Prestoi v USA.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
buddy

Prestoi v USA.

Мнение от buddy »

Bil sam v USA pove4e ot dve godini i smiatam da ne go afi6iram i dori da ne go spomenavam v DSC poradi niakolko prichini:

1. Za da si spestia obiasneniata kakvo sam pravil tam tolkova vreme.
2. Za da ne provokiram poro4ni misli u intervuira6tia - da ne si pomisli, 4e 4rez procedurata za Quebec otnovo iskam da se varna tam.
3. Taka ili inache pasporta mi izti4a skoro i 6te triabva da go smeniam - t.e. vsi4ki otmetki v nego si ostavat samo za men.

Smiatate li, che moga da ponesa pasivi ot tova? Imam predvid, dali ima na4in tazi informacia da im stane izvestna ot niakade drugade? Shte sam lubopiten da uznaia poveche mnenia.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Re: Prestoi v USA.

Мнение от KolioBalkanski »

buddy написа:Bil sam v USA pove4e ot dve godini i smiatam da ne go afi6iram i dori da ne go spomenavam v DSC poradi niakolko prichini:

1. Za da si spestia obiasneniata kakvo sam pravil tam tolkova vreme.
2. Za da ne provokiram poro4ni misli u intervuira6tia - da ne si pomisli, 4e 4rez procedurata za Quebec otnovo iskam da se varna tam.
3. Taka ili inache pasporta mi izti4a skoro i 6te triabva da go smeniam - t.e. vsi4ki otmetki v nego si ostavat samo za men.

Smiatate li, che moga da ponesa pasivi ot tova? Imam predvid, dali ima na4in tazi informacia da im stane izvestna ot niakade drugade? Shte sam lubopiten da uznaia poveche mnenia.
dvete imigracionni slujbi razmeniat info..ako sa ti vzeli otpechataci v US, posle moje da te hvanat nashte
nai veroiatno niama da e problem ama dai da vidim kvo shte kajat drugi hora
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
buddy

Мнение от buddy »

Otpechataci ne sa mi vzemali. Niamam pregreshenia kam imigrationnite, t.e. kato se pribrah imah visa za oshte edin mesez. A tova che sam rabotil tam kakto az si znam....
si
Обратна връзка:

Мнение от si »

Здравей Бъди,

Аз и приятеля ми също изкарахме няколко години (за по няколко месеца всяка) в САЩ и все още сме тук. Ние си подадохме първите документи във Виена и след сертификатите продължихме процедурата в Бъфало. По-голямата 4аст от информацията, която попълнихме отговаря на действителността (но не вси4ката:-) ) И според мен е по добре да напишеш 4е си бил в САЩ, но да прикриеш някои подробности. Все пак колкото близко си до истината, толкова по малка е вероятността да те уловят в лъжа и да и се утежни безвъзвратно положението. Единственото разли4ие (предполагам) между теб и кандидат канадските - имигранти, които не са били в САЩ ( дълго време- минимум 6 месеца) е 4е на теб ще ти поискат свидетелство за съдимост и от фбр. Свидетелството е само една форма която да си изискаш от тях, да дадеш отпе4атъци и да им я върнеш за да ти ударят пе4ат на които ще пише "не арестуван". Единственото неудобство е 4е отнема доста време, но аз бих могла да ти помогна с адрес от където да си вземеш първона4алната форма. Друга при4ина поради която смятам 4е е добре да споменеш американския опит е за да им покажеш 4е си се справил и добре интегрирал в САЩ и това би ти било полезно да направиш същото във френско говорящата Америка.

Като последно искам да споделя, 4е преди месец ни изпратиха визите и ще влезем в Канада след 10 дни, защото ни изти4ат паспортите. Не смятам 4е изти4ането на паспорта ти е от зна4ение, тъй като според закона (който мога да ти посо4а по късно) имаш право да си удължиш паспорта за 6 месеца или да кандидатсваш за издаване на нов в българско консулство в 4ужбина и да си го полу4иш за 90 дни.

Искрено се надявам да съм била полезна с писанията си и ако мога да помогна с още нещо ми пусни ЛС.

Успех!!!
Botzo

Мнение от Botzo »

Ух ...... да беше която и да е дуга страна бих те посъветвал с чиста съвест да не пишеш ама с тия щати ........ де да знам какво инфо обменят, доколко го обменят и дали и как го проверяват. Тия 2 страни са много тясно свързани. Даже незнам дали не ползват една и съща база данни.
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

si написа:имаш право да си удължиш паспорта за 6 месеца или да кандидатсваш за издаване на нов в българско консулство в 4ужбина и да си го полу4иш за 90 дни.
Хич не се надявай на тези 90 дни. Нашите паспорти изтичат след няколко месеца и мъжът ми звъня до консулството за да уточним колко време ще ни отнеме подмяната. И каква изненада - преиздаването ще ни отнеме 8 (осем) месеца, защото представете си, само два пъти в годината имало дипломатическа поща. Наши приятели звъняха вчера и те получиха същия отговор - осем месеца отмема издаването на нов паспорт. Внимание - служителката, която вдига телефона в консулството е много изнервена от постоянно задавания въпрос за паспортите и понякога просто затваря телефона с извинението "Заета съм".
Botzo

Мнение от Botzo »

Sneji написа:...защото представете си, само два пъти в годината имало дипломатическа поща...
Хаха Снежи стига бе ...... аз си мислих че този сценарий е патент на БГ консулството в Аржентина ама като гледам е масова практика.
si
Обратна връзка:

Мнение от si »

Снежи, много е жалко 4е си полу4ила такъв отговор и срока от 8 месеца е нереален както сама знаеш. :-(

От една страна оаб4е с резидент карта и други документи които могат да докажат самоли4ността ти, дата на раждане и какво ли още не ... паспорт ще ти трябва когато решиш да се прибираш към БГ или да пообиколиш на екскурзия зад канадската граница, а за тази цел можеш да си извадиш временен.

От друга страна можем да запитаме любезната служителка в консулството отностно "Закона за българските документи за самоли4ност", 4ийто сайт за тези които искат да го погледнат е:

http://lex.bg/lexus.php?doc=2415&seq=4000

Инфото за времени паспорти е в (4л. 39)

а за издаване на нови паспорти е в:

Раздел 4

Чл. 48. (1) Паспортите се издават в срок до 30 дни от датата на подаване на заявлението.

(2) Когато заявлението за издаване на паспорт е подадено в консулски или дипломатически представителства в чужбина, срокът за издаване е до 90 дни.

(3) (Нов-ДВ, бр. 63 от 2003 г.) Паспорт на дете, осиновено при условията на международно осиновяване, се издава в срок три дни от датата на подаване на заявлението.

Аз само мога да се надявам 4е ще успеем да извадим нови паспорти (по някое време преди да решим да пътуваме) ... а до тогава с резидент картите :-))) и ще звъним в консулството да досаждаме т.е. да си търсим правата.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

закона за паспортите няма нищо общо с дипломатическата поща.
на теб ти издават паспорт за 1 ден, но ...
може да чакаш и 8 месеца и 29 дни, ако си Марко Тотев и си подал молбата в консулството 1 ден след като е заминала дипломатическата поща, която е 2 пъти в годината, като се преплитата:

например от БГ:

януари и юли

от КА:

април и октомври
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
si
Обратна връзка:

Мнение от si »

оки.... ще по4акаме.

има по-важни неща на които ще обърнем внимание ....4акайки (поне този процес ни е познат) :wink:
Заключено