Zdraveite!!!Nqkoj moze li da mi kaze parvite dokumenti za Viena,trqbva li da sa legalizirani zadlzitelno,zavereni ot notarius,ili samo kopiq i prevod.Zastoto ne mi se iska da davam dopalnitelno pari za legalizacii ako ne e zadylvitelno.
Predvaritelno Vi blagodarq za otgovorite!
Легализации няма нужда да се правят, не се изисква, но нотариална заверка на копията на документите е задължителна. Има хора минали и без нея, но не те съветвам да рискуваш. Успех и следи темите от форума.
Здравейте всички!
За тези, които вече са в Канада, браво за смелостта да опитат да подобрят живота си! Може не всичко да е както Ви се иска, но поне няма да съжалявате, че си мижитуркате някъде и нищо не опитвате да промените. Узря и нашият момент за риск - вече изпратихме първите документи на 29 август 2004 г. Веднага след това дойде отговор, че са получили документите и бля,бля...знаете стандартния текст. Това обаче, което не пишеше, както при отговорите на нашите приятели, беше около кой период да очакваме интервюто. Времето си лети и ние започнахме да се психясваме, че и второто писмо с датата, нещо се бави. Колко време според Вас е нормално да изчакаме преди да ги притесним с някое e-mail-че?
Nikakvi legalizatzii i drugi prostotii...pravite si kserokopia na vsichki dok. zaveriavate gi notarialno, prevejdate gi,okomplektovate, pravite kserokopia na vsichko DO TUK plashtate taxata lepite snimkite i mnogo kasmet ot nas
tornado написа:Здравейте всички!
- вече изпратихме първите документи на 29 август 2004 г. Веднага след това дойде отговор, че са получили документите и бля,бля...знаете стандартния текст. Това обаче, което не пишеше, както при отговорите на нашите приятели, беше около кой период да очакваме интервюто. Времето си лети и ние започнахме да се психясваме, че и второто писмо с датата, нещо се бави. :
аз си подадох документите на 17,08,2004г така че горе - долу вървим заедно с теб/вас. само че в моя отговор пишеше че ако всичко с док е ок да очаквам интервю до края на 2004 и да не ги безпокоя с е-маили или др, защото това ще ми забави процедурата. Все още чакам вест от тях. Така че не бързай да ги безпокоиш. Като получа нещо ще пиша във форума.!! Кураж!!!
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
Благодаря ти ronni :haplio: !
Спасяваш ми нервната криза! Всякаква информация ще ми е полезна! Още повече, че заедно (почти) ще се пържим. Аз също ще пиша своевременно - току виж ти върна жеста :beer2: . Щом ти си подал/а документи петнадесетина дни преди нас и ще си до края на тази година, може би нашето интервю ще е около средата на януари 2005 г.
Да те питам - как си с френския :noz: ?! При нас е луд купон! Понякога учителката ни изпада, милата, в състояние на невменяемост от нашите велики способности. Все пак още не се е отказала - тя е упорито и оптимистично настроено момиче и не губи надежда в нас.
... А ние сме толкова прилежни... :redghost:
[quote="tornado"]. Щом ти си подал/а документи петнадесетина дни преди нас и ще си до края на тази година, може би нашето интервю ще е около средата на януари 2005 г.
Да те питам - как си с френския :noz: ?!
Доколкото знам от средата на декември до средата на януари няма интервюта! Общо взето следя форума и само 1 човек е писал за интервю през декември на 3,12,. За дата за интервю се чакало около 3 месеца.
Аз самата изпадам в "нервна криза от френския" си. Учила съм го цял живот без последните 5 години и доста неща сам забравила.. а и нямам време за да го възстановя както трябва. Но съм посочила и мн високи точки - 8/9 . Но имам документ за 12 ниво от Фр Културен институт. Много ценяли сертификатите от там. Така че ако нямате док за фр и имате малко повече време изкарайте 1 ниво там, ако сте от София. Нивото е 90лв - 2 мес и малко - 54часа астроном.. Има входен тест и ако изкарате 2 или 3 ниво ще ви дадат док за часовете за всичките 2-3 нива, нищо че сте изкарали само 1. Има хора върнати от инервюто за да си доучат още 200часа. От отзивите тук, виждам че ако си добре подготвен за самото интервю - няма страшно .. Освен това вижте на първата страница на форума имаше някаде списък с примерни въпроси за интервюто и си подгответе отговорите на тях. Така че търпеливо учете фр и дано скоро се зарадваме с добри новини!!
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854