goliama mechka написа:да споделя моя опит пак-досега съм купувал 3 къщи,и при трите заема са ми смятали като кредитна тежест САМО минимума за плащане по кредитните карти.И нещата не се промениха много,особенно за първата къща,бях много на косъм откъм доходите

Тъй че поне в УСА,го знам със 100%-слага се само мин.пеймънт по всички карти,дето ги имаш
и аз съм купувал 3 къщи (1 САЩ и 2 Канада), а и съм професионалист в тази област.
не че това ще ти повлияе особено като пиша аз, ама нейсе.
Отново повтарям - навсякъде където се взима предвид FICO score (т.е. САЩ и Канада) се взима предвид:
1. Когато картата е действаща и имаш баланс - минималните вноски И баланса съпоставен към приходите
2. Когато картата е действаща и нямаш баланс (плащаш я всеки месец) - по преценка на кредитора може най-голямия баланс в последните 6 месеца или настоящия баланс
3. Когато картата не е действаща то кредитния лимит МОЖЕ да повлияе на сумата която ти отпускат - затова често се случва при не много добър кредит да изискват да затвориш някоя карта преди да ти дадат заема.
Иначе каквото си написал е ясно, защото никой не може да те задължи да плащаш повече от минимума, ако не си просрочвал често или друго "тежко" нарушение.
Обаче ако лимита ти е 10К, а ти плащаш минимума на баланс от 5К, разправяй на някой друг, че останалите 5К не ти влияят.
Айде поне един път да говорим с теб професионално, а не 100%, 90% и т.н. сигурностти.
Ако не вярваш провери системата на FICO (потърси в google) и после ще говорим.
Колкото до това, че ти бил паднал кредита с 20 точки - АБСОЛЮТНО е невъзможно да е резултат от закриване на карта - 20 точки е УЖАСНО много и обикновено става само от просрочване или даване на collection agency.