Получават ли се точки за незавършено образование?!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Jack11

Получават ли се точки за незавършено образование?!

Мнение от Jack11 »

Здравейте!От известно време ме занимава въпроса,дали трябва да казвам ,че уча магистратура.Това ще ми донесе ли точки или ще ми попречи според Вас.Дори ако магистратурата е от търсените професии!?
Предварително ,Ви благодаря! :)
Аватар
sara
Рошава гарга

Re: Получават ли се точки за незавършено образование?!

Мнение от sara »

Jack11 написа:Здравейте!От известно време ме занимава въпроса,дали трябва да казвам ,че уча магистратура.Това ще ми донесе ли точки или ще ми попречи според Вас.Дори ако магистратурата е от търсените професии!?
Предварително ,Ви благодаря! :)
магистратурата не е професия, а ниво на образование!
и точките са обявени на теста на саита: cic.gc.ca където е теста за самооценка
Аватар
Valdi

Мнение от Valdi »

Ако ти предстои скоро да го завършиш ще те посъветват да го направиш и тогава да кандидатстваш! Всъщност ти сам си прецени, ако събираш достатъчно точки и със средното, кандидатствай!

Иначи в кръга на майтапа: Ако имаш и едно неродено още дете и си извадиш и една записна заповед че някой ти дължи 10000 долара си вътре с двата крака! :D :D :D
За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
Jack11

Мнение от Jack11 »

AЗ съм наясно че не е професия.Имам си изкарана бакалавърска степен и стаж.Просто не знам има ли смисъл да я посочвам в документите.Дали това може да ми попречи или помогне>Знам ,че като я завърша ще е от полза ,но не искам да губя време!Благодаря Ви за отговорите!
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

Jack11 написа:AЗ съм наясно че не е професия.Имам си изкарана бакалавърска степен и стаж.Просто не знам има ли смисъл да я посочвам в документите.Дали това може да ми попречи или помогне>Знам ,че като я завърша ще е от полза ,но не искам да губя време!Благодаря Ви за отговорите!
разликата е 1-2 точки и можеш да си напишеш точките за бак, а до интервюто ако си взел маг те ще ти ги променят! можеш да пишеш маг-а за инфо - навремето си имаше графа за незавършено или нещо такова образование (доколкото си спомням)

навсякъде пише, че се вземат точки за степен при ЗАВЪРШЕНО образование !
Jack11

Мнение от Jack11 »

Благодаря ти Sara!! :wink:
ЗОРИ

Мнение от ЗОРИ »

незавършеното образобание не носи никакви точки - без диплома не става. Все пак може да кажеш, че продължаваш образованието си на по-високо ниво - може би ще направи добро впечетление. Поне при нас стана така.

Успех на интервюто!!! :)
Заключено