Черна прокоба за българското автомобилостроене
Черна прокоба за българското автомобилостроене
Не им върви на фирмите, дето искат да сглобяват коли в България.
http://money.bg/business/zavodat-na-lit ... onala.html"
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Re: Черна прокоба за българското автомобилостроене
Е как да продаваш "великата стена" га хората искат да карат "тройки" или "гоуф" пък били и те на по 10 години и само на 95к километра.joro написа:Не им върви на фирмите, дето искат да сглобяват коли в България.
Когато ги разберем китайците (как живеят на една купичка ориз), ще им закупуваме и колите, до тогава ще си стоят на склад

- Kan_Tangra
От целия свят точно България ли е пазарът на 'Великата стена'!?
Да ги изнасят за Италия и Германия!
Защо да е вина на българите, че им стоят на склад?
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Powered by bateto
Нека си го кажем с прости думи: нашия азарен сегмент е нисък, масовия имам предвид. Знам, че всички в този форум сме карали седмици преди да имиграраме, но масово в България се карат евтини коли, по обясними причини. Поради тази причина Роувер преди години се опита да "продава" евтин и супер стар модел и не успя и закри. Същото правят сега и китайците и не са особено успешни, защото за нас освен да е тънко трябва и да е престижно, ерго по-добре стара "тройка" отколкото нова "стена".....Kan_Tangra написа:От целия свят точно България ли е пазарът на 'Великата стена'!?
- Kan_Tangra
Ок, де, българите са прост народ и карат стари седмици с превъртян километраж, и нямат изтънчен вкус за китайската автомобилна техника. Това, ясно!
Въпросът е, какъв дял е българският пазар от европейския, и защо си мислиш, че китайците са планирали да продават тия автомобили в България, а не в Германия или Швейцария, да речем?
Въпросът е, какъв дял е българският пазар от европейския, и защо си мислиш, че китайците са планирали да продават тия автомобили в България, а не в Германия или Швейцария, да речем?
pumpy написа:
Powered by bateto
Powered by bateto
Защото "голямата стена" е трудно продаваема на западно европейския пазар и ако китайците си мислят нещо друго трябва да са доста застреляни, което досте ме съмнява..
Колко Дачии са продадени на западно-европейския пазар ? И при все, че Дачия е реално Рено, а стената е просто стена .....
Колко Дачии са продадени на западно-европейския пазар ? И при все, че Дачия е реално Рено, а стената е просто стена .....
Китайците продаваха по 600-700 автомобила за година, което е смешна цифра и естествено няма да им излиза сметката. Опитаха се да изнесат известно клоличество в съседните държави, но и там нямаше особен интерес сред купувачите. Да се разчита само на българския пазар е невъзможно, доколкото знам една автомобилна компания трябва да произвежда поне 100 000 броя автомобили на година, за да излезне на някаква печалба.pumpy написа:Защото "голямата стена" е трудно продаваема на западно европейския пазар и ако китайците си мислят нещо друго трябва да са доста застреляни, което досте ме съмнява..
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
А ти би ли си купил чисто нова "стена" ако ги продаваха в Щатите или Канада?pumpy написа:Същото правят сега и китайците и не са особено успешни, защото за нас освен да е тънко трябва и да е престижно, ерго по-добре стара "тройка" отколкото нова "стена".....
Поради самия факт, че моя консуматорски диапазон за кола не е 20к в лева, даже не бих се интересувал от тях. Тоест отговора ми е НЕ.miteto написа:А ти би ли си купил чисто нова "стена" ако ги продаваха в Щатите или Канада?pumpy написа:Същото правят сега и китайците и не са особено успешни, защото за нас освен да е тънко трябва и да е престижно, ерго по-добре стара "тройка" отколкото нова "стена".....
- ablood
- Обратна връзка:
Няма да се притесняваш. Моделът H6 с някоя друга екстра излиза 47'000 лв. Тукашните дилъри ще намерят маркетингови трикове да донявят още 20-30% без да се усетиш.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Едно време се смееха се на японските коли, после на корейските, а какво стана?
Това лято ще можете да си купите Buick Envision мейд ин чайна. След някоя друга година като нищо и други.
Със сигурност много народ там живее на купичка ориз, ама всяка година там се купуват по половин милион чисто нови беемвета, аудита и мерцедеси, та не ги мислете.
Това лято ще можете да си купите Buick Envision мейд ин чайна. След някоя друга година като нищо и други.
Със сигурност много народ там живее на купичка ориз, ама всяка година там се купуват по половин милион чисто нови беемвета, аудита и мерцедеси, та не ги мислете.
-
На над милиард население!Другарите не ги мислим,другите да му мислят!Marto написа:Едно време се смееха се на японските коли, после на корейските, а какво стана?
България - 20 хиляди нови коли на година. Китай - 20 милиона, грубо 5 пъти повече на калпак. Другарите са много добре, няма спор, ама в големите градове доста народ си живее изненадващо добре.Странджата написа:На над милиард население!Другарите не ги мислим,другите да му мислят!Marto написа:Едно време се смееха се на японските коли, после на корейските, а какво стана?
Т.е. ако "стената" имаше модели примерно за $30,000-$70,000 ти с удоволствие би си купил китайска кола, дето нито си чувал нито си и виждал марката преди това? Не, нали - ама в България трябва да си счупят краката да ги купуват, сакън някой да не ги обвини в снобарияpumpy написа:Поради самия факт, че моя консуматорски диапазон за кола не е 20к в лева, даже не бих се интересувал от тях. Тоест отговора ми е НЕ.miteto написа:А ти би ли си купил чисто нова "стена" ако ги продаваха в Щатите или Канада?pumpy написа:Същото правят сега и китайците и не са особено успешни, защото за нас освен да е тънко трябва и да е престижно, ерго по-добре стара "тройка" отколкото нова "стена".....

Когато "стената" започнат да правят коли за диапазона 50-70к, тогава може и да се замисля, но се съмнявам, че китайците могат да стигнат скоро нивото на мислене на немците и/или шведите, от където и проблема с производсто на кола в такъв диапазон и ниво. А иначе, от баща си знам, че най-добрата кола е новата такава и ако живея с 1000 на месец е по-разумно да си купя нова "стена" и да не я мисля 5-6 години, отколкото да си купя 20 годишна тройка на само 95к километра и да й лежа всяка неделя под нея. Въпрос да мислине и за да го подкрепя ще ти кажа, че първата ми кола в България беше трабанче, токлока съм можел да си позволя, толкова съм си купилmiteto написа: Т.е. ако "стената" имаше модели примерно за $30,000-$70,000 ти с удоволствие би си купил китайска кола, дето нито си чувал нито си и виждал марката преди това? Не, нали - ама в България трябва да си счупят краката да ги купуват, сакън някой да не ги обвини в снобарияТо все едно снобарията тука я няма и хората си купват мерцедеси и бмв-та не заради емблемката, ами щото са професионални шофьори и изпитват непреодолима нужда да карат кола 300 коня и спортно шаси по пътища с 40 км/ч ограничение