Какви шансове имам само със средно образование???
Какви шансове имам само със средно образование???
Искам да попитам тези, които имат някаква представа и опит, ако съм със средно образование, 10 години стаж, възраст 33-34 и с френския на средно ниво има ли смисъл да се пробвам? Много моля, ако някой е без висше и е имал шанса да мине интервю и е одобрен да ми даде малко надежда! Тук наистина положението е безнадеждно - особено в провинцията просто вече не се издържа, но какво да правя като съм без висше?!!! А френския ще го преборя - даже веднага започвам да търся учител. Много ви благодаря!
Здравей ИК!
Аз май съм най-големият специалист по тази тема. Но понеже се уморих, ще ти напиша за нас, пък ти си прецени шансовете.Ние сме семейство. В момента на кандидатстването бяхме на 35. Основен кандидат със специалност Оператор-програмист на ЕИТ и стаж по спец 8 години. Завършени 3 семестъра в МЕИ-Варна. В момента на кандидатстването-студентка Български и френски език/записани специално за интервюто/. Познания по езика 7. На интервюто -без проблеми. Съпруг-настройчик на печатни платки-средно спец. Стаж-5 години по специалността и още 8 в частна фирма-управител. Да добавя, че имаме 3 деца. Интервюиращата ни каза, че не ни достига 1 точка за образование, но тя има право да ни даде от себе си, и ще ни даде тази 1 точка, и че го прави изключително рядко, но сега го прави с удоволствие/абе то сега малко на хвалба излезе, но го казвам, за да си направиш изводите/.
Така, че ще ти е адски трудно.... ние се готвихме две години преди да се решим. Но сега съм изключително щастлива, че се справих и то без никакви адвокати. Сега се сетих, че звънях преди да започна процедурата на 2 фирми, занимаващи се с имиграция в Канада. И от двете места ми отговориха, че нямам шанс. Но това явно ме амбицира допълнително. Та следващите 2 години посветих на това начинание. Сега вече имаме визи, имаме и билети и ми предстой заедно със семейството си да се боря да по-добро бъдеще в Канада.
Желая ти късмет!
Аз май съм най-големият специалист по тази тема. Но понеже се уморих, ще ти напиша за нас, пък ти си прецени шансовете.Ние сме семейство. В момента на кандидатстването бяхме на 35. Основен кандидат със специалност Оператор-програмист на ЕИТ и стаж по спец 8 години. Завършени 3 семестъра в МЕИ-Варна. В момента на кандидатстването-студентка Български и френски език/записани специално за интервюто/. Познания по езика 7. На интервюто -без проблеми. Съпруг-настройчик на печатни платки-средно спец. Стаж-5 години по специалността и още 8 в частна фирма-управител. Да добавя, че имаме 3 деца. Интервюиращата ни каза, че не ни достига 1 точка за образование, но тя има право да ни даде от себе си, и ще ни даде тази 1 точка, и че го прави изключително рядко, но сега го прави с удоволствие/абе то сега малко на хвалба излезе, но го казвам, за да си направиш изводите/.
Така, че ще ти е адски трудно.... ние се готвихме две години преди да се решим. Но сега съм изключително щастлива, че се справих и то без никакви адвокати. Сега се сетих, че звънях преди да започна процедурата на 2 фирми, занимаващи се с имиграция в Канада. И от двете места ми отговориха, че нямам шанс. Но това явно ме амбицира допълнително. Та следващите 2 години посветих на това начинание. Сега вече имаме визи, имаме и билети и ми предстой заедно със семейството си да се боря да по-добро бъдеще в Канада.
Желая ти късмет!
re

-
- Обратна връзка:
Zdravei Silvia,
Sestash li se za nas, zapoznahme se na edna ot srestite vav Varna. Nie dnes pravil dva meseca ot kakto sme v Montreal. Hubav posting si napisala, iskam samo da ti kaja, che tuk borbata ste e oste po- goliama.....i surova....., no ti ste uspeesj
Sigurna sam v tova! Za kratkoto vreme prez koeto biahme zaedno usetih, che imash has i motivacia, a i ne padash duhom, tova e mnogo vajno!!!!
Jelaia vi leko patuvane, pishi ako imash vreme!
Ochakvame vi
Sestash li se za nas, zapoznahme se na edna ot srestite vav Varna. Nie dnes pravil dva meseca ot kakto sme v Montreal. Hubav posting si napisala, iskam samo da ti kaja, che tuk borbata ste e oste po- goliama.....i surova....., no ti ste uspeesj

