Vapros za taksite
Vapros za taksite
Predstoi mi podavane na parvi dokumetni. Re6ih da preveda taksata po smetka, no v bankata mi kazaha , 4e triabva da preveda po-goliama suma, otkolkoto se iziskva. Pitaha me dali taksite i na bankata polu4atel sa za moia smetka, a az ne znaia. Kakva suma triabva da preveda, kandidatstvam az, saprugat mi i da6teria mi na 3 god- 390 can. dolara za vode6tia kandidat i po 150 za ostanalite? A taksite na bankata polu4atel za moia smetka li sa i ako da, niakoi znae li kolko sa. Izob6to, kolko ob6to triabva da preveda? Blagodaria predvaritelno.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Всичко е така, както са ви го обяснили. Не става въпрос да превеждаш по-голяма сума, а да си откриеш сметка в банката и да я захраниш с такава сума в лева или чужда валута, че да покрие таксите и разходите за междубанковия превод. На банката-получател не винаги се знае точната сума на комисионната, затовя я определят приблизително. Ако е над приблизително определената сума, ще те потърсят да си довнесеш необходимите пари, а ако е под нея - остатъка си остава в сметката ти. Тези пари са си твои, винаги можеш да си ги изтеглиш, или ще си ги получиш при закриване на сметката си.
А таксите са точно такива, каквито си ги посочила.
А таксите са точно такива, каквито си ги посочила.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Точно така. Затова чекът е по-изгодния вариант. Купуваш от банката 1 чек на стойност размера на таксата и го пращаш. Ние си купихме от клона на Биохим, които се намира близо до Малък градски театър "Зад канала". Доколкото си спомням тогава платихме 5$ за чека. Ако чекът "изчезне" никой освен Правителството на Квебек не може да го осребри. Трябва само да пазите разписката към чека.