Относно приемните изпити в университетите в Канада

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Mariana

Относно приемните изпити в университетите в Канада

Мнение от Mariana »

Здравейте,
отдавна не съм писала нищо във форума, но редовно чета всичко и съм много благодарна за информацията която има, защото ми помогна много, особено при подготвянето и изпращането на вторите документи.
Въпросът ми е насочен преди всичко към тези, които са вече в Канада и са предприели нелекия път да продължат образованието си в канадски университет. Интересува ме какви са приемните изпити за магистърска степен по икономика и условията за записване (например минимален успех от завършеното образование в Бг и как се приравнява нашата система на оценяване към тяхната), при положение, че съм завършила такава в България. Трябва ли да държа изпит по френски при положение, че съм завършила и френска филология в България? И изобщо мога ли да направя това максимално бързо след пристигането ми на канадска земя?
Аватар
dissidente
Обратна връзка:

Re: Относно приемните изпити в университетите в Канада

Мнение от dissidente »

Mariana написа:Здравейте,
отдавна не съм писала нищо във форума, но редовно чета всичко и съм много благодарна за информацията която има, защото ми помогна много, особено при подготвянето и изпращането на вторите документи.
Въпросът ми е насочен преди всичко към тези, които са вече в Канада и са предприели нелекия път да продължат образованието си в канадски университет. Интересува ме какви са приемните изпити за магистърска степен по икономика и условията за записване (например минимален успех от завършеното образование в Бг и как се приравнява нашата система на оценяване към тяхната), при положение, че съм завършила такава в България. Трябва ли да държа изпит по френски при положение, че съм завършила и френска филология в България? И изобщо мога ли да направя това максимално бързо след пристигането ми на канадска земя?
Ikonomistite obiknoveno se zapisvat v HEC. Na site-a im http://www.hec.ca/ mojesh da namerish vsi4kta neobhodima informazia. Do skoro niamashe priemen izpit po frenski, no uporito se govori, 4e shte se vuvede. 4uh oba4e, 4e ti otkazvat da te priemat, ako ve4e imash magisturska stepen po sushtata spezialnost (ot BG) za koiato kandidatstvash v Canada.
Uspeh!
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Ako ti pravyat problemi frnakofonite, probvay v McGill ili Concordia U i dvata sa s obuchenie na angliyski i se namirat v Montreal. Shte ti iskat TOEFL za nivo na nagliyakiya, obache i moje bi oshte nyakoy izpit, shtoto ikonomikata e po-tochna nauka, primerno moje GMAT da ti poiskat, no ne e sigurno, tryabva da se svrjesh lichno s universiteta. Inache diplomite gi priravnyavat lesno, te si imat tablici s razlichni sistemi na ocenyavane i vsichki cifri gi obrshtat v bukvi. Tuk sistemata na ocenyavane e slednata: A+, koeto se vodi excpetional ot 90 do 100%, A, koeto e excellent:85-90 v procenti, A- ot 80 do 84%, B+ ot 75 do 79% i t.n.
Bonne chance! :lol:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Заключено