joro написа:1,85 милиарда лева бюджетен излишък към март
....
И за какво ще стигнат тия пари -- за отбраната ли , за здравеопазването ли или за образованието, да са на ниво? Или догодина март всичко ще е цветя и рози? Част от крадените и непредвидени за бюджета пари са се върнали там.
По-добре е да има дефицит, да се харчат пари за народа.
По повод обясненията на Жоро банскалията за българските капиталисти Машински, Морски и т.н. - отличителна черта на българския капитализъм е нищо да не се вложи а по възможност да се открадне - я от държавна гора, я от държавен завод, я от наивни западни туристи - за какво да им праим пълни удобства, те си ги имат у тях си - нека да видят малко дивото, спартанското, природното... те нали нямат никаква природа, само бетон и стъкло са виждали - ковни му едно дървено одърче, сипи му една супичка от кокали, налей му една домашна ракийца с малко метилец за пиниз и той ще се насере от кеф. А па като го туриш да седне на овча кожа и пуснеш на руския телевизор Ивана да завърти баджаци, съвсем ще му се пийне акъла.
Е такива бизМЕсени съм ги виждал колкото щеш.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
optics написа:По повод обясненията на Жоро банскалията за българските капиталисти Машински, Морски и т.н. - отличителна черта на българския капитализъм е нищо да не се вложи а по възможност да се открадне - я от държавна гора, я от държавен завод, я от наивни западни туристи - за какво да им праим пълни удобства, те си ги имат у тях си - нека да видят малко дивото, спартанското, природното... те нали нямат никаква природа, само бетон и стъкло са виждали - ковни му едно дървено одърче, сипи му една супичка от кокали, налей му една домашна ракийца с малко метилец за пиниз и той ще се насере от кеф. А па като го туриш да седне на овча кожа и пуснеш на руския телевизор Ивана да завърти баджаци, съвсем ще му се пийне акъла.
Това за лошите часници-бизнесмени го е казвал Георги Димитров още на 9 септември 1944 г. Ама много деца на комунета има в тая Канада бре
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
roumensp написа:Друго си е санирането ... къде-къде по-голяма възвращаемост.
Санирането има възвръщаемост, щото сметката за парно пада от 250 на 100 лева
Ти предполагам няма да се оплакваш, ама хич даже, ако държавата те задължава щеш-нещеш да купиш и инсталираш на покрива си батерии за 30-40 бона, ей-така да си по-еко и по-зелен?
Ако предлагаха същите субсидии и поощрения, които се предлагат в Калифорния - нямаше да се оплаквам.
Еми те субсиидиите идват от държавата, т.е. данъкоплатците - не се материализират от въздуха. Въпросът е една държава като България като няма пари, откъде ще измъкне субсидии?
Ама има пари да внася газ и нефтопродукти, нали. Грижи се за благото на братските арабски и руски народи ... С малката поправка, че не баш държавата, а същите тия данъкоплатци се грижат.
А ако си говорим честно, ако нашите тука вдигаха газта и тока, както в България вдигат парното и тока, щях да си сложа изцяло на собствени разноски, без да чакам за разни финансови "инжекции" и tax credits.
optics написа:По повод обясненията на Жоро банскалията за българските капиталисти Машински, Морски и т.н. - отличителна черта на българския капитализъм е нищо да не се вложи а по възможност да се открадне - я от държавна гора, я от държавен завод, я от наивни западни туристи - за какво да им праим пълни удобства, те си ги имат у тях си - нека да видят малко дивото, спартанското, природното... те нали нямат никаква природа, само бетон и стъкло са виждали - ковни му едно дървено одърче, сипи му една супичка от кокали, налей му една домашна ракийца с малко метилец за пиниз и той ще се насере от кеф. А па като го туриш да седне на овча кожа и пуснеш на руския телевизор Ивана да завърти баджаци, съвсем ще му се пийне акъла.
Това за лошите часници-бизнесмени го е казвал Георги Димитров още на 9 септември 1944 г. Ама много деца на комунета има в тая Канада бре
Всички деца на комунета са в странство, в България сте останали само активните борци срещу социализЪма и градите развит капитализъм балкански тип. Машала.
roumensp написа:Друго си е санирането ... къде-къде по-голяма възвращаемост.
Санирането има възвръщаемост, щото сметката за парно пада от 250 на 100 лева
Ти предполагам няма да се оплакваш, ама хич даже, ако държавата те задължава щеш-нещеш да купиш и инсталираш на покрива си батерии за 30-40 бона, ей-така да си по-еко и по-зелен?
Ако предлагаха същите субсидии и поощрения, които се предлагат в Калифорния - нямаше да се оплаквам.
Еми те субсиидиите идват от държавата, т.е. данъкоплатците - не се материализират от въздуха. Въпросът е една държава като България като няма пари, откъде ще измъкне субсидии?
Ама има пари да внася газ и нефтопродукти, нали. Грижи се за благото на братските арабски и руски народи ... С малката поправка, че не баш държавата, а същите тия данъкоплатци се грижат.
