Моля споделете опита си ...

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
holy

Моля споделете опита си ...

Мнение от holy »

Здравейте съфорумци!

Искам да попитам има ли ограничение в размерите на багажа за трансатлантическите полети. Ясно е че килограмите са фиксрани от съответната компания, става въпрос за обема.
venzi-canadeza

Мнение от venzi-canadeza »

NE. SIGURAZIA.NA LETISHTE RABOTIA VSE PAK. Stiga da ne e naduvaem slon
A SEGA NAKADE
pumpy

Мнение от pumpy »

да - без да работя на летище
всяка компания има максимален размер на багажа, който е позволен - става въпрос за сбора на трите страни на обема. на мен лично се опитаха да ми направят проблем ако да бях в границите, поради необичайната форма но след леко обсъждане всичко мина глатко.
Аватар
holy

!

Мнение от holy »

В такъв случай някой може ли да каже какви са допустимите размери за Луфтхаза? Все пак 32кг. могат да са 1 или 2 куфара, в зависимост от съдържанието.
kirelaki
Обратна връзка:

Мнение от kirelaki »

Здравейте,
ние ще летим с чехите, и от агенцията ни обясниха 2-чанти по 32 килограма, като всяка чанта има обща сума на трите размера /дължина + ширина + височина=/ 158 см , а за ръчен багаж 1 чанта с обща сума на трите размера =115 см и тегло 10 кг, общо 74кг целия багаж!!! Ако отидете в по-голям магазин има чанти и куфари с точните размери!!!
Vseki s kysmeta si!
Аватар
Agi

Мнение от Agi »

личен опит луфтханза - 2x32 кг -може и малко повече, 1-2 кг отгоре не са фатални, 115 см сбор от трите размера
pumpy

Мнение от pumpy »

Agi написа:личен опит луфтханза - 2x32 кг -може и малко повече, 1-2 кг отгоре не са фатални, 115 см сбор от трите размера
сигурен ли си че 115 са за кухарите а не за ръчния багаж.
обадете се в Луфтханза и питайте колко точно може да е сбора от страните на куфарите и на ръчния багаж. че са два обема на човек е сигурно. аз ползвах и кашони от 17 инчови монитори - много е удобно защото те самите не тежат и после се хвърлят - иначе за четиричленно семейство трябва да купиш доста куфари и хосле най-вече да ги складираш тук, а тук рядко има мазета ако не си в къща разбира се.
Aries

Мнение от Aries »

Искам само да добавя към темата, че става въпрос за безплатно превозвания багаж.
Срещу допълнително заплащане (мисля, че беше 100 евро/парче) можеш да вземеш още.
Децата до 2 години принципно имат право на 10 кг. багаж, но все пак зависи от компанията.
Заключено