Щом ти си казАла, точно така е. Не знам какво чака Wikipedia, та не цитира вас с Джованката.Joy написа:Дааа....Стъкмистиката.jovani написа:Руснаците все още не са си "пипнали" статистиката по западен образец...roumensp написа:Ами и в Канада не се стреля ей така. Броят на убийствата на глава от насесение е 1.4 на 100,000 за Канада и 1.5 на 100,000 за България през 2013 г.Ttorontoo написа:В БГ не се стреля така. Повярвай ми. Поне оръжие свободно никой не вади ей така.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... icide_rate"
Докато в любимата на някои съфорумници Русия числото е 9.0 срещу 3.8 за САЩ, където уж се стреляло на месо.
От Канада в България
- roumensp
Re: От Канада в България
хората в България живот си живеят, ходят си летоска на море, а зимаска си карат ските по планините, и през двата сезона масово се наливат със алкохол
че лошо ли им е ?
че лошо ли им е ?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- MrGeek
- Путлер Капут
Евала, дет' се вика, ово е стандарт!myhata II написа:и през двата сезона масово се наливат със алкохол
ПП. Забравих да те питам, мухЪ, през останалите два сезона какво правят? Карат само на зелева чорба заради тежкия махмурлук ли?
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Муха, не им завиждай. Тия работи за нас са отминал етап.myhata II написа:хората в България живот си живеят, ходят си летоска на море, а зимаска си карат ските по планините, и през двата сезона масово се наливат със алкохол
че лошо ли им е ?
Embrace your climate change!
7George написа:Муха, не им завиждай. Тия работи за нас са отминал етап.myhata II написа:хората в България живот си живеят, ходят си летоска на море, а зимаска си карат ските по планините, и през двата сезона масово се наливат със алкохол
че лошо ли им е ?
от кога статистиката, се определя като завист ?
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Щото го споменаваш с въздишка...myhata II написа: от кога статистиката, се определя като завист ?![]()
![]()
Аз съм "на планина" почти целогодишно, ама да легна да се пека на слънце нямам мераци.
Embrace your climate change!
-
mwanza
- Обратна връзка:
Пихме бири веднъж с Танграта и смея да кажа, че е готин пич стъпил здраво на земята. Успех майна от мен.
Цени, заплати, брошури и прочее не са важни по простата причина, че сме различни хора и ни вълнуват различнин неща. За мен например е важно да се занимавам с нещо интересно (в професионален план). Това означава развитие и забавление за мен. Споменавал съм че си направих хобито професия преди 20на години.
В тоя ред на мисли ако продължавам да работя тази скучна работа и постоянно ми се казва по интервюта, че съм овъркуалифайд и затова няма да ме викат за второ интервю, а в Пловдив излезе интересен проект с приятели (дори в момента няколко се оформят). Просто ще изхвърля всичко на улицата и хващам самолета без да давам обяснения защо, за колко и тн. на който и да било.
Всички сме различни и ни движат различни неща.
Живота е кратък и светла бира има навсякъде.

Цени, заплати, брошури и прочее не са важни по простата причина, че сме различни хора и ни вълнуват различнин неща. За мен например е важно да се занимавам с нещо интересно (в професионален план). Това означава развитие и забавление за мен. Споменавал съм че си направих хобито професия преди 20на години.
В тоя ред на мисли ако продължавам да работя тази скучна работа и постоянно ми се казва по интервюта, че съм овъркуалифайд и затова няма да ме викат за второ интервю, а в Пловдив излезе интересен проект с приятели (дори в момента няколко се оформят). Просто ще изхвърля всичко на улицата и хващам самолета без да давам обяснения защо, за колко и тн. на който и да било.
Всички сме различни и ни движат различни неща.
Живота е кратък и светла бира има навсякъде.
айде още един възвръщенец , а само като се сетя какви плюнки за Пловдив хвърля
лек ти път
лек ти път
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Преобърна се светът, наистина. Едно време "невъзвращенец" звучеше срамно и обидно, а днес - "възвращенец".
