pumpy написа:Kan_Tangra написа:[
Или алтернативата, по-горе снимката от Бургас на главната, с 2 кафенета, до бившата 'руска книжарница', с дърветата, с цветята, с топлината, с плетените широки столове и маси, широко пространство, въздух, и без нужда от печки, защото е достатъчно топло.

Има само един недостатък - в Бургас е ......За теб може да не е, за мен обаче е.
И за да не ме разберат поглешно бургазлии, аз нямам нищо против града им, имам нещо против родината си и мат'рала там. Ерго имам нещо против и себе си, като произхождащ от същия мат'рал и място, но аз се опитвам да се претопя в друг мат'рал. Дали успявам или не е друг въпрос и не ме интересува какво мислят тези, които не искат да се претопят, а искат само да смучат тукашния свят и да си останат същия мат'рал......
Именно !
Разбира се, коли в Бургас не се шофират. ползват се мулета и магарета, понякога със седло, понякога с каруца. А най-бедните вървят пеш! Тъкмо се планира и нов тунел под Главната на паметника, през който да се отива за 5 мин до плажа, за да не се прекъсва пешеходната улица, но и по него коли няма да минават. Прави се за да се разминават минувачите вървящи пеш.
Всъщност, аз не живея в Бургас, нито имам намерение. НО мнението и оценката ми за нещо не се базират на лицемерното
"Ама то е в Бургас ..."
Ами кой ти спори, къде е ?? Ясно е, че никой форумец за момента не живее там, освен някой кандидат-емигрант.
Жалкото за Канада е, че един никакъв и смотан Бургас, скапан, мургав и тъп гьон материал, с мижавия си бюджет има по-хубава централна пешеходна зона от една Канада, където се въртят трилиони.
За хората, облеклото и вида им, дори не говорим. Щото вече ще сравняваме земята с луната.
И по-хубави кафенета, с повече пространство, по удобни масички и столчета, по интересно и креативно меню, и, разбира се, сервитьорките са задължителни. Докато в Канада 99% са на селф сървис и опашки.
А пространството е НЕЗАМЕНИМ ресурс, също както и качеството на една услуга, да кажем.
Пространството доставя удоволствие, спокойствие и елиминира стреса.
А кой къде иска да се претопява, то си е негово лично желание, нямащо връзка с темата.
Бтв именно нагласата 'да се претопяваш" е еквивалентна на 'смучене'.
Т.е. да 'вземеш' чуждата 'стойност' i.e. 'value'.
Другото е да принесеш стойност, чрез себе си и да обогатиш новата социална среда.
Но много сложно става и малко хора ще го разберат ...