Направи си сам мебели
Re: Направи си сам мебели
Не за това, аз съм сам в къщи и няма с кого да си кажа наздраве...
Прати ми бай Гошо за няколко дни.
Ако искаш истината от мене ето ти я...тука повечето теми са пълен булшит и влизам само да се похиля малко с 2-3 потребителя. Радвай се, ти имаш привилегията да си един от тях.
Ако искаш истината от мене ето ти я...тука повечето теми са пълен булшит и влизам само да се похиля малко с 2-3 потребителя. Радвай се, ти имаш привилегията да си един от тях.
мерси, ще почерпя !tonny написа:Не за това, аз съм сам в къщи и няма с кого да си кажа наздраве...
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- klisurov
- Обратна връзка:
Амииии ... да.myhata II написа:е то по твоята логика, ако прочетеш статистиките за финансовото състояние на редовия канадец, то цяла Канада са със повреден телевизор .pumpy написа:А ти защо съдиш за хората по себе си?myhata II написа:защото човешкото око е ненаситно и иска още и още ...
накрая изпадаш в дебт и се зомбясваш в името на парите, кое му е хубавото ?
по добре "юност" отколкото цял живот робче на банките
Ако нямаш глава на раменете си, банките не са ти виновни.
Просто мисли преди да ползваш пластината, а ако не можеш пробвай това YNAB, помага ако и когато имаш нужда. Ако и тогава не можеш да се контролираш повредата е в твоя телевизор...
Познавам Кебекарите, на които кредитните им карти са "пълни", на падеж плащат само минимума и съответно плащат един куфар пари лихва.
Мисля, че Павел вече го коментира: На падеж плащам 100% и съответно не плащам лихва.
BTW по едната кредитна имам 1% cash back при всяко плащане, а по другата 2% за храни и бензин и 0.5% за останалото.
Като не ми дадат отстъпка при плащане в брой (едно 99% от случаите), плащам с една от двете кредитни.
И не ми обяснявай, че на всякъде дават отстъпка при плащане в брой.
Единственото място, където (аз лично) съм го виждал написано, е на бензиностанциите в New Haven, CT. Затова и там предпочитам да плащам в брой. Тук си плащам бензина с кредитка и ми излиза с 2% по-малко. До сега не съм случил тук на бензинджия, който да ми даде по-тънка цена, ако платя в брой. Както и на нито една касиерка в някой от големите магазини.
Но си прав, че ако на мебелиста платя в брой, а не с чек, таксите (тук са си 15%) може и да ми се разминат. Ама като падне шкафа от стената, интересно как ще си търся гаранцията, след като "не съм платил".
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
В доста щати бензиностанциите дават такива отстъпки, защото малката печалба от бензин отива на кино, когато някой плати с кредитна карта (особено ако е някоя от с як КЕШ бЕк).
А и мухата си е прав за себе си - много малко хора вземат карти в кижижи
- optics
- Модератор
Ако правилно съм те разбрал - че хора които не могат да се самоконтролират, трябва да стоят далеч от кредити.Marto написа:В доста щати бензиностанциите дават такива отстъпки, защото малката печалба от бензин отива на кино, когато някой плати с кредитна карта (особено ако е някоя от с як КЕШ бЕк).
Но тези които могат, защо и те трябва да гледат Юность цяла година за да събират кеш?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
явно някой хора тук във форума които от 20 и кусур години живеят в Северна Америка не са го проумели че тук всичко се върти около заема, колкото по голям дълг имаш, толкова е по добре за системата, а тя точно от това се нуждае- "полезни идиоти"
90% от жителите на този континент живота им минава от чек на чек без изобщо да видят пари в кеш !
а тръгнали да ми говорят за "Юность", щото майките и бащите им цял живот са били на "Сони" и "Самсунг" и както се вижда не са умрели, а даже напротив ще живеят повече от нас защото са се хранили със натурални храни и са живели безгрижен живот по времето на соца
90% от жителите на този континент живота им минава от чек на чек без изобщо да видят пари в кеш !
