisShadow »

mi, mnogo prosto - obiasniavam:

4 1/2 na lubimoto vi avenu "Кент" е 650-750 $ s vklutseno otoplenie i topla voda, 4 1/2 se namira i za 550$

2 karti za gradski transport 108 $, tolkova struva i bensina za messets

Internet, telefon, kabelna tv i tok 150-170 $

hrana za 4 tshoveka (bzkraino po obilna i kateshtvena ot BG) 400 $

kato simirash shte vidish tshe se polutshava 1300-1400 $, koeto oznatshava sthe ostavat pari za drebni udovolstvia

osven tova kato porabotish na tsherno se izkarvat okolo 500$ na messets, koeto sa ti djibrite, indianskite tsigari i domashnata rakia, a moje i da spestiavash
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

HisShadow написа:mi, mnogo prosto - obiasniavam:

4 1/2 na lubimoto vi avenu "Кент" е 650-750 $ s vklutseno otoplenie i topla voda, 4 1/2 se namira i za 550$

kato simirash shte vidish tshe se polutshava 1300-1400 $, koeto oznatshava sthe ostavat pari za drebni udovolstvia

osven tova kato porabotish na tsherno se izkarvat okolo 500$ na messets, koeto sa ti djibrite, indianskite tsigari i domashnata rakia, a moje i da spestiavash
brei - tva goliam kef
ima li time limit za tva ili ne?
shtoto ako niama shte prilaja niakoia devoika s 2 deca (niama az da se macha ia) i otivam v Montreal da jiveia na garba na darjavata
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
HisShadow

Мнение от HisShadow »

Milia toi (KolioBalkanski), to zatova si mi takova nervno- to si liagalo vsiaka vecher nepogaleno.
Sociala e vechen - Vargala e vechen :D
Idvai byrzo :D
Гост

Мнение от Гост »

HisShadow написа:mi, mnogo prosto - obiasniavam:

HisShadow, нали ставаше въпрос за семейство с ДВЕ деца. Каква е тази храна за 400 долара ???? Ти май не си в час, нито пишеш информация от "първа ръка". Първо стани "семейство с две деца" и после ми обяснявай за 400 долара за храна и т.н. Да те "светна" и аз: в училищата /държавните, безплатните/ всеки месец ти искат минимум по 50 долара за материали, пътувания, посещения. Освен това децата имат нужда освен в училище и в къщи да посещават занимания като спорт, приложни изкуства и т.н. според интересите си. А такива работи като "гардери" - всеки ден по 5 долара в училище, или пък детска градина - минимум още 5 долара на ден .... ????? Изобщо не говорим за алкохол и цигари /50 долара за тях :P / .... Ами дрехи - всяка зима и лято ... Да не продължавам - всеки с деца ще се сети за какво говоря. Да си дойдем на думата - плащаш си апартамента, храна, транспорт - това е социала - абсолютна мизерия. От друга страна - работиш /само единия от семейството, например/ за 10 долара на час, взима чисто същите пари, НО - има допълнително детски - за две деца 500 долара - има разлика, а ? Освен това, ако вземе и втория да работи за още 1500 на месец, а ? Какво става в края на годината - на социаладжията не му дават НИЩО, но ако човек е работил и е с ниски доходи двете правителства ще му върнат данъците, които е плащал, още повече ако се е лишавал от средства с идеална цел - ДОБРОТО НА ДЕЦАТА /по-добра детска градина, гардери в училище и т.н./. Изобщо тези работи май са ти твърде далеч. Става въпрос за връщане на данъци от порядъка на 3000 - 4000 долара за една година. Тъй че не ми казвай, че 500 долара отгоре на социала не са по-добре за едно семейство с две деца. Не е за пренебрегване факта, че си осигурен, че имаш отпуски и т.н. социални придобивки. И не заблуждавай идващите имигранти с цените на квартирите - нека да кажат новопристигналите ИМА ЛИ ТАКОВА ЧУДО - 4 1/2 за 550 долара и ако случайно някой е намерил да каже каква дупка е. Цените на що-годе читаво 4 1/2 са около 800 долара /не винаги с включени ток и отопление !!!! /.

А що се отнася до разсъжденията ти около "сапунения мехур Квебек" и "социалната му политика" - как научи за 9 месеца толкова неща ? Както всички българи претендираш да си ужасно осведомен, нали ?
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Az sashto sam na mnenie che ako si na social i rabotish na cherno shte izkarwash mnogo poweche pari otkolkoto ako rabotish da rechem za $10 na chas legalno. Towa si e chistata istina!
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Заключено