Понеже гледам си голям експерт, това на снимките според теб какво е, минава ли за улица, за мол или за нещо друго?Kan_Tangra написа:И Батката не говореше за паркове и молове. А за УЛИЦА!
Няма бе, тва на двете последни снимки са картонени бутафории.Kan_Tangra написа:Сгради по тези 'улици' има ли? Или са на полето?
Ех... хе... хе... момако, момако... ти си бил велик и по-велик от султана с тези хареми, с такова разнообразие и количество едва ли може някой друг да се похвали, наистина си за завиждане, а покрай теб и най-хубавата държава....ivandaman написа:Аз пристигнах в Канада на 23 години като "ерген".. Бих казал че ергенските ми години в Канада бяха определено най-прекрасните ми години. За млад сингъл момък тук е рай бе Тангра.. Къде на друго място може да експериментираш с девойки от всички раси и етнически групи. От китайки и филипинки до полякини рускини индийки и латиноамериканки всички събрани на едно място.. ????
Мерси за мнението ..ivandaman написа:Като стана въпрос за Ванкувър част от Granville street e затворена за автомобили и само автобуси и таксита може да минават от там. В петък и събота вечер почти цялата улица (в Района на даунтаун) се затваря за автомобили защото се води нещо като "Entertainment district"
През лятото затварят и част от Robson Street (Де факто централната улица на Ванкувър) около Robson Square.
А бе не е като да няма къде да се разходиш.. На мен любимото ми място за разходка е района около "English Bay" .
Танграта по принцип е прав обаче..
Типична пешеходна улица с кафенета, ресторанти и бутици няма.. Това си е Европейска характеристика.. Тук според мен има няколко пешеходни зони (Pedestrian Friendly) райони. Един подобен район (с ресторанти и барове) е Yaletown, но има и доста други.. като Gastown например.
Според мен предимството на този тип децентрализация на пешеходните зони е че има движение и action в няколко различни района на града вместо всички да се изтърсят на една единствена улица като на манифестация..
Трябва да призная обаче че пешеходните зони в Европа си имат техният чар и че наистина съзадават невероята атмосфера.
Нека не забравяме че до съвсем скоро столицата на България нямаше пешеходна улица, но и този "недостатък" беше елиминиран и в момента пешеходната зона Витошка е страхотна.
Винаги като намесим Ванкувър в споровете между Европа и Северна Америка, поне за мен става ясно че този град (с всичките си недостатъци) е уникален и не се включва в типичните Северноамерикански стереотипи а пък в Европейските още по-малко, по очевадни причини.
Истината е че тук има за всекиго по нещо, дори и за най-претенциозните.
Малко офф топик:
Танграта често се оплаква от скука и липсата на социален живот в Канада.
Аз пристигнах в Канада на 23 години като "ерген".. Бих казал че ергенските ми години в Канада бяха определено най-прекрасните ми години. За млад сингъл момък тук е рай бе Тангра.. Къде на друго място може да експериментираш с девойки от всички раси и етнически групи. От китайки и филипинки до полякини рускини индийки и латиноамериканки всички събрани на едно място.. ????
Пич ако ти е скучно в Канада, проблема определено е в твоят телевизор.. Ремонтирай гоСори за офф топика..
И аз съм на същотото мнение, да се казват нещата с истинските им имена, а не да се рисуват само розови краски, как всичко е ОК и няма по-хубаво от най-хубавото... Това съвсем не е недостатък, а предимство пред много "слепоци"... А що се отнася до ремонта... не пипай настройките, всичко е ОК да се оправят другите...!Kan_Tangra написа:Не се оплаквам, обичам да се казват нещата с истинските им имена. Тоя мой недостатък няма нищо общо с Канада. А проблема го ремонтираме.
ivalin написа:И аз съм на същотото мнение, да се казват нещата с истинските им имена, а не да се рисуват само розови краски, как всичко е ОК и няма по-хубаво от най-хубавото... Това съвсем не е недостатък, а предимство пред много "слепоци"... А що се отнася до ремонта... не пипай настройките, всичко е ОК да се оправят другите...!Kan_Tangra написа:Не се оплаквам, обичам да се казват нещата с истинските им имена. Тоя мой недостатък няма нищо общо с Канада. А проблема го ремонтираме.
Хехе, настройките няма да ги пипам. Просто изхвърлям стария електрон с антената и слагам 4К лед с кабелна!ivalin написа:И аз съм на същотото мнение, да се казват нещата с истинските им имена, а не да се рисуват само розови краски, как всичко е ОК и няма по-хубаво от най-хубавото... Това съвсем не е недостатък, а предимство пред много "слепоци"... А що се отнася до ремонта... не пипай настройките, всичко е ОК да се оправят другите...!Kan_Tangra написа:Не се оплаквам, обичам да се казват нещата с истинските им имена. Тоя мой недостатък няма нищо общо с Канада. А проблема го ремонтираме.
Абе аз не се съмнявам, че 2ма-3ма баровеца могат да си позволят и най-скъпия резиденшъл.Pavel M написа:ivalin написа:И аз съм на същотото мнение, да се казват нещата с истинските им имена, а не да се рисуват само розови краски, как всичко е ОК и няма по-хубаво от най-хубавото... Това съвсем не е недостатък, а предимство пред много "слепоци"... А що се отнася до ремонта... не пипай настройките, всичко е ОК да се оправят другите...!Kan_Tangra написа:Не се оплаквам, обичам да се казват нещата с истинските им имена. Тоя мой недостатък няма нищо общо с Канада. А проблема го ремонтираме.
мен пък ми е интересно защо ванкувърските баровци постват все снимки от най престижната и модерна част на града даунтауна с прилежащите му океански площи
що някой не пусне малко снимки само на 5 км южно или изток от даун таун ванкувър та да видят неживелите в тоя град една картинка която ще ги върне някъде шейсетте години на миналия век,а дали ще познаят ,че тези снимки са от канада ,а не някъде от далечен индокитай вече е друга работа
аз поне съм живял макар и за малко в тоя град и имам достатъчно впечатления и не могат да ме обвинят,че се изказвам без крака ми да е стъпвал някога там
например ;пешеходните; зони около,мейн,фрейзър,оукрид или хестингтън стрс.
На 5 км южно от Даунтаун е Shaughnessy. За къщите си прав, повечето наистина са малко старички.Pavel M написа:що някой не пусне малко снимки само на 5 км южно или изток от даун таун ванкувър та да видят неживелите в тоя град една картинка която ще ги върне някъде шейсетте години на миналия век
roumensp написа:На 5 км южно от Даунтаун е Shaughnessy. За къщите си прав, повечето наистина са малко старички.Pavel M написа:що някой не пусне малко снимки само на 5 км южно или изток от даун таун ванкувър та да видят неживелите в тоя град една картинка която ще ги върне някъде шейсетте години на миналия век![]()
https://www.google.ca/search?q=shaughne ... +vancouver"