Малко факти и за нашето интервю днес.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
IVO

Малко факти и за нашето интервю днес.

Мнение от IVO »

Честит празник на всички именници.Бъдете живи и здрави!!!
Днес от 9 часа бяхме на интервю.Няма да изказвам лично мнение дали е било трудно или лесно,според мен това е много субективно.Затова ще се опитам да пресъздам цялото интервю конкретно и точно,без да описвам емоциите ни.
В 9 без 15 бяхме в консулството.Прие ни охраната и каза да изчакаме във фойаето.В 9 часа при нас дойде лично итервюиращата и ни покани да влезем като ни поздрави.Стаята е малка с едно бюро ,от едната страна седи преводачката и интервюиращата ,от другата седнахме ние.
Първо интервюиращата ни обясни за какво сме там с две три изречения.После започна с въпросите.Задаваше ги и към двама ни,но само аз отговарях,а съругата ми по-скоро потвърждаваше моите отговори.
За първи път ли подавате молба за имиграция?
Били ли сте друг път в Квебек?
Женени ли сте?
От кога сте женени?-тук поиска брачното свидетелство
Това първи брак ли ви е?
Имате ли деца?-на този въпрос съпругата ми допълни ,че в момента е бременна и следващите два въпроса бяха към нея
Кога е термина ,в кой месец е? Какво ще бъде бебето-момче или момиче?Дадохме и една смимка от ултразвука /мисля че така се казва на който гледат развитието на плода/Интервюиращата я разглежда дълго и с голям интерес ,тук за първи път се усмихна.
После започна да задава въпроси само на мен
Колко години сте учили?
Дайте си дипломата за висше,после за средно и накрая трудовата книжка.Всеки един документ го подаваше на преводачката и я молеше да и го превежда.През цялото това време тя си отмяташе нещо в един лист.Наблегна най много на последното ми образование /може би защото е водено на френски и дипломата е от фр. институт/.За работата не ме пита нищо.
Какво смятате да работите в Квебек?
Какво знаете за ордера на инженерите?
Говорите ли английски?
На колко години сте?-на английски език
После започна да задава въпроси на съпругата ми.
В момента работите ли?
Какво работите?
В какво се състои работата ви?
До кога ще работите, т.е колко дни преди да родите?
Къде сте учили френски?
Дайти си всички дипломи и трудовата книжка.Последва същата процедура с преводачката ,но малко по-бързо.
Накрая поиска банкова референция.
Зададе въпрос Какво знаете за Квебек?
Аз започнах да говоря ,а тя през цялото това време разпечатваше сертификатите.Накрая каза ,че молбата ни е приета ,даде да попълним декларация с какви пари ще влезем.Сините папки и ни честити,пожела късмет и това беше.Излязохме в 10 часа.
А ето и малко конкретни данни за нас,за да може който иска сам да си направи изводите за това как протича интервюто
Аз съм водещ-инженер,6 год .стаж по специалността,средно образование-механотехникум,висше-магистър инж. ,следдипломна специализация-2 години маркетинг/учил съм го на френски език/,ниво на владеене бях писал 8-9,англ.език -2-2.Всички въпроси ги разбирах,не съм ползвал преводачка.Имам 20 часа преди интервюто при частна учителка.Тук е момент да благодаря на Иван Хайдушки/не го познавам лично,но се надявам някога и това да стане/,че беше оставил координатите и във форума.И разбира се на самата учителка-Жана Николова.МНОГО МИ ПОМОГНА.
Жена ми е инженер,средно -МГ,висше-ТУ,следдипломна квалификация-Маркетинг и мениджмънт,стаж -7 години но не по специалността.Ниво на френски -4-5.Учи го от няколко месеца.Мина учебника за 9 клас на училищата.Не разбираше всички въпроси.Някои интервюиращата ги повтаряше по 2-3 пъти,но пък отговаряше винаги макар и с грешки.Преводачката се намеси веднъж.
Е ,това е в общи линии.Ако някой иска да пита още нещо ще му отговоря .Благодаря на вички от този прекрасен форум.Цялата информация я черпим от тук.Без вас нямаше да се справим!!!
Успех на всички и по скорошно постигане на целите ,които сте си поставили ви желая! Иво
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Честити сертификати!
Не, че омаловажавам нещата, но повече се зарадвах на бъдещото ви родителство... децата са най-чудесното и най-същественото нещо в живота ни. Лека бременност и бързо получаване не визи!
Аватар
titi
Обратна връзка:

re

Мнение от titi »

Честито и от нас!!!
Първо пожелаваме ви скоро да се сдобиете със здрава рожба и много да й се радвате.
Успех занапред в процедурата за Кебек. :lol: :lol: :lol:
Аватар
emyangels
Обратна връзка:

ЧЕСТИТО!!!

Мнение от emyangels »

Приемете и нашите поздравления за хубавите поводи!!!
В такъв хубав празничен ден Вие имате 2 прекрасни новини!!!
Пожелаваме Ви още много успехи и радости!!!
Nadia&Petar
Обратна връзка:

Мнение от Nadia&Petar »

Chestito i ot nas :D
IVO

Мнение от IVO »

Още веднъж едно ГОЛЯМО МЕРСИ на всички от този чудесен форум.
Сега като си правя една равносметка ,установявам,че няма въпрос ,който да съм задал във форума и да не ми е отговорил някой,или да не ми е дал съвет.А всъщност не познавам лично никой от вас.Е,това ако не са ИСТИНСКИ ПРИЯТЕЛИ!!!
Бъдете здрави и дано хората като вас стават повече!
До сега не сме ходили на срещите в петък,но в най-скоро време ще го направим и обещавам да черпя по бира. :)
А тези ,в Канада дано имаме възможността да им БЛАГОДАРИМ лично там. ИВО
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Chestito i ot men, daje felicitations :lol: :lol: :lol:
i mnogo uspehi i shtastliv jivot v Canada! :beer:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
alexa

Мнение от alexa »

Prisuediniavam se kum pozdravite s pulna sila!!! :) :beer:
Uspehi i zanapred!!!
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Честито и от нас! :D
Желаем ви много успех по-нататък!
И да не прекъсвате уроците по френски, че много бързо се забравя таз пущина! :D
А Жана наистина е страхотна - и като човек, и като преподавател!
Още вденъж - поздравления, и дано скоро се видим! :D
:beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Teze

Chestito i mnogo stastie vi Jelaia!

Мнение от Teze »

Radvam se za vas :lol:
Tai kato ot skoro (u4astvam) vav foruma, ste se radvam da si pishem za predstoiastite vi sabitia i da si pomognem s nesto ako mojem!
Заключено