България е на 3 място по мързел
България е на 3 място по мързел
Страната ни се нарежда в челната тройка на Европейския съюз по показателя за дял на хора, които са в трудоспособна възраст, но не търсят работа. Това става ясно от последния анализ на европейската статистическа служба Евростат, съобщава „Труд”.
http://nakratko.bg/category/26/83555"
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
- optics
- Модератор
Re: България е на 3 място по мързел
3-то място си е супер. Аз го мислех поне 2-ро.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Много добро постижение, като се има предвид жестоката конкуренция от страна на Гърция, Кипър и Испания!optics написа:3-то място си е супер.

"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"
powered by Optics

powered by Optics
Нормално е, като имаме най-бързата интернет връзка. И аз от тоя форум по цял ден не излизам 

Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
- Bistra
- Напуснал форума
Дано да припечелваш нещо от това! 
Айде, лека! Аз отивам да спя, докато ти работиш.

Айде, лека! Аз отивам да спя, докато ти работиш.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Те дори не са на челните местаtonich написа:Много добро постижение, като се има предвид жестоката конкуренция от страна на Гърция, Кипър и Испания!optics написа:3-то място си е супер.

Все пак това е статистика на безработните.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Жору, Сигурен съм че статията е интересна но ме мързи да я прочета..joro написа:Страната ни се нарежда в челната тройка на Европейския съюз по показателя за дял на хора, които са в трудоспособна възраст, но не търсят работа. Това става ясно от последния анализ на европейската статистическа служба Евростат, съобщава „Труд”.
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Justin Trudeau's BIGGEST FAN
ivandaman написа:Жору, Сигурен съм че статията е интересна но ме мързи да я прочета..joro написа:Страната ни се нарежда в челната тройка на Европейския съюз по показателя за дял на хора, които са в трудоспособна възраст, но не търсят работа. Това става ясно от последния анализ на европейската статистическа служба Евростат, съобщава „Труд”.

ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
ivandaman написа:Жору, Сигурен съм че статията е интересна но ме мързи да я прочета..joro написа:Страната ни се нарежда в челната тройка на Европейския съюз по показателя за дял на хора, които са в трудоспособна възраст, но не търсят работа. Това става ясно от последния анализ на европейската статистическа служба Евростат, съобщава „Труд”.

Нека се отчете факторът "липса на мотивация".
На кой му се иска да му бият канчето по цял ден за има няма 500 лева.
На мързеливите винаги им липсва мотивация. Иначе за образованите и поназнайващи езици българи 500 лева заплата е отдавна забравен филм.succes написа: Нека се отчете факторът "липса на мотивация".
Особено учителите, тъпи и необразовани, както и много други професии.joro написа:На мързеливите винаги им липсва мотивация. Иначе за образованите и поназнайващи езици българи 500 лева заплата е отдавна забравен филм.succes написа: Нека се отчете факторът "липса на мотивация".
Виж, компютърджиите са друго нещо, те открай време са най образовани.
....
Да бе, точно, затова построиха Англия и Испания, основно мързеливи българи по техните строежи.
- roumensp
В съдържанието на статията, за разлика от гръмкото заглавие никъде не става дума за мързел и правилно, защото все още няма скала за измерване на мързела.
Казва се, че:

Мисля си, че една от възможните причини за резултатите е, че някои от тия хора си имат доходи (които естествено не се декларират) и просто не им се налага да работят "нормална" работа. Аз например имам приятел, който е по-добре финансово от 99% от хората на тоя форум (няма да обяснявам по какъв начин) и изобщо не е работил нищо в последните няколко години. От друга страна, циганите определено допринасят за резултата ... но пък в Румъния са по-голям процент, интересно защо и тя не е в челната тройка. И не на последно място, "истинският" мързел също не е чужд на българина ... аз поне си падам мързеливичък.Страната ни се нарежда в челната тройка на Европейския съюз по показателя за дял на хора, които са в трудоспособна възраст, но не търсят работа.

И по нещастие сме сред първите
http://kafene.net/news_and_analysis.htm ... h=35229704"
http://kafene.net/news_and_analysis.htm ... h=35229704"
- optics
- Модератор
Добре, но аз си мисля друго. Твоя приятел наистина ли не прави нищо или имаш предвид че не ходи на работа. Щото примерно ако планира и извършва обири това не е нищо. Ако аз съм такъв човек и попълвам анонимна анкета, по-скоро няма да пиша, че съм безработен, защото това някак си ще ми звучи, че не съм експертът който съмroumensp написа:...Мисля си, че една от възможните причини за резултатите е, че някои от тия хора си имат доходи (които естествено не се декларират) и просто не им се налага да работят "нормална" работа. Аз например имам приятел, който е по-добре финансово от 99% от хората на тоя форум (няма да обяснявам по какъв начин) и изобщо не е работил нищо в последните няколко години.

Ако съм ударил джакпота и се занимавам с пиене на мохито и спортни и компютърни игрички, тогава да - бих написал, че съм безработен.
Едит: На второ замисляне, тая ми логика, не може да обясни болшинството хора, които по-скоро са на принципа - шофьор съм на фирмата на братчеда ама се водя безработен за да вземам помощи. Или да речем - правя татуировки в мазето и прочие дейности за безработни, тоест същото което казваш и ти.
Аз имам един познат който в първите години на демокрацията се занимаваше с пренос на раница пълна с пари от един град в друг, на принципа, че никой не знае, че точно той ги пренася. Този който му даваше тази работа беше негов приятел милионер - за съжаление не е сред живите вече.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
Всъщност голяма част от хората, които уж не работят в действителност работят в “черната икономика“ - работят без договори или се занимават с някакви престъпни дейности- контрабанда, продажба на наркотици и т.н. Тук процента на цигани и българи според мен е еднакъв- много “бели“ нашенци също живеят от “нищо“ и никой не знае откъде са им парите. Има и такива, дето все още са на гърба на мама и тате, но това е до време, все пак рано или късно на всеки се налага да си поеме кръста и да се оправя в живота. По ресторанти, по строежи и в селското стопанство все още много хора работят без договори и без да плащат осигуровки и данъци. Голяма част от безработните си печелят “на черно“ и в същото време получават и помощи за безработни. Както е казано в пословицата “сиромах човек- жив дявол“.