За да дерат бунаците, работещи за тях.jovani написа:А защо тия чужденци не са заминали с жените си в чужбина щом е толкова по-добре?roumensp написа:
Да, имаше и има такива, но са там заради по-евтината работна ръка. И във Виетнам вече има много западни компании, но (почти) никой не иска да иде да живее там.
Аз съм работил с чужденци в БГ, но май всички бяха женени за българки.
От Канада в България
- roumensp
Re: От Канада в България
Именно, за 2.5 милиона... Съборетина с дворче за една цигарка. На намалените цени...roumensp написа:А бе ти на глупав ли се правиш или що ? Тая съборетина дори намалява цената, защото трябва да се харчат кинти за събаряне и разчистване на парцела.jovani написа:Видяхме я съборетината с "декари земя" и пластмасовото столе в задният двор - да седнеш и да изпушиш една цигара... на теферич... да олабиш малко:)
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
- roumensp
Жорка, това са глупости и ти сам го знаеш. Жена ми беше асистент / инженер катедра във ВИАС навремето ... срам ме е да споменавам заплатата.joro написа:Преподавателите в София не ги мислете, те освен основната си заплата изкарват още 2 пъти по толкова от допълнителни курсове, частни уроци и т.н. Който не го мързи- може да си изкарва добри пари и в България.
Брато in law е най-младият професор във ВИАС и ако нямаше и частна фирма, професорската заплата едвам щеше да стига за изплащане на апартамент. Мислиш ли че на един професор в UBC или в Саймън Фрейзър във Ванкувър му се налага да има частна фирма, за да изкарва колкото един тираджия (примерно) ? И имаш ли идея колко години трябва да се блъска, да се публикуват статии в чужбина и да се бориш със старите номенклатурчици в бранша, за да станеш професор в БГ ? И всичко това за 1000 кинта професорска заплата ...
тука е същото, та даже по зле, личен пример !!!!!roumensp написа: имаш ли идея колко години трябва да се блъска, да се публикуват статии в чужбина и да се бориш със старите номенклатурчици в бранша, за да станеш професор в БГ ?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
myhata II написа:тука е същото, та даже по зле, личен пример !!!!!roumensp написа: имаш ли идея колко години трябва да се блъска, да се публикуват статии в чужбина и да се бориш със старите номенклатурчици в бранша, за да станеш професор в БГ ?
- roumensp
Предполагам ... но поне им плащат като хората.myhata II написа:тука е същото, та даже по зле, личен пример !!!!!roumensp написа: имаш ли идея колко години трябва да се блъска, да се публикуват статии в чужбина и да се бориш със старите номенклатурчици в бранша, за да станеш професор в БГ ?
какво каза ?roumensp написа:Предполагам ... но поне им плащат като хората.myhata II написа:тука е същото, та даже по зле, личен пример !!!!!roumensp написа: имаш ли идея колко години трябва да се блъска, да се публикуват статии в чужбина и да се бориш със старите номенклатурчици в бранша, за да станеш професор в БГ ?
Бай Дъ Вей зъбара не е много бизи както се вижда !
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Зъбара няма нужда да е зает лично. Имам достатъчно хора, на които плащам за да работят. Точно ми почва обедната почивка и като гледам съм направил, колкото трябва за първата половина на деня - всичко е по план. А и съм в много добро настроение, защото обикновенно последните няколко дни от месеца (от днес до четвъртък) са ми винаги над планираното и са си чисти пари в банковата сметка - ако влязат влязат, ако ли, здраве да е и април е месец 
Навремето и аз взимах 100 000 лева заплата- 33 долара при курс 3000 лева за долар.roumensp написа: Жорка, това са глупости и ти сам го знаеш. Жена ми беше асистент / инженер катедра във ВИАС навремето ... срам ме е да споменавам заплатата.
Брато in law е най-младият професор във ВИАС и ако нямаше и частна фирма, професорската заплата едвам щеше да стига за изплащане на апартамент. Мислиш ли че на един професор в UBC или в Саймън Фрейзър във Ванкувър му се налага да има частна фирма, за да изкарва колкото един тираджия (примерно) ? И имаш ли идея колко години трябва да се блъска, да се публикуват статии в чужбина и да се бориш със старите номенклатурчици в бранша, за да станеш професор в БГ ? И всичко това за 1000 кинта професорска заплата ...
