Да се смея ли, или да плача?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
the_coach

Re: Да се смея ли, или да плача?

Мнение от the_coach »

tonny написа:Мен ме дразнят, защото са млади здрави хора и не оценяват какво им е дала съдбата. На нас ни се налага да рестартираме живота си, да учим езици, да започнем от чистачи, докато караме вечерни курсове и т.н. докато те пропиляват живота си с табела хоумлес в ръка... Затова не ги одобрявам и ме дразнят.
Всеки си има виждане и това е моето. :)

За самия град не съм спирал да твърдя че съм изключително щастлив да живея тук.
С колко от тях си говорил? Колко от тях си питал защо животът им е такъв? Колко от тях реално ти пречат?
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

...
Последно промяна от ivandaman на Вто Авг 16, 2016 2:49 pm, променено общо 1 път.
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

ivandaman написа:
tonny написа:Мен ме дразнят, защото са млади здрави хора и не оценяват какво им е дала съдбата. На нас ни се налага да рестартираме живота си, да учим езици, да започнем от чистачи, докато караме вечерни курсове и т.н. докато те пропиляват живота си с табела хоумлес в ръка... Затова не ги одобрявам и ме дразнят.

:y: :y:
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
joro

Мнение от joro »

В България циганите вадят от кофите желязо и хартия и ги носят на Вторични Суровини. Един от начините за изкарване на пари. Има и такива, дето си пращат децата да просят, а после им взимат парите и ги изпиват по кръчмите. В бюрата по труда организират курсове за безработни- за готвачи, строителни работници, английски, компютри........ Човек ако иска ще намери начин да се оправи в живота. Може да не сме толкова богати като канадците, но не сме и умели от глад.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
joro

Мнение от joro »

Ivan1007 написа:Жорко,
Да се смееш ли или да плачеш?

Трафикант спечели обществена поръчка за превоз на имигранти
За всяка болка си има билка
http://www.mediapool.bg/premierat-uvoln ... 52924.html"
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

joro написа:За всяка болка си има билка
Тази поговорка не я бях чувал. Билкарите наистина ще ти продадат билка за всичко, въпросът е в колко случая изобщо ще помогне.

Иначе рокадите в управлението на гранична полиция са прах в очите. Замесените в скандала биват преместени на по-дискретни постове в МВР. За уволнение трудно може да се говори.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

joro написа:За всяка болка си има билка
Жорко, нещо си се объркал. Казва се "За всяка болка си има Тиква". :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Ето ви една история на бременна хоумлес в Торонто.
Homeless and pregnant in Toronto: 1 woman tells her story
Никаква сърцераздирателна история не се крие зад нейната участ, а чист мързел:
"It's easy to be able to be like, 'I'm hungry' and just sit down for a couple of minutes and get something to eat, rather than trying to pick your whole life back up," she told CBC News.
Но иначе съм съглсен, че си е тяхна работа, стига на никого да не пречат. В смисъл - докато не крадат и ограбват, оправдавайки се се с глада си (както нашите цигани), то нека са живи и здрави и си живеят както им харесва.
Ето така, например:
Изображение
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

agent Ozo написа:Ето ви една история на бременна хоумлес в Торонто.
Homeless and pregnant in Toronto: 1 woman tells her story
Никаква сърцераздирателна история не се крие зад нейната участ, а чист мързел:
"It's easy to be able to be like, 'I'm hungry' and just sit down for a couple of minutes and get something to eat, rather than trying to pick your whole life back up," she told CBC News.
Но иначе съм съглсен, че си е тяхна работа, стига на никого да не пречат. В смисъл - докато не крадат и ограбват, оправдавайки се се с глада си (както нашите цигани), то нека са живи и здрави и си живеят както им харесва.
Ето така, например:
Изображение

Този път почти съм съгласен с тебе. Аз лично си вдигнах прага на търпение към тях, въпреки проблемите, които ми създаваха.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

tonny написа:до окридж мол

Иначе Уест Енд е едно много красиво място, спор няма. Живях там на 200м от стенли парк, беше страхотно.
Оукридж е доста добър и стратегически район, най-вече с минаващата от там линия на Скайтрена и лесен достъп до всички ключови райони на Greater Vancouver. Куийн Елизабет Парк също не е за подценяване. От както пуснаха Canada Line обаче цените там доста скочиха (след 2009-та). ;)
Уест Енд не е зле, но от всички райони в Даунтаун единствено бих живял в Йеил Таун или по-точно в района на Дейвид Лам Парк. :)
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
prace

