Няма съмнение! Ако не се лъжа,тези блокчета са копия на испанските такива,които пък се окачествени като произведение на изкуството и архитектурен паметник.А в кутииките ако се вгледаш ще забележиш че са доста интересно нахвърляни .Гледах и един филм от 80-те сниман в тях , на разли4ни нива са стаите и има гледка към реката .
Adaptaciata
Ot pochti 3 godini sam tuk i ponege mnogo hodya i obikalyam imam pretenciite ,che poznavam mnogo dobre grada /Montreal/,kakto i dosta drugi gradove ,no ne savsem.kakto bi kazal... hora ,kashti,saltanati.Tolkova mnogo gi poznavam ,che chak ne mi e interesno.No ne se chuvstvam vse oshte adaptiran ,moge bi ste se pochuvstvam togava kogato,kakto edin mnogo dobar moi priyatel obicha da se izrazyava :;Sled 20 godini brak kato hvana gena si za bedroto vse edno sam se hvanal za sobstvenniyat si krak;
S edno dve izrecheniya na kratko:
-Ako tryabva da se adaptiram na Sozopol ili Nesebar ste mi se sluchi barzo,tuk moge i nikoga da ne mi se sluchi.S hubavoto lesno se svikva ,za ostanaloto sami si sazdavame problemite.
Lud kontinent ,luda rabota .Koga li ste mi doyde akala.
S edno dve izrecheniya na kratko:
-Ako tryabva da se adaptiram na Sozopol ili Nesebar ste mi se sluchi barzo,tuk moge i nikoga da ne mi se sluchi.S hubavoto lesno se svikva ,za ostanaloto sami si sazdavame problemite.
Lud kontinent ,luda rabota .Koga li ste mi doyde akala.
Rabotata opira do mangizi. Kato te udariat 100 hilki godishno po glawata shte zabrawite za nostalgia i druga pesen shte peete, i domatite niama da sa plastamasowi. Wsyshtnost samo bedniacite se typchat. Ot skyparskite magazini izlizat s prazni kolichki, a ja vizhte kwo stawa w NoFrills-a????
Wsyshtnost mi dojde na akyla neshto: Progress chrez probutwane na niskokachestwena produkcia? Da zhiwee monopola.
Wsyshtnost mi dojde na akyla neshto: Progress chrez probutwane na niskokachestwena produkcia? Da zhiwee monopola.
A molia, molia az sum fen na kutiikitesurvivor написа:Ama molya vi se, tezi kutiyki sa exponat ot Svetovnoto izlozhenie v Montreal ot ne znam koya si godina. Tova e predstavlyavalo "Kashtata na badeshteto".Sega sa chastni apartamenti. Dobre che badeshteto zasega oprovergava arhitektite
Habitat '67
Architect : Moshe Safdie
Pove4e tuk
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
-
Di ana
- Обратна връзка:
Taka i ne mozah da razbera kakav e problema s postroikite,koito tuk neprekasnato se klasificirat kato "darveni baraki","butaforni zamaci" ili podobni opisania ,imashti za cel da onagledjat "lekata" konstrukcia na kanadskite zilishta???
Kato cheta vsichko tova si zadavam vaprosa dali kanadcite ne se nauchiha za tolkova godini da strojat kashti ili nie vse ne mozem da se otarsim ot grandomanshtinata i kritikarstvoto,koito ochevidno sa ni taka prisashti?
S kakvo zivota vi ste bade po razlichen, ako ziveete v kashta sas solidna konstrukcia?
Ako tarsim neshto solidno moze bi e po dobre da sprem da "surfirame" po povarhnosta na neshtata i da poglednem ot agal ,koito ste ni dade vazmoznost da nadniknem zad kulisite i da osmislim prichinite za tova zashto neshtata sa takiva kakvito sa.....
Stiga da imame zelanie da go napravim razbira se....
Slanchev Weekend na vsichki!
Kato cheta vsichko tova si zadavam vaprosa dali kanadcite ne se nauchiha za tolkova godini da strojat kashti ili nie vse ne mozem da se otarsim ot grandomanshtinata i kritikarstvoto,koito ochevidno sa ni taka prisashti?
S kakvo zivota vi ste bade po razlichen, ako ziveete v kashta sas solidna konstrukcia?
Ako tarsim neshto solidno moze bi e po dobre da sprem da "surfirame" po povarhnosta na neshtata i da poglednem ot agal ,koito ste ni dade vazmoznost da nadniknem zad kulisite i da osmislim prichinite za tova zashto neshtata sa takiva kakvito sa.....
Stiga da imame zelanie da go napravim razbira se....
Slanchev Weekend na vsichki!
Ne znaia dali niakoga shte moga da se adaptiram.veche 5 godini sme tuk ,kupihme si kqshta rabotim ,deteto ni se rodi tuka,no nostalgiata me stiska otvreme na vreme tolkova silno,ne znaia dali e taka navsqkqde no pone v raiona deto nie jiveem kato che li ne mojem da si namerim priateli i tova oshte poveche podsilva nostalgiata