joro написа:48 милиарда лева са депозитите на българите в банките.
Ако беше внимавал на краш-курса по икономика щеше да знаеш, че това всъщност хич не е добър знак.
Виж например Тангра, който макар че лично аз намирам за неприятен, ти е написал, че родата му е инвестирала в имоти, вместо да гледат как се топят в банката.
Кофти е, когато ипотечните заеми и цени са непосилни и хората трябва да трупат спестявания надявайки се на спад в цените и лихвите.
POSTREACT(ions) SUMMARY
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Ако беше внимавал на краш-курса по икономика щеше да знаеш, че това всъщност хич не е добър знак.
Виж например Тангра, който макар че лично аз намирам за неприятен, ти е написал, че родата му е инвестирала в имоти, вместо да гледат как се топят в банката.
Кофти е, когато ипотечните заеми и цени са непосилни и хората трябва да трупат спестявания надявайки се на спад в цените и лихвите.
На кой курс по икономика теб са те учили, че увеличаването на депозитите било лош знак?
POSTREACT(ions) SUMMARY
Заради тежката икономическа ситуация в Америка мексиканците решиха сами да си довършат Стената.
На кой курс по икономика теб са те учили, че увеличаването на депозитите било лош знак?
Не е ясно дали е добре или зле. Трябва да се видят лихвените проценти спрямо инфлацията и какво друго би могло да се направи с тези пари. Аз например имам една канадска "спестовна сметка" в която сигурно има не повече от $200. Не съм я поглеждал от половин година. Можеш ли да прецениш дали това е добре или зле?
POSTREACT(ions) SUMMARY
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Всеки случай не е от АОНСУ.
Оначава ниска финансова култура и ниско предприемачество.
Затова икономиката ви е измислена и чакате Европа и емигрантите да ви дадат пари. Както и, че по един град население изчезва на година (ама затова сигурно ви е виновно международното пложение).
Някои хора вярват, че високият външен дълг е непременно лош знак за една държава, а нарастващите лични спестявания - добър знак.
Кофти е когато външният дълг не съответства на вътрешния продукт. Хубаво е когато спестяванията носят доходи на собственика, а не се топят поради разликата лихва-инфлация и липса на надеждни инвестиции.
POSTREACT(ions) SUMMARY
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
ablood написа:Някои хора вярват, че високият външен дълг е непременно лош знак за една държава, а нарастващите лични спестявания - добър знак.
Кофти е когато външният дълг не съответства на вътрешния продукт. Хубаво е когато спестяванията носят доходи на собственика, а не се топят поради разликата лихва-инфлация и липса на надеждни инвестиции.
.доживях един ден и бояджиите и зидарите да започнат да разбират от финансии.
досега си мислех,че съм единственната куха лейка
POSTREACT(ions) SUMMARY
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
Всеки случай не е от АОНСУ.
Оначава ниска финансова култура и ниско предприемачество.
Затова икономиката ви е измислена и чакате Европа и емигрантите да ви дадат пари. Както и, че по един град население изчезва на година (ама затова сигурно ви е виновно международното пложение).
А депозитите на кандаците какво означават- висока финансова култура?
Аз съм много малък за да съм учил в АОНСУ. По мое време вече имаше Американски Университет.
И в Канада всяка година изчезва по един град бели хора, и го замества един нов град от латиноси, африканци, рефюджита и някой и друг български мияч на чинии.
POSTREACT(ions) SUMMARY
Заради тежката икономическа ситуация в Америка мексиканците решиха сами да си довършат Стената.
joro написа:И в Канада всяка година изчезва по един град бели хора, и го замества един нов град от латиноси, африканци, рефюджита и някой и друг български мияч на чинии.
Джоре, преди да пишеш глупости иди на тоя линк https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... l_increase" и подреди таблицата по колонка Natural Increase Rate. Ще откриеш че България (за съжаление) е на последно място с -5.70, докато в Канада е положителен 2.41.
joro написа:А депозитите на кандаците какво означават- висока финансова култура?
Първо да уточним понятието “депозити”. Според мен под това се разбира банков акаунт, които отговаря на savings в Америка. Много малко пари в Канада стоят в такива, защото ритърна е толкова нисък, че не може да навакса дори инфлацията, повечето пари са инвестирани в други финансови инструменти. Пенсионер да държи пари в такъв акаунт може и да ОК, но ако е млад човек е признак за ниска финансова култура.
joro написа:И в Канада всяка година изчезва по един град бели хора, и го замества един нов град от латиноси, африканци, рефюджита и някой и друг български мияч на чинии.
Джоре, преди да пишеш глупости иди на тоя линк https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... l_increase" и подреди таблицата по колонка Natural Increase Rate. Ще откриеш че България (за съжаление) е на последно място с -5.70, докато в Канада е положителен 2.41.
Вчера разговарях с един от коопите ни, момче на 20-ина години, роден тук, бял. Бил от семейство с 4 деца. Имам колега ирландец, той също има 4. В Щатите имах мениджър (бял), който пък имаше 5. Познавам българин женен за японка също с 5. Колко такива семейства има в България (изключвам циганите), аз май нямах приятели дето са били повече от 2 деца в семейството.
Вчера разговарях с един от коопите ни, момче на 20-ина години, роден тук, бял. Бил от семейство с 4 деца. Имам колега ирландец, той също има 4. В Щатите имах мениджър (бял), който пък имаше 5. Познавам българин женен за японка също с 5. Колко такива семейства има в България (изключвам циганите), аз май нямах приятели дето са били повече от 2 деца в семейството.
Aз пък се сещам за доста познати в Канада и Щатите, + теб, ivandaman и себе си, сите само с по едно дете - what's your point?
Аз съм българин и дойдох в Америка на 33, без деца. Ако смяташ, че за няколко години ще си сменя манталитета и ще тръгна да наваксвам, в грешка си.
Пойнта е, че в България вече почти няма многодетни семейства, като изключим циганите. И че в Америка многодетните не са непременно “цигани”.
Toва е като "Психо" на Хичкок. Никак не е за смях.
POSTREACT(ions) SUMMARY
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''