Лошо няма, на кой каквото му допада. Ама да си мислиш, че семейство зъболекари с няколко стотин хиляди долара заплата са си купили къща в Денвър (където е по-евтино от Торонто или Ванкувър) и са се набутали - е нема как, приятелюivalin написа: А това с два пъти по-евтиния наем от моргиджа не е утопия, а реалност. И аз като Мухътъ ще потвърдя, че има наеми и наеми, кой на какво ще попадне е и изветна доза късмет разбира се, но като цяло е най-вече боравене с информация, а тя се събира с много време и контакти, от небето не пада.
Какво и е на България, бе?
Re: Какво и е на България, бе?
За детенцето ми е жал и много съжалявам, че така се е случило!pumpy написа:Ивалине, аз съм днес на 39, след 25 ще съм на 64. Не само, че не смятам да имам "чене", а ми и смятам да си ползвам зъбите още поне 20/25 годинки след това. Като приемем това за даденост, не ми пречи да "рискувам" едни 25к днес и да видя какво ще стане с тях след 25 години. Както казва един български "гений" "който не играи, не пичели"
Ако пък след 25 години съм на 2 метра под земята (в моя случай в урна преди това) то ми е ВСЕ ТАЯ какво ще е станало с тези 25к днешни пари.
А относно "робията" - когато си имаш къща и си се грижиш за нея, както намериш за добре, тогава пак се обаждай, защото иначе да ти кажа както каза мухата "фантазии". Освен ако не приемем, че си живееш в кочинка та предполагаш и другите хора имат това ниво на изисквания. Аз знам, че всеки съди за хората по себе си и само мога да кажа, че съм щастлив, че сина ми си счупи крака преди година, та не се наложи да ми виждаш "кочинката" на живо
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
pumpy написа:Ergo тези дето плащат наеми ЗНАЯТ, а тези които правят инвестиции, другите да им ги изплащат, НЕ ЗНАЯТ....
Само да се чудиш що им е на стотици хиляди собственици и компании да субсидират за своя сметка наема на наемателите си и да трупат загуби година след година......направо "фантазия", но само ако можеш да пиеш толкова, колкото трябва. Ако е греяна ракийка с бай ти Гошо още по-добре.....
А, забравих: и да им плащат сметките за ток и газ, пак на загуба, само и само негово ВЕЛИЧЕСТВО наемателя да си вярва, че е ударил кьоравото.
Последно промяна от ivalin на Вто Окт 27, 2015 10:55 pm, променено общо 1 път.
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Пумпъл, от 1000 км си личи че от бизнес нищо не разбираш, ама бъкел !pumpy написа:Ergo тези дето плащат наеми ЗНАЯТ, а тези които правят инвестиции, другите да им ги изплащат, НЕ ЗНАЯТ....ivalin написа:И аз като Мухътъ ще потвърдя, че има наеми и наеми, кой на какво ще попадне е и изветна доза късмет разбира се, но като цяло е най-вече боравене с информация, а тя се събира с много време и контакти, от небето не пада. И не случайно се казва именно "МОРГИДЖ"...!
Само да се чудиш що им е на стотици хиляди собственици и компании да субсидират за своя сметка наема на наемателите си и да трупат загуби година след година......направо "фантазия", но само ако можеш да пиеш толкова, колкото трябва. Ако е греяна ракийка с бай ти Гошо още по-добре.....
А, забравих: и да им плащат сметките за ток и газ, пак на загуба, само и само негово ВЕЛИЧЕСТВО наемателя да си вярва, че е ударил кьоравото.
Ти ако се имаш за кондо или апартаменти компания и мислиш че имаш нещо общо с тях, всички бели гарги у форумо ще паднат от смях
Ако си чувал за преференции и контракти със компании като хайдро и белл ще се светнеш че на хората това им е основен бизнес, а не фантазии като твоето
Само не ти пожелавам тука им викат "професионални тенанти", влизат Септември, плащат първи и последен наем и излизат Юни, през това време ядат пият и се..т за сметка на хазаина, ако си късметлия после ще минеш само с едно боядисване, ама ако са истински боклуци ще си назад с 10 к.
Бани, мани и драйвалове , като са се напивали са ритали стените и са забивали фасове по вратите !
Имах един познат точно с такъв случай, въпреки че имаше залепен нотис от шерифа,та ме вика да му помогна да изхвърля багажа на италианците от бейсмънда, 1 Тв. и 2 чувала дрехи, изобщо не ми дремеше бих един шут на вратата и изхвърлих всичко, човека просто се беше скрил горе във собствената си къща и след 2 месеца я продаде
Та тея компании могат да поемат такива загуби, ама ти бая зъбки ще има да изработиш за оня дето духа
Капиш ?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
-
Странджата
Ивалине,гледам и в други теми наричаш домовете на хората, ,,кочини,, , това дава пълна представа що за бозайник си!Пумпи,що за търпение имаш да се занимаваш с елементарни хейтъри?!
Абе мухъ, ти откри Америка бе майна! Викаш, ако клиентите ти крадат и трошат, бизнесът ти ще губи пари? Добре че беше ти да ни кажеш 
***ец, до сега къде дрема, а не обади на пумпула да си фантазира по малко в близките 25 годиниMarto написа:Абе мухъ, ти откри Америка бе майна! Викаш, ако клиентите ти крадат и трошат, бизнесът ти ще губи пари? Добре че беше ти да ни кажеш
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- optics
- Модератор
Народния гений: Глад равно на Капитализъм !
