Zdraveite!!!!
Hodih i se po interesuvah za tova kakvo po tochno moje da se schita za trudov staj pri kandidatstvane za Canada. Az sam v momenta doktorant i se pitah dali shte mi se priznae ili shte triabva da razchitam samo na rabotata is po firmite v bylgaria?
Nadiavam se che shte mojete da mi otgovorite! I predvaritelno blagodaria
V prirodata niama nishto sluchaino. Vsichko e vypros na vzaimodeistvia!!
Здравей. Канадските власти признават за трудов стаж това което е записано в трудовата ти книжка или друг документ който удостоява стажа ти. Аз имах стаж (на лист) като студент който не беше вписан в трудовата ми книжка и го признаха.важното е да има всички подписи и печати.
Напълно потвърждавам думите на Galin. Признават както писаното в трудовата книжка, така и т.нар. документ "Атестация" за работа, която има разнообразни дизайни, но основните неща трябва да присъстват: заглавие на документа; името и длъжността на човек издаващ този документ; името, периода на работа във фирмата и заеманата длъжност за когото се издава атестацията. Може и причината поради, която се издава или да послужи при необходимост. Също място и дата на издаване най-отдолу, както и пак длъжността, фамилията и подписа на издаващия атестацията + печат на фирмата. И най-отдолу или най-отгоре на документа име на фирмата, града, пощенски код, адрес на фирмата, както и телефон за връзка.
Ако нещо съм изпуснала можете да ме допълните.
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
Na men g-n La Rue ne mi prizna atestaciqta a kaza ce za dokazatelstvo vazat samo trudovi knizki.Sami si pravete izvodite.Inace si imam dosta staz no togava ne bese v trudova knizka(Znaete kolko sa po4teni balgarskite rabotodateli)
Това ме учудва, защото моите атестации ми ги празнаха на интервюто.
Има си адрес за връзка, могат спокойно да проверят.
Може да е имало преди теб някой с некоретни атестации или да не е успял да си ги защити на интервюто и това да се е отразило след това и при твоята кандидатура.
Успех!
Последно промяна от milla на Вто Окт 05, 2004 2:52 pm, променено общо 1 път.
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
Za sajalenie La rue naistina na mnogo hora ne e priznaval atestatziite!No opredeleno sega6nia intervuira6t gi priznava!Na men mi ya prizna!Dano da nyama ve4e takiva kato La Rue!
"Не се плаши, ако трябва да се сбогуваш.
За да срещнеш някого отново,
първо трябва да се сбогуваш с него.
А щом сте приятели,
непременно ще се срещнете, било след броени мигове или след няколко живота."
Moze bi e stanalo taka ,zastoto i az se iznenadah mnogo ot tova.Zastoto v instrukciitepise tava i s atestacii.I mi kaza ce vsichko mi bilo nared no bez trudova knizka ne moze da me pusne,vse pak kaza ce ste si pomisli no pismoto koeto polucih bese s otricatelen otgovor!
Nie imahme sashtia problem s trudovite knijki, t.k. kakto znaete sivia pazar v BG e dobre razvit i mnogo chesto se raboti bez trudov dogovor. Nasheto interviu varveshe po noti do momenta s trudovite knijki. Tozi interviuirash sashto mnogo darjeshe na tiah (makar che ne beshe La Rue). Hubavo e da dadete dobro obiasnenie zashto niamate takiva. Az kazah, che t.k. sam registrirana kato samoosiguriavasht se niamam trudova knijka i sam rabotila za chujda firma, koiato ne e registrirana v BG. No toi popita za predhodnite mi rabotodateli. I az se izvinih che ne sam ia donesla, t.k. e bila ne palna, a v iziskaviata za dokumentite pishe "ili trudova knijka ili atestacii". Tuk posporihme i az priznah, che propuska e izcialo moi. napravo ne znam kak go umaiah. Za maja mi toi raboti kato kaskadior izcialo bez nikakvi oficialni trudovi vzaimootnoshenia i sashto niamashe trudova knijka za tazi deinost. Obiasnenieto ni beshe, che t.k. e na povikvane bez postoianen dogovor, to tova niama kak da bade naneseno v trudova knijka. ( Tuk prevodachkata potvardi nashite dumi i zastana na nasha strana ) Makar che sashto nosehme preporaki, toi ne gi vze ( moje bi ne gi prizna - ne sam sigurna). Vze moiata, moje bi zashtoto beshe ot frenska firma. No savet ot men. Postaraite se da se sdobiete s trudovi knijki. Pri nas tova mojeshe da ni provali. Ako ne uspeete izmislete mnogo dobro i ubeditelno obiasnenie, zashto niamate takiva. Az ne riskuvah s obiasnenia za sivata ikonomika v BG i kak povecheto studenti rabotiat na vzaimno doverie. No ot druga strana spored men rabotata si e rabota i opita si e opit.
Sto ne go popitate toq interwirast- dali w Canada ima trudowi Knivki a?
ako nqkoi kandidatstwa za Qwebek oba4e e rabotil 5 godini w Germaniq -mi tuka ponqtieto trudowa knivka ne sastestwuwa. kato napuskasch rabota -obiknoweno se otiwa doschefa i mu kazwasch -schefe napischi mi 1 preporaka i saotwetno ti q pischt. ta towa e wsi4ko .
abe taka sa namerili tiq -ta zatowa se zaqvdat za takiwa tapotii kato trudowi knivki.
No si mislia che zapovedta za zachislivane se schita kato dokument za trudovo pravo otnoshenie. No tova pravootnoshenie nikade ne u pomenato v KT, no se kazvat nikolko dumi v zakone za visheto obrazovanie.
No v se pak te plashtat i te vorychat muzikata. Takova e polojenieto
V prirodata niama nishto sluchaino. Vsichko e vypros na vzaimodeistvia!!
Peca, в т.8 на чл.354 от КТ е дадено правото на Министерския съвет да установява всички "други случаи", при които се признава за трудов стаж времето, в което не е съществувало трудово правоотношение. Та нашия МС е издал една наредба - "Наредба за трудовата книжка и стаж", в която е записано:
Чл.12. (1) Трудовият стаж по Кодекса на труда се установява с трудова, осигурителна и занаятчийско-ученическа книжка или с удостоверение, издадено въз основа на изплащателни ведомости или партидни книги или други документи, удостоверяващи време, което се признава за трудов стаж по чл.354 от Кодекса на труда.
Та това ни дава право да доказваме трудовия си стаж и с "други документи", а не само с трудовата си книжка.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!