а тръгнали да ми говорят за "Юность", щото майките и бащите им цял живот са били на "Сони" и "Самсунг" и както се вижда не са умрели, а даже напротив ще живеят повече от нас защото са се хранили със натурални храни и са живели безгрижен живот по времето на соца
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Мух, я кажи като през две години си подменяш колите, кеш ли ги плащаш и дилърите правят ли ти отстъпка за това
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
правятПавел написа:Мух, я кажи като през две години си подменяш колите, кеш ли ги плащаш и дилърите правят ли ти отстъпка за това
а и най изгодно е когато има промоция за кеш, и стават много изгодни дилове
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Aбе бъзикате се с мухата, но фактът е, че промоциите са 0% лихва или еди колко си хиляди долара отстъпка за КЕШ, но не и двете в почти всички случаи.myhata II написа:правятПавел написа:Мух, я кажи като през две години си подменяш колите, кеш ли ги плащаш и дилърите правят ли ти отстъпка за това
- Panem et Circenses
Което показва и реалната "цена" на тези 0% лихва за 60/72/84 месеца - която е точно стойността на този кеш дискаунт.Marto написа:Aбе бъзикате се с мухата, но фактът е, че промоциите са 0% лихва или еди колко си хиляди долара отстъпка за КЕШ, но не и двете в почти всички случаи.myhata II написа:правятПавел написа:Мух, я кажи като през две години си подменяш колите, кеш ли ги плащаш и дилърите правят ли ти отстъпка за това
Обаче има и още нещо - върху цената на автомобила се начисляват такси (GST/PST/HST) така че купувача в кеш винаги ше плати по-малка тотална цена заради факта че плаща по-малко такси!!!
Например (само условно):
$30,000 крайна цена при финансиране (с всичките delivery и други административни такси)
срещу
$20,000 крайна цена при кеш плащане (с всичките delivery и други административни такси)
Каква ще бъде финалната цена с начислените такси зависи от това къде сте в Канада, но купувача в кеш ще е ВИНАГИ с едни гърди напред
The purpose of studying economics is not to acquire a set of readymade answers to economics, but to learn how to avoid being scammed by economists and swindled by accountants (claiming to be magicians, wizards with "fiduciary duty" to serve you)
да, ама за находчивия зъболекар Пумпи, точките от картата за самолета са по важни от едни 10к разлика в джоба !Panem et Circenses написа:Което показва и реалната "цена" на тези 0% лихва за 60/72/84 месеца - която е точно стойността на този кеш дискаунт.Marto написа:Aбе бъзикате се с мухата, но фактът е, че промоциите са 0% лихва или еди колко си хиляди долара отстъпка за КЕШ, но не и двете в почти всички случаи.myhata II написа:правятПавел написа:Мух, я кажи като през две години си подменяш колите, кеш ли ги плащаш и дилърите правят ли ти отстъпка за това
Обаче има и още нещо - върху цената на автомобила се начисляват такси (GST/PST/HST) така че купувача в кеш винаги ше плати по-малка тотална цена заради факта че плаща по-малко такси!!!
Например (само условно):
$30,000 крайна цена при финансиране (с всичките delivery и други административни такси)
срещу
$20,000 крайна цена при кеш плащане (с всичките delivery и други административни такси)
Каква ще бъде финалната цена с начислените такси зависи от това къде сте в Канада, но купувача в кеш ще е ВИНАГИ с едни гърди напред
ама ако ме питаш мен, проблема си е в неговия телевизор, просто ги няма в наличност първите 20 к.
гроздето кисело щото на високо
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Panem et Circenses написа:
Например (само условно):
срещу
Майна, майна, едни 10к УСЛОВНОmyhata II написа:
да, ама за находчивия зъболекар Пумпи, точките от картата за самолета са по важни от едни 10к разлика в джоба !
ама ако ме питаш мен, проблема си е в неговия телевизор, просто ги няма в наличност първите 20 к.
гроздето кисело щото на високо
Научи се да четеш и после да коментираш..."условно"
Когато ми намериш колата, която искам да си купя с 30% по-тънко защото ще платя кеш, моля те кажи ми, давам ти 15% от кредитната й цена директно - това ще са най-лесните пари изкарани в живота ти.
tonny написа:Не за това, аз съм сам в къщи и няма с кого да си кажа наздраве...
с порастването си започваш да ми се издигаш в очите
започваш да усещаш откъде духа вятъра
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
- Independent
Не че нещо, но винаги досега са изчислявали отстъпките СЛЕД таксите. Така че тия такси си ги плащаш, но при определени условия изглежда, че продавача поема част от тях. Аз досега не съм виждала отстъпки да надвишават стойността на таксите (15% в Квебек).
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
брей в тая тема имало напредък, започнахте да узрявате и да го осъзнавате че кеша е цар
а аз по тоя случай ще си отворя водката за да ми се сгрее душата пред зимното вю на хоризонта
а аз по тоя случай ще си отворя водката за да ми се сгрее душата пред зимното вю на хоризонта
Стефан Цанев
Стефан Цанев