Колко струва 1 литър бензин и 1 KW ток в Канада, Кебек?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
vladi

Колко струва 1 литър бензин и 1 KW ток в Канада, Кебек?

Мнение от vladi »

Колко струва 1литър бензин и 1 KW ток в Канада, Кебек? Понеже ме питат от България а аз нали нямам кола и не знам...

Мерси предварително
Гост

Мнение от Гост »

Абе те и тукашните хора не знаят за тока, ама виж бензина достигна близо 0,80 литъра. Иначе и двете се увеличават непрекъснато /както в България, не мога да не се заям :P/ + цените на транспорта и + цените на квартирите. За тока съм чувала - 5 цента /информация на ухо/. Наскоро Хидрокебек искаше да увеличава чуствително цената, но май загуби някакво дело и така. Ама нас наемодателите май не ни интересува много. Или има някой дето си имат даване с Хидрокебек - да, много неприятно.
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Омб май е права ~5 цента/кВат

http://www.hydro.qc.ca/bill/facture_bimest.html

Ние плащаме около 70$ на два месеца.
Гост

Мнение от Гост »

Ами зимата, Стоене ? Това разпределение по месеци ли е или ... ?

Освен това май тук няма такова нещо дневна и нощна тарифа и различни цени за предприятия и собственици на имоти. Поне питахме едни местни инжЕнери и те не бяха наясно, но винаги в български форум може да се научи повече. Някой знае ли?
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Здравей Омбудсман!

Виж на сайта на Хидрото (вж по-горе ;) ) - там имаше нещо за резиденти и за бизнеси. Аз кликнах на резиденти. Не знам за бизнес клиенти дали цените са други, ама са отделно на сайта.

Иначе в нашия случай няма зиме/лете. Т.е. има - лятото е повече заради клиЗматика. В нашия случай парното е вкл. в наема, а тока не е, та за туй. Иначе ако плащаш и отоплението, което ти се сервира със сметката за тока, тогава нещата са по-различни. Зимата се плаща повече. Обаче има план за разпределение на напрежението :shock: от сметките и се прави на равни вноски през цялата година - така сметките са по-малки, но целогодишни и зимъска е се :mrgreen: озъбваш.
Аватар
vladi64
Обратна връзка:

Мнение от vladi64 »

Benzina go gledah dnes ,4e e 71,9 centa.
Аватар
vladi64
Обратна връзка:

Мнение от vladi64 »

Benzina go gledah dnes ,4e e 71,9 centa.
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

Благодаря на всички отговорили
Гост

Мнение от Гост »

vladi64 написа:Benzina go gledah dnes ,4e e 71,9 centa.
Нали знаеш, че цената на бензина в четвъртък е най-ниска, а в понеделник - най-висока. Така всички се трупат по бензиностанциите в четвъртъка.
Аватар
vladi64
Обратна връзка:

Мнение от vladi64 »

Iglika,blagodarq za zennata informaziq! Ne go zhaeh tova. I samo kato si pomislq,4e vinagi zarejdam v ponedelnik... :oops: :oops: No ve4e ste znaq :lol: :lol:
Аватар
vladi64
Обратна връзка:

Мнение от vladi64 »

Iglika,blagodarq za zennata informaziq! Ne go zhaeh tova. I samo kato si pomislq,4e vinagi zarejdam v ponedelnik... :oops: :oops: No ve4e ste znaq :lol: :lol:
Pepon

Мнение от Pepon »

Vsichko e otnositelno i zavisi kade tochno se namirash. V Ottawa ON 1kWh e 9 centa /ima mnogo danuci koito naduvat cenata/, a benzina vchera beshe 68 cents. Na benzinostanciata, na koiato zarejdam az vinagi e nai-evtio vav vtornik, a nai-skapo v chetvartak.
Заключено