Средната заплата достигна 1123 лева

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
Аватар
roumensp

Re: Средната заплата достигна 1123 лева

Мнение от roumensp »

Pyrelight написа:Я, виж ти! Честно да си призная, не бях наясно (не, че ме интересува, де), ама сега съм спокойна, че дъщеря ми ще си изплаща заема от 75$ на месец без да се напъва като завърши.
Аз пък съм спокоен, че детето ми няма да изплаща нищо, защото родителите му са му приготвили 100к още отсега (9 клас е). Добре е да учиш децата си да са независими, ама ние имаме само едно и няма що да рискуваме да тестваме колко е научил. :lol:
Последно промяна от roumensp на Пет Фев 01, 2019 1:38 pm, променено общо 1 път.
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

ами 2006 купих един триплекс заедно с кваартирантите в монтреал
моргиджа ми беше 3180 на месец
от квартирантите събирах 3200
2009 го продадох със 100К отгоре
и с тия 100К си купих апартамент,по точно таун хаус по американски казано на морето
в комплект с морския изглед,чайките и морския бриз :)
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
pumpy

Мнение от pumpy »

Pavel M написа:ами 2006 купих един триплекс заедно с кваартирантите в монтреал
и с тия 100К си купих апартамент,по точно таун хаус по американски казано на морето
Тоест си имал "заем" от тези, по които плюеш днес. Този заем ти е позволил да си купиш нещо кеш, но иначе е лошо нещо. И после ози ни обявява нас за "лъжците и манипулаторите".....
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Pavel M написа:и с тия 100К си купих апартамент,по точно таун хаус по американски казано на морето
И що сега не пиеш водка в хамака с изглед към морето да те гали морския бриз, ами копаш на тръстиката в (да го наречем за публиката) "неустановена локация" ;)
pumpy

Мнение от pumpy »

roumensp написа:
Pyrelight написа:Я, виж ти! Честно да си призная, не бях наясно (не, че ме интересува, де), ама сега съм спокойна, че дъщеря ми ще си изплаща заема от 75$ на месец без да се напъва като завърши.
Аз пък съм спокоен, че детето ми няма да изплаща нищо, защото родителите му са му приготвили 100к още отсега (9 клас е). ;)
Заема е по-добре, според мен лично (ози оцени ме )
Моите ще са на заем, ако и когато завършат с А+, аз ще им платя заемите с удоволствие, иначе да се оправят сами в живота.
И то го знаят това
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Пак не пасват сметките на Линко и Танграта.
10 000 студентски заем на година колко е стипендия няма значение пак са 10 000. Падат се по 833 на месец ама и таксата за училище е в тези 833. Е как живя Танграта с 833 $ минус таксата за училище и покупка на учебници.
С тези пари кой знае какво кафе Инка си е варил и затова сега като невиждал тръгнал за Бг за да подобри стандарта на кафето.
В Монтреал ако няма хубави кафета и ресторанти не знам къде има.
Абе Тангра има хубави кафета със сервитьор какви опашки какви нещастни хора си виждал?

Учил Танграта 4 години а накрая намерил работа за 14-17 долара на час. Абе за това ли учи 4 години? Аз на моите служители плащам повече без да взимат заеми и да ходят 4 годнини на у-ще.
Сега става интересното. С тези заплати от 14-17 долара на час Танграта спестил по 50 000 $ на година чисто и с тези пари купил ап. за 100 000 Евро в БГ. А как да повярва човек на всичко това.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

miteto написа:
Pavel M написа:и с тия 100К си купих апартамент,по точно таун хаус по американски казано на морето
И що сега не пиеш водка в хамака с изглед към морето да те гали морския бриз, ами копаш на тръстиката в (да го наречем за публиката) "неустановена локация" ;)
Щото вътрешно осъзнава, че канаТската пенЦия плюс българската такава едвам ще му стигат за сметки, данъци и храна и ако не задели нещо сам ще гризе дървото.
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

pumpy написа:
Pavel M написа:ами 2006 купих един триплекс заедно с кваартирантите в монтреал
Тоест си имал "заем" от тези, по които плюеш днес. Този заем ти е позволил да си купиш нещо кеш, но иначе е лошо нещо. И после ози ни обявява нас за "лъжците и манипулаторите".....
кой казва ,че е лошо.аз такова нещо не съм казвал
само казвам,че има нещо много по добро стига да можеш да си го позволиш
и не мисля ,че има нормален човек който може да ми противоречи
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

pumpy написа:
roumensp написа:
Аз пък съм спокоен, че детето ми няма да изплаща нищо, защото родителите му са му приготвили 100к още отсега (9 клас е). ;)
Заема е по-добре, според мен лично (ози оцени ме )
Моите ще са на заем, ако и когато завършат с А+, аз ще им платя заемите с удоволствие, иначе да се оправят сами в живота.
И то го знаят това
Ако не реши да се изнесе от Ванкувър достатъчно ще има да изплаща в бъдеще, не се притеснявай. :D
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

miteto написа:
да кажем така например че съм си намислил да купя и съседния таун хаус и да стана сам съсед на себе си :lol:
ОК?
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Pavel M написа:
miteto написа:
да кажем така например че съм си намислил да купя и съседния таун хаус и да стана сам съсед на себе си :lol:
ОК?
И така докога, докато станеш на 70 и почнеш да забравяш пил ли си вече водка за закуска или не :lol:
Кое му е лайф-стайла да ни говориш за чайките и бриза, като ти самия не го живееш?
pumpy

