Ще се защитите ли един - друг в Канада....?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.

Ще се защитите ли един - друг в Канада....?

Общо гласове: 0
bateto

Мнение от bateto »

Edin dostoen MEN ne bi tryabvalo da se chuvstva zavisim,ako e takav kakto ni se predstavya e redno da skasa okovite i da spre da se travmatizira ot tay narechenoto teglo -Balgarsko gragdanstvo,no tova e samo po silite na dostoynite,na razlichnite ot tyah e po lesno da si vargat gashtite,kazano v prav tekst da si chakat kanadskoto gragdanstvo,a izvoda e zashto tryabva da se minavame,ako po nyakakva sluchaynost ne se sdobiem s takova ste opitame da vzemem drugo,vagnoto e da ne sme balgari.Bih pomognal s nay golyamo udovolstvie na podobni insividi badete silni i ne se poddavayte na momentni slabosti detstvayte smelo,dokagete che ste mage i hora s dostoynstvo,lichno az nay uvagavam hora s razlichno ot moeto mnenie,osobenno ako sa silni harakteri ,a ne tanki smetkadgii.
Ivana

Мнение от Ivana »

Predi niakolko chasa edno TV predavane predizvika u men asociacia, koiato spodeliam s foruma..
V TV rogramata t!, be izlucheno interviu s bashtata na legendarnia canadski hokeist Grezky. Povoda be izlezlata ot pechat negova kniga, v koaito opisva svoite prejiviavania sled mozuchen insult...
Prerazkazvam chutoto...Prez 1991 g toi e bil diagnosticiran s mozuchen kruvoizliv i e zagubil za dosta goliam period ot vreme pametta si... Zабравил /прописах БГ :))/ всеки спомен за деца и рода...В болничната стая залепват снимки на всички внуци и ...за да може да си припомни...
Грецки /старши/, чиито произход бил Украино/Полски, / в Канада женен за англо-саксонка/, в следствие засегнатата част на мозака, спира да говори Англииски и..:)) започва да комуникира единствено на езика на прадедите си...украинския...
След доста усилия, нещата идват на мястото си...
Та, думата ми бе за Асоциациата...Четох темите вав форума с автор Канук...думите му за България и всичко "Българско и родно" :)))..
Драги ми Канук, щтом си се родил и израснал в България, това вече става съдба, бягане няма /наи вече в мислите ти/...
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Thanks, Plamene! I az mislya takai ne iskam s nikoy da se zayajdam i nikoy ne iskam da karam da misli kato men, uvajavam pravoto na vseki da ima sobstvena poziciya, no mnogo me e yad na hora, koito se opitvat da mi kazvat kakvo da pravya, kogo da obicham, kogo da mrazya i da mi slagat etiketi. no, whatever, kuchetata si layat, kervanat si vrvi. :lol:
Bone fin de semaine a toi, Plamene! :P
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение

Мнение от Blue Passion »

...
Последно промяна от Blue Passion на Нед Апр 25, 2004 7:12 pm, променено общо 1 път.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