Мнение от prace »

feather написа:В Канада няма кофи. За сметка на това има социални помощи. ;)
joro, вземи се информирай първо, преди да изстрелваш неудачни въпроси! Все пак пишеш във форум, където хората имат съвсем ясна преценка и за двете държави. :)
Тия дето са на социалните помощи са и по кофите или пък ако са нормални в главите са на фуд банк.
tonny

Мнение от tonny »

MrGeek написа:Уест Енд не е зле, но от всички райони в Даунтаун единствено бих живял в Йеил Таун или по-точно в района на Дейвид Лам Парк. :)
Наскоро ми вдигнаха колата и се наложи да ходя до паркинга на бъстърс да си я прибирам. Беше час пик, таксиметровите компании ми казваха да звънна след 40-50мин пак, защото в момента всичко е заето...
Тръгнах пеша, бях на 4,5км от този паркинг и гпс-а ми ме прекара през Yaletown. Досега не бях преминавал от там, останах изумен!

ПС: и да Муха, нямаше ги ванкувърските баровци да ме извозят до там. :rofl:
Последно промяна от tonny на Сря Авг 17, 2016 12:55 am, променено общо 1 път.
prace

Мнение от prace »

ivandaman написа:
feather написа: P.S. В Канада няма кофи по улиците. Изкарват се навън само в дните за събиране на боклука. Нито клошари и клошарки (колкото и да ти е тъжно ;( ) с една сюрия безпризорни котки и кучета след тях.
Ако Ванкувър е все още в Канада е пълно с такива клошари с кучета и без кучета (За котки не си спомням). Бидона ми за рециклиране е наполовина изпразнен още преди да е минал камиона да го прибере.

Е така се раждат "urban legends" заради идеалистични мнения като горното.. Аз пък виждам много повече клошари, бездомници, бъмове и всякаква друга паплач в пъти повече от колкото в България..

Нищо против Канада, Харесвам и двете държави (БГ и Канада) но не ми е ясно защо много хора в тук безочливо лъжат за ситуацията в Канада като я идеализират все едно че е някаква съвършенна утопия..

Много пъти съм го казвал че за почти всяка идиотщина която се случва в БГ мога да намеря подобен еквивалент в Канада.
Ето един реалист, дето сутрин не го роси канадската роса и не си е купил розови очила. Точно така е Ванка. Циганите с каруците, които обикалят сутрин и ровят по кофите тук в София изглеждат в пъти по-елегантни от долната паплач, която съм виждала във БС по тротоарите с кашоните. Поне циганите са по-адекватни в главите и не са надрусани и напити и чакащи дозата метадон сутрин рано.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

prace написа:
ivandaman написа:
feather написа: P.S. В Канада няма кофи по улиците. Изкарват се навън само в дните за събиране на боклука. Нито клошари и клошарки (колкото и да ти е тъжно ;( ) с една сюрия безпризорни котки и кучета след тях.
Ако Ванкувър е все още в Канада е пълно с такива клошари с кучета и без кучета (За котки не си спомням). Бидона ми за рециклиране е наполовина изпразнен още преди да е минал камиона да го прибере.

Е така се раждат "urban legends" заради идеалистични мнения като горното.. Аз пък виждам много повече клошари, бездомници, бъмове и всякаква друга паплач в пъти повече от колкото в България..

Нищо против Канада, Харесвам и двете държави (БГ и Канада) но не ми е ясно защо много хора в тук безочливо лъжат за ситуацията в Канада като я идеализират все едно че е някаква съвършенна утопия..

Много пъти съм го казвал че за почти всяка идиотщина която се случва в БГ мога да намеря подобен еквивалент в Канада.
Ето един реалист, дето сутрин не го роси канадската роса и не си е купил розови очила. Точно така е Ванка. Циганите с каруците, които обикалят сутрин и ровят по кофите тук в София изглеждат в пъти по-елегантни от долната паплач, която съм виждала във БС по тротоарите с кашоните. Поне циганите са по-адекватни в главите и не са надрусани и напити и чакащи дозата метадон сутрин рано.
толкова ли са зле в БК ?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
prace

Мнение от prace »

feather написа:А според мен трябва да се дадат на частни рекетьори. Даа, както се "дадоха" и банките, плажовете и бог знае още какво. Що да остават по-назад? |(
joro написа:Даже вашите колеги хейтъри в България
Ама то и такива ли имало? Да живееш с/в нещо, което мразиш...Баси и нещастието! :D
Има такива. Живеят в Канада, мразят я, но ги е срам или не могат да се върнат в БГ по различни причини. Познавам и хора от други държави, които също не могат да се приберат по различни причини и стоят в Канада. Но причините не са любов.
Публикувай отговор