Прогресира България, спор няма.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
- Vedren
Български ягоди и череши през март месец, био сирене от коза пасла свободно на поляна в Рила планина, къси полички на мадами бутащи в БИЛА пазарни колички са за разсейване на читателите.
Има логика да завършиш за ИТ специалист в България за 10 000 лв цена на висше образование за 5 години и да дойдеш в Канада за заплата от 100 000 долара на година. Няма логика обаче да завършиш в Канада същото висше за 100 000 долара и да идеш да работиш в България за 25 000 лв.на година. Освен ако някой друг не е платил образованието. Да кажем провинция Квебек.
Има логика да завършиш за ИТ специалист в България за 10 000 лв цена на висше образование за 5 години и да дойдеш в Канада за заплата от 100 000 долара на година. Няма логика обаче да завършиш в Канада същото висше за 100 000 долара и да идеш да работиш в България за 25 000 лв.на година. Освен ако някой друг не е платил образованието. Да кажем провинция Квебек.
- optics
- Модератор
Това си е твоя интерпретация.agent Ozo написа:Преобърна се светът, наистина. Едно време "невъзвращенец" звучеше срамно и обидно, а днес - "възвращенец".
Аз лично познавам 2 семейства и един разведен - възвръщенци. С двете семейства съм изгубил контакт но по-скоро предполагам че са добре - и четиримата бяха ай-ти специалисти. Петият, мисля че е средна работа - нито много добре, нито много зле. Всичките са хубави хора и се радвам на успехите им.
Ние сме още тука, щото тука ни харесва повече. Като казвам ние - имам предвид и тебе Озо и мухата и т.н.
Ще цитирам разговор от вчера между мен и човек излизал многократно по чужбина и в момента за няколко месеца също навън:
Аз:
- Предполагам че в България сега е много по-добре отколкото беше примерно преди 15 години!
Човека:
- Абе че е по-добре, по-добре е, ама хич не е добре!
Така ти отговарям и какво ми мнението за прогреса в България. Прогрес има.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Това е извод, налагащ се от отношението на съфорумниците и сънародниците ни в България към върналите се обратно.optics написа:Това си е твоя интерпретация.agent Ozo написа:Преобърна се светът, наистина. Едно време "невъзвращенец" звучеше срамно и обидно, а днес - "възвращенец".
Не казвам дали е правилно това или не.
Да не говорим, че май и "емигрант" е започнало да става обидно понятие в България. Поразрови се в дискусиите около предложенията в парламента за ограничаване на гласуването в чужбина и ще се убедиш.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
- optics
- Модератор
А, това е един интересен казус, щото от една страна - да виждал съм го в (чисто) български форуми патриотарския жлъч срещу заминалите.agent Ozo написа: Да не говорим, че май и "емигрант" е започнало да става обидно понятие в България. Поразрови се в дискусиите около предложенията в парламента за ограничаване на гласуването в чужбина и ще се убедиш.
От друга страна майка ми казва, че като се съберат някъде да си говорят, почти всеки има роднина в чужбина - я емигрант я гастърбайтър.
И получава се малко противоречие - хем емигрантите са боклуци от които по-добре че се отървахме, че ся да са опраим на чисто, хем па нашто момче/момиче е много умно и много успешно.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
Няма противоречие. Неприязънта вирее сред хората, които имат само далечни роднини и познати в чужбина. И тя се обосновава най-вече с това, че емигрантите се променят коренно от живота си в чужбина - стават високомерни, самонадеяни и започват да дават много акъл. А всъщност са били готованковци и страхливци, които са избягали от трудностите и проблемите в бедна и опустошена България, отивайки на лесното и удобното в богатите западни държави и Америка.
Я, как добре си се описал!agent Ozo написа:... емигрантите се променят коренно от живота си в чужбина - стават високомерни, самонадеяни и започват да дават много акъл. А всъщност са били готованковци и страхливци, които са избягали от трудностите и проблемите в бедна и опустошена България, отивайки на лесното и удобното в богатите западни държави и Америка.
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"