Снимката е моя от 2013 от Женския пазар

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Прочети си пак подписа и... невърмайнд.ivalin написа: Каква полза от "далаверата" като много вероятно само ченето ти ... да е останало да трака в някой трап 1Х2 м. в добре поддържан и тих парк с още по- тихи комшии.
Предишния ти за споренето беше върха на иронията.
- ablood
- Обратна връзка:
Искаш ли да ти постна няколко твои цитата как ти наричаше къщите на хората преди лично да се "задомиш"?Странджата написа:Ивалине,гледам и в други теми наричаш домовете на хората, ,,кочини,, , това дава пълна представа що за бозайник си!Пумпи,що за търпение имаш да се занимаваш с елементарни хейтъри?!
Иначе заблудата относно сравняването собствена къща/апартамент под наем идва от факта, че под наем се дават масово жилища с пазарна стойност в пъти по-ниска от домът, който нормален човек би избрал за перманентно семейно огнище. Ако сравнявате не с къща, а с цената на етаж от дърт дуплекс тогава сметката излиза в полза на мортгиджа.
Както обичам да казвам: Наемателите изплащат ипотеката на хазяите си.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
-
Странджата
Marto написа:Прочети си пак подписа и... невърмайнд.ivalin написа: Каква полза от "далаверата" като много вероятно само ченето ти ... да е останало да трака в някой трап 1Х2 м. в добре поддържан и тих парк с още по- тихи комшии.
Предишния ти за споренето беше върха на иронията.
Поствай!ablood написа:Искаш ли да ти постна няколко твои цитата как ти наричаше къщите на хората преди лично да се "задомиш"?Странджата написа:Ивалине,гледам и в други теми наричаш домовете на хората, ,,кочини,, , това дава пълна представа що за бозайник си!Пумпи,що за търпение имаш да се занимаваш с елементарни хейтъри?!
Иначе заблудата относно сравняването собствена къща/апартамент под наем идва от факта, че под наем се дават масово жилища с пазарна стойност в пъти по-ниска от домът, който нормален човек би избрал за перманентно семейно огнище. Ако сравнявате не с къща, а с цената на етаж от дърт дуплекс тогава сметката излиза в полза на мортгиджа.
Както обичам да казвам: Наемателите изплащат ипотеката на хазяите си.
Едно време ни учиха, че "пари-стока-пари прим".optics написа:Народния гений: Глад равно на Капитализъм !![]()
![]()
![]()
Опитвам се да намеря някаква логика в това и не намирам. Например ако сме едно село с 12 жители, 10 от които работим за единия, който произвежда кошници да кажем и 12-я е банкер, как аджеба ще се получи това уравнение. Значи предприемача взема заем от банкера за да започне производство, да кажем 100 лева, Не влага в материали (набавя си го сам) и дава заплати по 10 лева на 10-те си работника. Да кажем че е произвел 100 кошници, на които себестойността е 1 лев на кошница и трябва да ги продаде за да направи прим и да продължи да произвежда. Работниците му имат само по 10 лева, така че даже и да си дадат всичките пари за кошници, той може да получи най-много 100 лева. Банкера ще вземе лихва да речем 5 лева, така че и той няма да може да си купи. Не мога да разбера откъде ще дойде прим-а. Остава само да се нападне съседното село, да се избият хората и да им се вземат парите за да си купят кошници. По този начин паричната система се явява постоянен генератор на войни.
- ablood
- Обратна връзка:
Изглежда ти също.Странджата написа:Явно си изтрил старите съобщения.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Сметката ти е чак невярна. Даже в Калгари извън 6те зимни месеца сметката на отопление ми е символична, а в най-големия студ не надвишава 150 долара, къща. Тока е до $70. Водата е повече, поне 80 кинта, слагат водомери на кондотата в целия град и безлимитното плацикане ще е скъп спомен от миналото много скоро. Климатика е нужен не повече от два месеца, аз мога и без такъв.Kan_Tangra написа: Годишно колко излиза в двете държави?
Моята съвсем груба сметка, с която не ангажирам никой е
8 х 300$ канада = 2400$
София 300лв х 4 = 1200лв
Ако някой има претенции, да направи нова сметка
В БГ 120 кинта на месец не стигаше само за частично отопляване на жилище, сезона е 5 месеца, даже в Пловдив. От климатици правят икономия, и зиме и лете.
И цялата работа, че не ти стигала заплатата да я спестяваш или да я харчиш както ти се искало. Ако си решил да си биеш шута за някъде, трябва ли ти форумното одобрение? На мене не.
Embrace your climate change!
Марксизмът не прощава... това е като пример от реч на партиен секретар (по-младите да проверят в Google какво е това същество).IFF написа: Остава само да се нападне съседното село, да се избият хората и да им се вземат парите за да си купят кошници. По този начин паричната система се явява постоянен генератор на войни.
А защо да не продава кошници в другото село и, защо не и в още села/ Току виж оттам пък вземе да купи обувки и царевица, че на кошничарите не им остава време да орат и сеят.
Процес, който е характерен за сложна система не може да се изследва в проста, затворена система.
Парите не са нещо материално а мярка за стойност. Стойността е субективен фактор.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001