Мнение от pumpy »

Pavel M написа:
miteto написа:
ОК?
Така решаваш и моя проблем с БГ: да имам себе си за съсед. Но по улицата и в магазините все още има много хора наоколо ;)
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

miteto написа:
Pavel M написа:
miteto написа:
ОК?
И така докога, докато станеш на 70 и почнеш да забравяш пил ли си вече водка за закуска или не :lol:
Кое му е лайф-стайла да ни говориш за чайките и бриза, като ти самия не го живееш?
аз водка не обичам бе Мите.пак си измисляш
както и за тия 70.да кажем 55.ОК?
jet

Мнение от jet »

Kan_Tangra написа:
Pavel M написа:
pumpy написа:
Pavel M написа: и това ако е лайф стайл,да ви еба и лайф стайла.плащаш барака за милиони а 1/5 от живота ти минава в спане по пътищата сред газова атака от стотиците хиляди пърдящи вредни газове ламарини взети на изплащане или на дълъг и мъчителен финансов лизинг. :D
батка, не си разбрал бе майна. лайфстайла е да сме на място, където ти и танграта не се наоколо. Не можа ли да го схванеш това вече ?
същото важи и за мен,предполагам и за танграта който също цитираш.той може да каже.
На мен негодниците и хленчовците не ми пречат.
За мен са важни други неща, свобода, красиви момичета (от бялата раса), красива природа, красив климат, красиво море.
Да не си зависим от самолетите, за да посетиш родителите си или морето.
Да не планираш ваканциите си 2 години предварително.
Да не се мъчиш да разделиш 14 дена отпуска на 20 случая за ползване.
Да не слагаш лопата, одеала и дърва за огрев в багажника, през Април, ако случайно закъсаш в някоя арктическа буря.
Да не си приготвяш шал, шапка, ръкавици, зимни обувки, при всяко излизане, още през септември.
Да не пътуваш по 2 часа в посока, до много удобната си нискоетажна къща, направена от хартия и картон, за която си платил 2 милиона, но все се налага да ремонтираш още нещо и да плащаш още 5 цифрени суми.
Да не ти трябва гугъл транслейт, за да се разбираш с половината си съграждани/съселяни.
Ако недай Боже останеш без работа, да не те чакат 4-5к мортижи на месец сметки + чудовищни такси за пропърти, училищна такса, чистене на сняг, трева, ръжда по пожарното стълбище, покриви и не знам още какво.
Да не плащаш 200лв за телевизия и интернет.
Да не те смятат за мигрант от 3я свят.
Като вляза в кафенето с приятели, да мога да си седна и си говорим, а не да вися на опашка по 10 минути.
Като вляза в кафето, да мога да седна на диван, а не на мини дървено столче без облегалка, покрай мен на 20см да се промушват забързани и изнервени хора.
Като вляза в кафето, и поръчам кафе, да ми дадат кафе, а не някаква негърска пот и пикоч.
Като ида в болницата и си поискам скенер, специалист, операция и каквато и да е високотехнологична манипулация, не да ме изгледат като циганче марсианец, и да ми откажат, а да ме питат "Кога, сега, или тази седмица".

Ей такива, простички неща.
А дали някой като стриндера или пумпъла ще е на разстояние 1км или 10000 км, ми е все тая. Така или иначе няма да е в радиус 3 метра.
:D
Всяко село под 100 човека на > 30 км от София отговаря на критериите ти даже ги надхвърля.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Хахахаха... Хълка, вече ти казах, че със своите измислени входни данни ти можеш да изкараш каквото си пожелаеш. Но нещата стават други, когато махнем лъжите ти.
На теб ти казват, че по време на първия стаж заплатат му е била $14/ч., а после $16-17, но ти се правиш на улав и лъжеш, че това му е заплатата след завършването.

А как е живял като студент с едната стипендия, това си е негова работа. Може и някоя маетреса да го е издържала. Теб какво те бърка тази работа? Искаш да кажеш, че кредита му не е бил $10К, а минимум $20К на година, или какво? Та кое колко струва лесно се проверява в сайта на университета. Много са ти плитки лъжите.
Няма такова правило при отпускане на кредити на студентите в Квебек - да се отпускат пари според личните нужди на всеки студент за заведения, кафета, забавления с девици и т.н. :)

А за да спестява по $40-50К на година след завършването, то е ясно, че заплатата му не е била $14/ч. Но на теб това ти бърка сметките и затова прибягваш до поредната измислица т.е. лъжа относно заплатата му.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Заключено