Отново за conjoints de fait

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
stanli

Мнение от stanli »

Ние имахме същия проблем и го решихме с договор за наем, но не сме слагали печати от общината, може и да сме извадили късмет. Както и да е приеха ни договора за наем на името на двамата, нотариална заверен, датиращ от 1 година.
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

Aries написа:. Защото каквото и да приказват, те все пак предпочитат семейни, след това ергени и чак тогава - необвързани жени (поне моите наблюдения са такива).
Aries, защо смяташ че предпочитат ергени и чак накрая необваъзани жени?!?!
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
Ivva

Мнение от Ivva »

Aries написа:
. Защото каквото и да приказват, те все пак предпочитат семейни, след това ергени и чак тогава - необвързани жени (поне моите наблюдения са такива).

:( Какво мислите за това?
Aries

Мнение от Aries »

Нямам нищо против необвързаните жени (ми не ми идва еквивалента на ерген и това си е). Просто такива са ми впечатленията (вероятно засилени и от все пак по ниския брой такива, спрямо ергените, които подават документи).
Въпроса обаче беше дали по-голям шанс имат двама души (семейство) или сам човек.
Според мен определено, при положение, че втория не използва първия като ракета носител естествено, двама имат по добър шанс.
Обаче няма какво да гадаем и да хвърляме боб. Всеки може сам да разгледа точковата система и да прецени какви са шансовете му. Заедно с още някой или поотделно.
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Aries написа:Всеки може сам да разгледа точковата система и да прецени какви са шансовете му. Заедно с още някой или поотделно.
Това е истината. Двойките имат предимство пред "самотните" само дотолкова, доколкото второстепенния кандидат добавя точки към кандидатурата на първия. Но те пък от своя страна не са чак толкова много. Необвързан кандидат може да ги натрупа и с малко по-добро образование, повече трудов стаж или познания по език. Никой няма да получи допълнителни точки само поради факта, че е женен, без партньора му да има някакви ценни качества. Всичко останало би било дискриминация.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Aries написа:Всеки може сам да разгледа точковата система и да прецени какви са шансовете му. Заедно с още някой или поотделно.
Абсолютно съм съгласен с това менение, като бих допълнил само, че дори не става въпрос за какъвто и да е шанс, а за това дали и в каква степен отговаряш на зададените критерии. За шанс можем да говорим, когато положението е както се казва - "на кантар" и си изцяло в ръцете на интервюиращия. Това ще рече всичко да зависи от неговите субективни оценки (точки) по показателите, които са единствено в неговите правомощия да оценява - по т.4 и т.6 (за сам кандидат) или т.4, т.6 и т.7.3 (семейство/съвместно живеещи) от Анекс I на Закона за имиграция (точковата система). Тези, които отговарят в максимална степен на критериите могат изобщо да не се вълнуват от предпочитанията на уважаемия чиновник. Последният и нули да им даде по тези показатели, защото примерно не са семейни или нямат малки деца, то те пак си събират минимално допустимия брой точки.
А при другия вариант - когато си почти на прага на минимума, наистина са от значение предпочитанията на интервюиращите и тогава вече можем да говорим за шансове. Моите наблюдения съвпадат с тези на Aries, само дето ергените са след момите в класацията. Объркването при него идва от факта, както и той сам го е разбрал, че общия брой на кандидатите-ергени (от там и на заминаващите) е много по-голям от броя на момите или "необвързаните жени". Семейството, както казват, е основната градивна клетка на обществото и е естествено да искат повече готови "градивни клетки", отколкото техните отделни елементи. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Aries

Мнение от Aries »

:D
По добре и аз нямаше да мога да го кажа :)
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Мнение от yaiuat »

Не забравяйте парите. Емиграцията на семейство с дете излиза доста солено :baby: :D Не знам колко са похарчили повечето хора но едни познати с дете пръснаха към 15 бг. бона., докато що годе си стъпят на краката в Торонто. :shock:
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

Ivva написа:Aries написа:
. Защото каквото и да приказват, те все пак предпочитат семейни, след това ергени и чак тогава - необвързани жени (поне моите наблюдения са такива).

:( Какво мислите за това?
намират се на приказка...
Aries

Мнение от Aries »

yaiuat написа:Не забравяйте парите. Емиграцията на семейство с дете излиза доста солено :baby: :D Не знам колко са похарчили повечето хора но едни познати с дете пръснаха към 15 бг. бона., докато що годе си стъпят на краката в Торонто. :shock:
Да бе, а като отиваш сам излиза без пари!
Аватар
Alabama
Обратна връзка:

Мнение от Alabama »

Vjarno li bez pari??? Eeeeeeeeeeh,che gotino. Shte probvam sama 8)
Аватар
Alabama
Обратна връзка:

Мнение от Alabama »

Здравейте пак. Можете ли да ми кажете дали ако си сменя местоживеенето и на практика се водим официално, че живеем заедно с приятеля ми, без обаче да си сменям постоянния адрес ще ни бъде признато съвместното съжителство. И ако е така трябва ли да си сменям данните в личната карта
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Мнение от yaiuat »

Alabama написа:Здравейте пак. Можете ли да ми кажете дали ако си сменя местоживеенето и на практика се водим официално, че живеем заедно с приятеля ми, без обаче да си сменям постоянния адрес ще ни бъде признато съвместното съжителство. И ако е така трябва ли да си сменям данните в личната карта
Каквото и да сменяш в документа за постоянен адрес (които после ще носиш на интервюто) има графа: "дата на вписване в регистъра". Нали разбираш конфликта между тая работа и оная за мин 1 година с твоето конжуа. Тъй че опитайте- не губиш нищо. :nlo: То нали без друго ти е без пари както казваш :beer: :) :beer:
Заключено