OK, Blue Passion, razbiram ti napalno glednata tochka, obache, az taka sam reshil i taka shte se chuvstvam po-dobre. Ne me interesuvat oblagite, koito shte mi dade bg grajdanstvoto. Kolkoto do proizhoda mi, az ne go kriya i nyama da go kriya. Familiyata mi e bugarska i vinagi kazvam, che sam ot bg ORIGINALLY, no se chuvstvam CANADIAN. Ne vijdam kakv e problemat. Taya tema veche seriozno mi pisna, nyama smisl da ya obsajdame i da sporim, zashtoto taka se poyavyavat razni hora koito javkat po mene i az tryabva da si gubya vremeto v otgovaryane na zayajdaniya. A, nyama smisl. E, vij go Bateto, bil sam smetkajiya, shtyal sam da vzema drug pasport, ako ne moga kanadski, samo da ne e bugarski. A, na nego ne mu e yasno, che az shte probvam vsichki vazmojno nachini i rano ili kasno Bog shte mi pomogne da stana kanadec. Kolkoto do bg grajdanstvoto, Bate, ako imah zakonno osnovanie da se otkaja vednaga ot nego, shtyah da se otkaja na momenta, dori i tova da mi kostva lipsa na razni oblagi i prava, dokato vzema kanadsko. Ama, prosto ne moga, razbirash li, ne e moya vinata, che taka sa go izmislili yuristite, kato nyamsh drugo grajdanstvo da ne mojesh da se otkazvash ot tova, deto go imash. E, i az moga da kaja, che ti si smetkajiya, shtoto stoish samo tuk da pravish pari i da izcheznesh posle, ama ne go pravya, shtoto ne go mislya. Vseki ima pravo da reshava sam kakvo da pravi s jivota si! I mejdu drugoto, azva se edin istinski MAN, a ne MEN, shtoto MEN, e v mnojestveno chislo!
Az nyamam namerenie da skacham ot strana na strana da trsya grajdanstvo, zashtoto veche sam nameril my homeland, stranata, koyato obicham i edinstvenata strana za koyato bih se jertval! Canada ima cyaloto mi srce! Otkazvaneto ot bg grajdanstvoto za men e simvol na politichesko skasvane s bg i yasen znak, che ne iskam i ne ochakvam pomosht ot bg pravitelstvoto, nito pak bg pravitelstvoto moje da ochakva pomosht ot men ili nyakakvo lobirane v Canada ili kakvoto i da e uchastie v bg organizaciya. Zapazvaneto na bg imeto mi e simvol na tova, che az ne se sramuvam ot myastoto, kadeto sam roden i ot horata, koito obicham i uvajavam tam. Az ne iskam da skirya ili da zatriya bg proizhoda si, zashtoto tova e prakticheski nevazmojno, no shte napravya vsichko, koeto e po silite mi, moite deca da ne sa bugari, a kanadci! I ne iskam da se gordya s proizhoda si, a az tova, koeto pravya i shte napravya za Canada! :P
Kolkoto do vaprosniya profesor, toy e prepodaval i v Ireland, tova che bg obrazovatelnata sistemq kuca, ne znachi che i tam nyama dobri daskali nali?
Na vsichki uspeh i si obichayte bg, kolkoto si iskate, az uvajavam vashiyat izbor, no molya vi ne me karayte mene da ya obicham. Nyama smisl, questa causa e perduta! :lol:
Da jiveyat razlichnite meneniya i tolerantnostta! :P
Molya vi, neka da pogrebem taya tema, smisl nyama da sporim. :lol:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Това че не си добре ми е наплъно ясно, също така ми е ясно че можеш да се чувстваш какавто си искаш, обаче престани да използваш думата BUGARI, че вече запояваш яко да ме дразниш!
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
vladi64
Обратна връзка:

Мнение от vladi64 »

A be tova e po- malkata bolka.Budi blagodaren,4e ne ispolzva gruzkata duma za bulgarin! :oops:
The Great Bastun

Споко !!!

Мнение от The Great Bastun »