Jelaia vi leko patuvane, pishi ako imash vreme!
Ochakvame vi

Благодаря Ви Надя и Петър.
Вашите думи много ме развълнуваха, понеже аз винаги съм се чувствала малко некомфортно сред другите кандидат емигранти точно поради тази причина/липсата на висше образование/. Навремето трябваше да избирам между частния бизнес и това да стана инженер/без да ме влече тази професия/. Радвам се, че избрах работата. Моля се само да сме живи и здрави там зад океана.
На всички четящи и пишещи пожелавам много много воля, за да постигнат мечтите си.
Вашите думи много ме развълнуваха, понеже аз винаги съм се чувствала малко некомфортно сред другите кандидат емигранти точно поради тази причина/липсата на висше образование/. Навремето трябваше да избирам между частния бизнес и това да стана инженер/без да ме влече тази професия/. Радвам се, че избрах работата. Моля се само да сме живи и здрави там зад океана.
На всички четящи и пишещи пожелавам много много воля, за да постигнат мечтите си.
- yaiuat
- Обратна връзка:
Re: Какви шансове имам само със средно образование???
Теоретично с точките нямаш много добри шансове при споменатите от тебе неща и средно представяне по френски. Дори да имаш търсена професия пак ще трябва да се представиш много добре по френски поне за 9-9.
Иначе практически всичко е възможно при тези интервюта
Не можеш да правиш асоциации с други случай защотовсеки си е различен. Ето например Силвия е с друг кандидат при това с 3 деца че и тогава хората едва са минали.
Иначе практически всичко е възможно при тези интервюта
Не можеш да правиш асоциации с други случай защотовсеки си е различен. Ето например Силвия е с друг кандидат при това с 3 деца че и тогава хората едва са минали.
ik написа:Искам да попитам тези, които имат някаква представа и опит, ако съм със средно образование, 10 години стаж, възраст 33-34 и с френския на средно ниво има ли смисъл да се пробвам? Много моля, ако някой е без висше и е имал шанса да мине интервю и е одобрен да ми даде малко надежда! Тук наистина положението е безнадеждно - особено в провинцията просто вече не се издържа, но какво да правя като съм без висше?!!! А френския ще го преборя - даже веднага започвам да търся учител. Много ви благодаря!
Ако имаш възможност да опиташ, непременно го направи. Ние започнахме на шега без да имаме някакво намерение да напускаме България, но сега след като сме в Монреал започвам да осъзнавам че сме постъпили правилно.
Имаше един виц където един човек всеки ден влизал в църквата, заставал пред олтара и се молил на Господ да направи така че да спечели от тотото и един ден се чул глас откъм олтара: Поне пусни един фиш де!
Така че докато не си пуснеш фиша нямаш шанс да спечелиш.
Попълвай документите и успех!
Имаше един виц където един човек всеки ден влизал в църквата, заставал пред олтара и се молил на Господ да направи така че да спечели от тотото и един ден се чул глас откъм олтара: Поне пусни един фиш де!
Така че докато не си пуснеш фиша нямаш шанс да спечелиш.
Попълвай документите и успех!
Здравей ИК!
Въпроса, който задаваш не се отнася за теб, нали. Доколкото си спомням се запознахме в София на срещата за Квебек. Може би питаш за твой познат. Както и да е. Искам само да добавя още нещо:Докато мадам Бодуан ни разпечатваше документите, ни обърна внимание, че ако наши познати кандидатстват само със средно образование нямат шанс. Трябва да е поне средно-специално. Тук аз и отговорих:Ами нали нашето си е специално. Ето, имаме си специалност в дипломата. Но, не. Трябва найстина нещо специално. Например специализиран техникум. И може би такъв, който е 4 години. Нашето ЕСПУ, макар и със специалност, не ни го признаха. Но както виждаш, понякога правят изключения. Просто трябва да ги убедиш, че си направил и невъзможното за да успееш.
Късмет!
Въпроса, който задаваш не се отнася за теб, нали. Доколкото си спомням се запознахме в София на срещата за Квебек. Може би питаш за твой познат. Както и да е. Искам само да добавя още нещо:Докато мадам Бодуан ни разпечатваше документите, ни обърна внимание, че ако наши познати кандидатстват само със средно образование нямат шанс. Трябва да е поне средно-специално. Тук аз и отговорих:Ами нали нашето си е специално. Ето, имаме си специалност в дипломата. Но, не. Трябва найстина нещо специално. Например специализиран техникум. И може би такъв, който е 4 години. Нашето ЕСПУ, макар и със специалност, не ни го признаха. Но както виждаш, понякога правят изключения. Просто трябва да ги убедиш, че си направил и невъзможното за да успееш.
Късмет!
Napalno sam saglasen s Anitsa. Za da razberesh kakvI sa ti shansovete nai dobre e da opitash, v kraina smetka nishto ne gubish. Silvia, triabva da sme malko po otgovorni kogato davame savet, niakoi xora poniakoga imat nuzda da im se dade malko kuraz, osobeno ot xora koito veche sa imali uspex. V tozi forum sam chel mnenia na xora s kakvo li ne obrazovanie y nivo na frenski y ne pri vsichki e imalo logica kogato sa bili prieti ili scasani.
-
- Обратна връзка:
vic написа:Napalno sam saglasen s Anitsa. Za da razberesh kakvI sa ti shansovete nai dobre e da opitash, v kraina smetka nishto ne gubish. Silvia, triabva da sme malko po otgovorni kogato davame savet, niakoi xora poniakoga imat nuzda da im se dade malko kuraz, osobeno ot xora koito veche sa imali uspex.
Точно защото съм достатъчно отговорна, и защото най-малкото, което искам е да отчайвам някого, точно затова не давам съвети. Би ли ми посочил къде съм казала на човека да се откаже. Напротив, ограничих се САМО С ФАКТИ, и казах,че оставям всеки да си реши. Тъй като това решение е може би НАЙ-ВАЖНАТА стъпка в живота ни, не бих си позволила да ПРОБВАМ, защото нищо не губя. Тактиката в случая трябва да бъде ПРАВЯ ВСИЧКО , ДОРИ И НЕВЪЗМОЖНОТО ЗА ДА УСПЕЯ. Ако човек започне процедурата с мисълта, че нищо не губи, той вече е загубил.
Искрено желая на всички успех!
V tozi forum sam chel mnenia na xora s kakvo li ne obrazovanie y nivo na frenski y ne pri vsichki e imalo logica kogato sa bili prieti ili scasani.
Последното съобщение го постнах два пъти, за което се извинявам!
Последно промяна от Силвия на Нед Сеп 21, 2003 4:13 am, променено общо 1 път.
- estoyanova
- Обратна връзка: