работа в Квебек

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Jeko

работа в Квебек

Мнение от Jeko »

Здравейте!
Сигурно ще повторя някоя предишна тема, за което се извинявам :oops:
днес се регистрирах.
от известно време обмислям да подам документи за Канада и събирам мнения от познати и приятели за техни познати и приятели, които живеят там. досега не съм общувал с българи, живеещи в Канада.

та, искам да попитам мога ли да си намеря работа по специалността, след като се установя и стъпя на крака там (разбира се, в случай, че изобщо ми дадат виза :D ). не знам дали има значение, но по образование съм инженер химик и това работя тук, това искам да работя и там. а питам за Квебек, защото съм чувал, че изискванията за емиграция са по-лесно изпълними.
Аватар
rose

Мнение от rose »

Здравей,
Професията на инженер-химиците е в списъка на търсените професии...Едно добро владеене на френски(поне 6,6) и достатъчно декларирани средства (поне, които те изискват) и няма да имаш никакви проблеми... :wink:
Късмет!
Jeko

Мнение от Jeko »

а ти имаш ли познати, които са си намерили работа?
на мен ми разказа един приятел за цяло семейство, което дълги години е работило кофти работа, а са счетоводител и архитект.

освен това какво значи владеене на френски 6,6?

и благодаря за отговора :)
Joy

Мнение от Joy »

Имам колежка-мед.сестра (румънка),която е И инженер-химик също и в Румъния само това си е работила. Тук не иска и да чуе... Твърди,че с инженерската си диплома ще си умре от глад... :? Много малко пари взимали +трудностите за реализация.
Аватар
Todd

Мнение от Todd »

Няма нищо невъзможно!
Тук може да работиш по същата професия, но трябва да владееш много добре френски /евентуално и английски/, да си приравниш дипломата към тукашните и да им влезеш в "пустото им одре". Ако не знаеш език - минимум след 2 години в Кебек, а ако знаеш - около 1 г.
Поздрави на Бургас и групата кандидат-канадци! :beer:
По-добре малък ум, отколкото голям цирей!
Аватар
Дякон Игнатий

Мнение от Дякон Игнатий »

jeko, jena mi e sas sashtata profesia a tia e v spisaka im taka che davai smelo napred ako znaesh frenski , imash kam 8000-9000 lv. kam kraia na 2005 si v CANADA pak tam mojesh da rabotish i kato spasitel na plaja ha -ha-ha..uspeh :D :D :wink:
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
Аватар
rose

Мнение от rose »

Здравей Jeko,
Нямам познати, които да са си намерили подобна работа имам познати програмисти... :lol:
Аз самата съм учила химия в Пловдивския университет и за това знам, че е в търсените професии, но за съжаление не мога да я работя, защото имам астма... :cry:
Владеене на френски 6,6 означава:
При попълването на молбата DCS има две нива на самооценка за владеене на езика, разбиране и говорене с общо 12 точки за всяко или по-точно 13 като първото е None ( поне при нас беше така, ако сега няма някаква промяна...), това важи и за двата езика френски и английски.
Та ние бяхме писали за френския:
Comprehension orale - 6
Expression orale - 6
Това е късмет! :P
Заключено