Моля Ви помогнете ни!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
valiaveleva
Обратна връзка:

Моля Ви помогнете ни!

Мнение от valiaveleva »

Здравейте на всички бъдещи и настоящи "канадци";))), моля Ви помогнете ни.
Ние сме на етап подаване на първи документи, но се чудим как да ги подадем заедно или поотделно.
Ето и нашите характеристики:

Тя ;))) /т.е Аз/
год-26
образование-ИУ-Варна
специалност-информатика
стаж-1 месец по специалността и за сега до тук се спира със стажа за съжаление.
английски-начално ниво
френски -учила съм го в средното си образование но нивото ми пак не е никак високо.

Той
год-26
образование- ВСУ-Варна
специалност-МИО
стаж-7 години като военен, т.е не е по специалността
английски-средно ниво
френски - за сега никакво

За сега не сме женени , но това не е проблем да го направим ;)))
Въпросът ми е как според Вас е по-удачно да си подадем документите .
1. Първо да се оженим и след това да подаваме заедно като мъж и жена, и ако е така кой според Вас е по-силната кандидатура.
2.Единият от нас да подаде и след като мине интервюто да се оженим.
3.Всеки да си подаде поотделно.
Аватар
Alabama
Обратна връзка:

Мнение от Alabama »

Здрасти,
Едва ли аз съм най-компетентна във форума за да ти давам съвети, но според информацията,която събрах от същия този форум е най-добре преди да си подадете документите да си седнете на дупетата и сериозно да учите френски, Доколкото знам процедурата за Квебек се е ускорила много и ако сега си подадете документите, а след това започнете да учите може и да не успеете да се подготвите. А пък иначе като женена двойка ще ви бъде най-лесно, както съфоромците ми обясниха няколно теми по-надолу.
Aries

Мнение от Aries »

Със 1 месец стаж няма как да минеш през ситото (изрично пише, че минимално приемливия стаж е 6 месеца за водещия кандидат).
Така че, твоята кандидатура отпада.
Седнете и пресметнете колко точки носиш като втори кандидат (никак не е трудно). Ако докарваш под 10 - виж какво можеш да подобриш, за да ги направиш 10.
Винаги има рискове при разделното подаване на документи. Не знам дали автоматично ще те прибавят към неговата кандидатура, ако бъде одобрен, или ще трябва да кандидатстваш по семейна линия?
Аватар
Дякон Игнатий

Мнение от Дякон Игнатий »

kato 1-vi savet pusnete si Mendelson(po lesno shte e za po natatak) pochnete da uchite frenski izchakai 4-5 mesetza (nie napravihme taka che jena mi niama staj) i smelo napred protzedurata e barzichka i ZADALJITELNO rovete v Foruma ima mnogo info. ama MNOGO.... :)
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
survivor

Мнение от survivor »

Savetat mi e da izchakate da napravite 6 meseca stazh kato v sashtoto vreme uchite usileno frenski, i togava da podadete dokumentite.
PAVLINAP

Мнение от PAVLINAP »

Седнете и учете френския :) без него не става ,а не можете ли да направите нещо за стажа и той е много важен.поровете в форума има страшно много информация за стажа и т.н.
gergana

Моя съвет е...

Мнение от gergana »

Не знам приятелят ти какъв род войски е, но по мое мнение. Ти имаш по голям шанс (като водещ кандидат), но трябва да имаш повечко стаж(поне 6 месеца). По-лесния начин е да се ожените. Иначе искат доказване на 1 година съжителство. Пишете нива на владеене на френски макс. 6. Защото над 6 сте франкофони и би трябвало да се справяте без преводач. И учете френски. Много уважават Алианс Франсе-сертификатите. Но препоръчително е да се тествате(онлайн). Преди да тръгнете да подавате документи.
ЗОРИ

Мнение от ЗОРИ »

1.За да бъдете допуснати, задължително трябва да имате минимум 6 месеца стаж. Това е основно изискване. От постинга ти не става ясно доли имаш 1 мес. стаж по специалността или 1 мес. трудов стаж изобщо.
2. И аз те съветвам да сключите брак, ако наистина сте готови на това. По този начин броят на точките ви си увеличава. Ние едва ли щяхме да се спарвим ако кандидатствахме поотделно. А и на младите семейства се гледа с добро око. Най-добре е да подпишете преди да подадете първите документи.
3. С риск да повторя казаното от "колегите" - учете френски. Колкото повече, толкова по-добре!
Успех!
Аватар
kalite
Обратна връзка:

ognyan

Мнение от kalite »

trqbva li staja da e zadaljitelno po specialnostta ? i kakvo ako ne e? shtoto az ve4e podadoh puk ne mi e po specialnostta .
Rien de mieux que du sexe avant de dormir
PAVLINAP

Мнение от PAVLINAP »

Препоръчително е,но не е задължително.
valiaveleva
Обратна връзка:

Моля Ви помогнете ни!