Нещо се бъркаш, данъкоплатците не субсидират нефтопродуктите. Те се плащат от този, който си пълни колата или камиона на бензиностанцията. Държавата (данъкоплатеца) не субсидира цената на бензина (дори обратното - има допълнителни акцизи върху бензина които пълнят хазната).
А и какво точно искаш да кажеш, че ако закачат на покрива на всяка панелка слънчеви батерии и няма да има нужда да се внася газ и нефт, така ли Това е несериозно. Доколкото знам, дори и в Калифорния все още си пълнят колите по бензиностанции с петрола идващ от братските арабски народи. Дори и в Германия дето била бъкана с въпросните слънчеви панели, пак внасят газ от братския руски народ.
Важното е да се плюе по България. Така мотивацията да разнасяш пици в Канада за 5 долара на час става по-силна
И в България слагат слънчеви панели на някои сгради. А в другите държави не съм чул масово да се карат автомобили със слънчеви батерии. Все още канадците си зареждат на бензиностанциите, както и в България, Германия...... Ама за някои хора е важно да пишат глупости и да плюят, без никаква логика.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
roumensp написа:
А ако си говорим честно, ако нашите тука вдигаха газта и тока, както в България вдигат парното и тока, щях да си сложа изцяло на собствени разноски, без да чакам за разни финансови "инжекции" и tax credits.
Канада не внася нефтопродукти, там колите са на фотосинтеза Направо къртиш мивки с тия изказвания
miteto написа:Нещо се бъркаш, данъкоплатците не субсидират нефтопродуктите. Те се плащат от този, който си пълни колата или камиона на бензиностанцията. Държавата (данъкоплатеца) не субсидира цената на бензина (дори обратното - има допълнителни акцизи върху бензина които пълнят хазната).
А и какво точно искаш да кажеш, че ако закачат на покрива на всяка панелка слънчеви батерии и няма да има нужда да се внася газ и нефт, така ли Това е несериозно. Доколкото знам, дори и в Калифорния все още си пълнят колите по бензиностанции с петрола идващ от братските арабски народи. Дори и в Германия дето била бъкана с въпросните слънчеви панели, пак внасят газ от братския руски народ.
Омръзна ми да споря за глупости. Сам знаеш, че зимните сметки за централно парно (един от най-неефективните начини за отопление) е колкото една пенсия. А водата по тръбите се загрява предимно чрез изгаряне на нефтопродукти, внесени отвън. А под "данъкоплатец" по-горе имам впредвид "платец", ако така по те устройва.
joro написа:Важното е да се плюе по България. Така мотивацията да разнасяш пици в Канада за 5 долара на час става по-силна
И така да е (а то не е, щото който разнася пици въобще не му е до форум) - ти кво се ерчиш. Да не би "плюенето" да е в национална медия за ужас и нерви на Българското население. Ако се съберат 10 овчари от Добринище в тяхна си кръчма да пооплюят Банско, навираш ли се и ти там да им се жалваш що оплювали? А тука се навираш. Проумейте го най-сетне това нещо и ти и Танграта - не сте на свой терен, не сте в положение да се правите на обидени.
Аз лично не смятам че съм плюл България. Горното го казвам само защото ти си мислиш че съм. Мисли си го щом искаш, но си го преглъщай.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
Ами ще плюем, ти какво очакваш ? Ако не беше за плюене щяхме да се върнем, защото никой не ни е отнел гражданството, нали ?
Не бих казал и че плюя, по-скоро ми е смешно, когато ми обясняват как в България всичко е на 6 и чуждите инвеститори, имигранти и туристи се избиват кой да се вреди по-напред.
miteto написа:Нещо се бъркаш, данъкоплатците не субсидират нефтопродуктите. Те се плащат от този, който си пълни колата или камиона на бензиностанцията. Държавата (данъкоплатеца) не субсидира цената на бензина (дори обратното - има допълнителни акцизи върху бензина които пълнят хазната).
Омръзна ми да споря за глупости. Сам знаеш, че зимните сметки за централно парно (един от най-неефективните начини за отопление) е колкото една пенсия. А водата по тръбите се загрява предимно чрез изгаряне на нефтопродукти, внесени отвън. А под "данъкоплатец" по-горе имам впредвид "платец", ако така по те устройва.
Ами като ти е омръзнало, някой да те кара насила да спориш?
Значи пак стигаме до там, ако на "платеца" му е по-изгодно да се грее със слънчеви батерии на покрива, какво го спира да си ги инсталира? Защо държавата трябва да задължава и отгоре на това да субсидира с пари на други данъкоплатци, които примерно хич не ги е*е за батериите?
Ами като ти е омръзнало, някой да те кара насила да спориш?
Значи пак стигаме до там, ако на "платеца" му е по-изгодно да се грее със слънчеви батерии на покрива, какво го спира да си ги инсталира? Защо държавата трябва да задължава и отгоре на това да субсидира с пари на други данъкоплатци, които примерно хич не ги е*е за батериите?
В България държавата не задължава никой за нищо, затова София може да се гордее и с остъклените балкони, и със санираните стени. Халал да съм им.