Питането ми беше, дали хората дето са в Канада ще помогнат на някой сънародник в беда.Като "гледам", този въпрос много малко хора ги вълнува.
Канака си е прав за него.
-- Никой не те кара насила да обичаш България.Свят широк, все ще те разбере някой.Лично моите забележки бяха да не се плюе по БГ-то, щото острани е много смешно, тъпо и жалко. Знаете ли как ми звучи на мен едно плюене по България на българин дето е в чужбина( ако ще и от 100 години)...ще ви кажа...все едно някой циганин от с. Катуница да отиде в Столипиново, да погледне мръсотията и мизерията и да каже: -- Тц, тц глей ся, циганска работа !!!
И какво циганинът от Катуница е поразличен от този в Столипиново?Ще ми каже ли някой ? Не искам да обидя никой "ром",и се извинявам за сравнението.Същото може да се направи и за българин , сърбин, арменец, китаец и всички останали...
За обичта на Канака към Canata ( the originally name of Canada ) мога да дам много сравнения с други страни.Например имам приятел дето е влюбен в Шао-Лин и Китай и сега си живее там, разбираемо е, нормално и поносимо.Великия Алеко е казал:
-- Разни хора- разни идеали !
В казармата обаче, фатмака казваше:
-- Всяка жаба да си знае гьола, и мястото в него !!!
Така де, не само гьола ами и мястото...ей т'ва го разбрах по късно в живота....!!!???
За Канада, ох Канада, бленувана мечта, безсънни нощи, кроежи на планове и чертежи на бъдещето......какво мисля ли.....?
Не съм много силен по история и икономика, НО бая пътувам и работата ми е свързана с множество контакти с различни хора от различни държави( вкл. и Канада)
Пред-последния ми воаяж беше в Китай...за около 2 weeks....обиколих 2 провинции и 10 града.....както и да е, ако някой иска да имигрира в Китай , да заповяда, ще го "светнем", става лесно и да ви кажа има много работа в момента. 2002г. е 15-тата година подред в която Китай регистрира над 7%-ов растеж на БВП.Знаете ли какво означава това, а? Означава, че след 10-на година ще
NUMBER ONE IN THE WORLD. В момента по официални данни има около 230 млн. мобилни абонати, и се продават 1.3 млн. чисто нови автомобила на година.За 2004 година класацията за автомобилните пазари ще е следната:
1.САЩ
2.Япония
3.Китай
4.Германия
..сега в момента третия по-продажби пазар е Германия, но не за дълго....А, знаете ли че всяко 2-ро такси е чисто нов Волксваген Пасат 2002 година модел+ клима+ТВ......
..от контактите ми със представители на китайски фирми, разбрах, че има търсене на мрежови инженери (нараво глад си е ), и заплащането е около USD $1200 , в зависимост от уменията.............Е, отпелснах се, извинете ме, та въпроса бе:
-- Защо не вземе да обърнете посоката и вместо в Канадата да идете в Чайната...
Какво ми каза един Канадец:
--На Север и на Юг,на Изток и на Запад, Канада има само един съсед и това е САЩ.Нашата страна е толкова зависима от САЩ, че направо някой път чичо Сам ни се подиграва.Като кихне САЩ, Канада е на легло със тежка форма на грип.Ако фалират 2-3 ключови компании в САЩ, в Канада е яка рецесия.
..ще каже някой, ..ми то и в Света е рецесия...рецесия е, ама не е, в Китай си е жив икономически бум и никой не го еня за Света. Имало много китайци по целия свят...има я, та като бях в Дъблин се втрещих направо колко китайци има, и всичките бяха с нови коли, е почват от миячи на чиний ама след време са търговци и ресторантьори.Има и работници, та нали като отворят ресторант персонала трябва да китайци...и т.н. и т.н. Знаете ли как си помагат ? Ако видите само ще се изядете, че не сте са родили Китайци.
Били 1.5 млрд., ами ще бъдат защото си помагат и не ги е страх да правят деца, защото китайската общност като се роди дете и цялата общност празнува, и после си помагат и се радват взаимно на успехите си плачат за неуспехите си.........и на чужд ще помогнат и отплата няма да търсят...
Нека бъдем за малко поне, китайци!!!

Та за Канада, ами няма да се учудя ако пожълтее за 20-30 години.То целия свят ще пожълтее, ами Канада ли ще остане.Учете Китайски дами и господа.Щото с тези референдуми и тази Канадска демокрация нищо чудно да се заформи и още някоя и друга провинциjка, например : CHINATOBA !!!

И къде ще е тогава Канак твоята "homeland" ? И ако Китайския стане официален, ще го научиш ли ? Щото аз не !!!

Горните ми предвиждания са напълно хипотетични, и не съм използвал никакви research агенции.
Въпреки граничащото ми с фантазия виждане на нещата в тази светлина, смея да твърдя, че ПОСЛЕДСТВИЯ от Китайската експанзия има вече навсякъде по Света и CHINATOBA, като вариант е напълно въможна...
todor73

Мнение от todor73 »

interesno napisano veliki bastune pqk i istinata e niakqde tam. na vancuvqr mu kazvat galeno vancong ot vancuvqr i honcong :D . oficialnite statistiki doskoro biaha 23 % frankofoni v canada i 15% kitaici. tova poslednoto da ti go prevejdam li vseki chesti chovek v canada e kitaec. v monreal na vsiaka 10 srestnata kola edin e jqltichqk, v toronto vqv vsiaka 5 sresatnata kola, a v vancong na vsiaka vtora.
Заключено