Мнение от valiaveleva »

Благодаря на всички , който ми писахта.
Имам още едно въпросче:)))
1.При положение , че приятелят ми е водещия кандидат пак ли е задължително да имам мин 6 месеца трудов стаж, и ако е така как се доказва тоя стаж само с трудова книжка ли ? /защото съм чувала че можело и да се фалшифицира ... някой знае ли как става това /
И още нещо не е ли по-добре един от нас да кандидадства и след това да се оженим , не се ли пестят малко парички по тоя начин.
БЛАГОДАРЯ ВИ:)))
ivandi

Re: Моля Ви помогнете ни!

Мнение от ivandi »

valiaveleva написа: За сега не сме женени , но това не е проблем да го направим ;)))
Въпросът ми е как според Вас е по-удачно да си подадем документите .
1. Първо да се оженим и след това да подаваме заедно като мъж и жена, и ако е така кой според Вас е по-силната кандидатура.
Ako ne vi e problem da se ojenite napravete go. Osven ako ne predstavite neosporimi dokazatelstva che jiveete zaedno pone 1 god. No tuj kato inteviuirastia reshava dali dokazatelstvata sa neosporimi, po-dobre si pusnete Mendelson. Kazvam tova ot lichen opit. Nasheto intervieu se prevurna v chas i polovine pazarluk dali da se ojenim ili ne. V krajna smetka inteviuirastata kaza:"Dori az da vi pusna, federalnite niama da vi izdadat vizi". Prichinata kakto ni obiasni e che ako ne ste jeneni kato otidete v Ca vseki ot vas moje da kaje che e jenen za drug chovek ot BG i da vkara v Ca suma ti narod koito ne e minal procedura, Taka che se podpisahme naburzo i reshihme problema.

Uspeh
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
ivandi

Мнение от ivandi »

Ne mislia che staja e ot znachenie. I bez tova kato doidete tuk nikoj niama da vi go priznae. Po skoro nablegnete na ezicite. Te ste vi triabvat. Dokolkoto si spomniam interviuirastia moje da vi dade do 10 tochki za prigodnost, taka che 1 god poveche ili po malko staj niama nikakvo znachenie. A za da vi gi dade e jelatelno da si govorite s nego na frenski i/ili angliiski bez prevodach. Na nasheto interviu vaoubste ne doide prevodach.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Аватар
womanEZ

Мнение от womanEZ »

[quote="ivandi"]Ne mislia che staja e ot znachenie.

Ние сме в началото на процедурата и не говоря от личен опит, но от официалната информация и от тази споделена във форума - стажът се явява един от водещите критерии - е моят извод. /Другите са възраст, вид образование, език/. Така че без стаж или такъв от няколко месеца - ще е доста трудно - трябва доста да се наваксва по другите критерии. Добре е да докажете повече стаж - дори и да не е точно по специалността ви; всичко което сте работили през последните 10г. го документирайте с трудова книжка, препорък на официална фирмена бланка, съдържаща пълна информация за фирмата, службта или предпиятието/тел., факс, адрес по седалищи и за кореспонденция, представителства, решение номер, фирмено дело и т.н., за да могат да проверят фирмата/ + служебна бележка от същото място.
Aries

Мнение от Aries »

womanEZ написа: всичко което сте работили през последните 10г. го документирайте с трудова книжка, препорък на официална фирмена бланка, съдържаща пълна информация за фирмата, службта или предпиятието/тел., факс, адрес по седалищи и за кореспонденция, представителства, решение номер, фирмено дело и т.н., за да могат да проверят фирмата/ + служебна бележка от същото място.
Да, и още цвят на използваната тоалетна хартия и още цвета на плочките в банята. Иначе биде няма да ви продадат :)
Стига бе хора. Достатъчна е и само една атестация от фирмата с приложен телефон (естествено на бланката ще има и името на фирмата, но чак пък фирменото дело.... и как ще обосновете това си любопитство към работодателя - Я дай да видя кога си се регистрирал и кое фирмено дело... ха-ха).
Успокойте се. Ако искат да Ви пуснат и обикновена бележка става. Ако не искат - ...
Ние сме в началото на процедурата и не говоря от личен опит, но от официалната информация и от тази споделена във форума - стажът се явява един от водещите критерии
Стажа носи максимално 10 точки. Търсена професия - 12; Образованието може да донесе до 19 точки - така че стажа изобщо не може да се нарече водещ критерий.
Друг е въпроса, че при липса на такъв (под 6 месеца) кандидатурата бива отрязана. Същото условие има при парите (трябва да бъде показана възможност за автономия за 3 месеца, за да бъдеш одобрен).
Теоретично може да се мине и с диплома от средно образование (seconder), но при това положение се губят 12 точки и практически е много трудно (малко по-добро е при средно от техникум).
Последно промяна от Aries на Съб Ное 06, 2004 1:25 pm, променено общо 1 път.
Заключено