Навсякъде по света професорите си изкарват заплатите- от лекции, участия във форуми, писане на учебници, книги, публикуване на статии и т.н. Излезнете вече от комунизма, алооооо. Попитайте един професор, който е издал учебник колко пари е изкарал от него. Същото е и с учените от БАН. Същото е и в Канада- професорите получават лекторски, когато четат лекции, получават хонорари от писане на учебници, книги, статии. Тия неща си ги изяснете, преди да напишете неверни неща.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
pumpy написа:Зъбара няма нужда да е зает лично. Имам достатъчно хора, на които плащам за да работят. Точно ми почва обедната почивка и като гледам съм направил, колкото трябва за първата половина на деня - всичко е по план. А и съм в много добро настроение, защото обикновенно последните няколко дни от месеца (от днес до четвъртък) са ми винаги над планираното и са си чисти пари в банковата сметка - ако влязат влязат, ако ли, здраве да е и април е месец
от пръв поглед се вижда че си треторазряден зъболекар, ако беше нещо по специално , да поставяш инпланти или бонграфт, нямаше да си се наврял в оня пущинак където кьоравия е цар в царството на слепите, а щеше да си вдигнеш сам летвата и започнешнв някой по голям град сред профисионалисти със които да обменяш опит и нови съвременни методи във зъболечението ...
засрами се малко бе човек
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Ако имаше достъп поне до един "професор" в Университет разбирам да се обаждаш, но това, което си написал е меко казано "смешно"joro написа: Навсякъде по света професорите си изкарват заплатите- от лекции, участия във форуми, писане на учебници, книги, публикуване на статии и т.н. Излезнете вече от комунизма, алооооо. Попитайте един професор, който е издал учебник колко пари е изкарал от него. Същото е и с учените от БАН. Същото е и в Канада- професорите получават лекторски, когато четат лекции, получават хонорари от писане на учебници, книги, статии. Тия неща си ги изяснете, преди да напишете неверни неща.
- roumensp
Ти му кажуваш, оно рупа ли рупа.joro написа:Навремето и аз взимах 100 000 лева заплата- 33 долара при курс 3000 лева за долар.roumensp написа: Жорка, това са глупости и ти сам го знаеш. Жена ми беше асистент / инженер катедра във ВИАС навремето ... срам ме е да споменавам заплатата.
Навсякъде по света професорите си изкарват заплатите- от лекции, участия във форуми, писане на учебници, книги, публикуване на статии и т.н. Излезнете вече от комунизма, алооооо. Попитайте един професор, който е издал учебник колко пари е изкарал от него. Същото е и с учените от БАН. Същото е и в Канада- професорите получават лекторски, когато четат лекции, получават хонорари от писане на учебници, книги, статии. Тия неща си ги изяснете, преди да напишете неверни неща.
Ти колко професора и преподавателя познаваш и пита ли ги ?
Аз също работех във ВИАС в началото на кариерата си като ръководител лаборатория, няма ли и на мен да обясниш как и колко много съм получавал ? Може би съм издавал книги ???
Последно промяна от roumensp на Пон Мар 14, 2016 6:07 pm, променено общо 1 път.
Тоест според теб, хората на село не заслужават импланти и "бонграфтинг" ???myhata II написа:pumpy написа:Зъбара няма нужда да е зает лично. Имам достатъчно хора, на които плащам за да работят. Точно ми почва обедната почивка и като гледам съм направил, колкото трябва за първата половина на деня - всичко е по план. А и съм в много добро настроение, защото обикновенно последните няколко дни от месеца (от днес до четвъртък) са ми винаги над планираното и са си чисти пари в банковата сметка - ако влязат влязат, ако ли, здраве да е и април е месец
от пръв поглед се вижда че си треторазряден зъболекар, ако беше нещо по специално , да поставяш инпланти или бонграфт, нямаше да си се наврял в оня пущинак където кьоравия е цар в царството на слепите, а щеше да си вдигнеш сам летвата и започнешнв някой по голям град сред профисионалисти със които да обменяш опит и нови съвременни методи във зъболечението ...
засрами се малко бе човек
Доста дискриминация. Както се знае, аз работя на повече от едно място и колкото и странно да звучи ми доставя много по-голямо удоволствие да го правя на село, отколкото в големия град. Сигурно защото искам да съм "цар на село". Какво да се прави, не може всички да сме "лайна" в града я ......
В Канада средната заплата е много по-висока, никой не твърди обратното. Но всичко е относително. За да си намериш работа в Германия на тяхната средна заплата трябва да знаеш много добре немски. Ако знаеш много добре немски можеш да си намериш работа в България със заплата 2 до 3 пъти средната. В Канада също не може всеки да емигрира- има изисквания за образование, езици. Сравненията на българите в Канада с българите без образование и с ниски заплати в България е неуместно.
И още нещо- в България заплатите се увеличават много по-бързо, отколкото в Канада. Разликата с времето намалява. През 2007 г. средната заплата е 439 лева, а сега е около 900 лева- увеличение повече от два пъти за 8 години.
И още нещо- в България заплатите се увеличават много по-бързо, отколкото в Канада. Разликата с времето намалява. През 2007 г. средната заплата е 439 лева, а сега е около 900 лева- увеличение повече от два пъти за 8 години.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Да, но дори и след това почти двойно увеличение заплатите в България остават най-ниските в ЕС.joro написа:Разликата с времето намалява. През 2007 г. средната заплата е 439 лева, а сега е около 900 лева- увеличение повече от два пъти за 8 години.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)