Упс, моя грешка. Изобщо не зацепих, че не "чуваш" френски
Буквално ми казаха, че нямат нужда от документи, доказващи познания по английски.
Та така. Като се има предвид, че "срока на годност" на ИЕЛТС е 2 години, а пък френския ще ти трябва така или иначе, мисля вече става 100% ясно кой език натежава. В крайна сметка, ако наистина си добре с английския, подготвителен курс за ИЕЛТС може да изкараш по всяко време (или поне да си намериш материали за самостоятелна подготовка). Изпитните сесии са всеки месец, а резултатите излизат за 10 дни, така че ТОВА ще ти е най-малкия проблем.
Но френския, ах, френския . Сега съкровището се мъчи с него. Не че на интервюто ще успее да измъца нещо смислено (не и за толкова кратко време), но поне да се види, че има желание. Ако знаеш какви мъки са с тия перверзни звуци, не е истина просто. Седим и с часове повтаряме "ю", "у" (ама онова, странното), "кь"... А пък като се сетя, че с английското произношени сме нямали никакви такива проблеми.
Не че искам нещо да те агитирам, но... Залавяй се с френския възможно най-скоро! (хм, май почнах да се повтарям, а съм само от няколко дни в тоя форум )
Моля, помогнете ми по един въпрос отностно образовението!!!
- Independent
[quote="nobleman" И още нещо - в апликационният формуляр, точка образование след като отбележим последното, което в случая е висше, трябва ли да отбелязваме и другите - средно и т.н. Благодаря предварително![/quote]
На нас ни казаха, че след висше втора специалност със средно образование не може да се пише.Втората специалност трябвало да бъде с равна на първата или с по-висока степен на образование.Тъй като много ни интересува вярно ли е това или не, ще съм много благодарна на този, който изкаже компетентно мнение. Благодаря!
На нас ни казаха, че след висше втора специалност със средно образование не може да се пише.Втората специалност трябвало да бъде с равна на първата или с по-висока степен на образование.Тъй като много ни интересува вярно ли е това или не, ще съм много благодарна на този, който изкаже компетентно мнение. Благодаря!
Мисля, че съм съгласен с Анет. Защо трябва са изписваме в апликационните формуляри и другите си нива на образование, след като това е най-висшето , което притежавам. Дипломата ми за средно образование не е валидна, т.като имам в случая по-висше от това. Що се отнася до разни сертификати, аз имам един от техникума - за клас/ разред и прочие. Т.Е. ако все пак опиша моето образование, естествено от възходящ към низходящ ред- до основно ли трябва да го опиша и както сами разбирате, мога като документ да представя само академичната си справка и дипломата си.
Zdrasti Nobleman,
V grafa obrazovanie se pishat kakto visshe taka i sredno v sledniat red:
na parvo miasto visshe
na vtoro miasto sredno
vinagi se zapochva s poslednoto zavarsheno obrazovanie...osnovnoto prosto ne gi interesuva...Kogato posle podavash dokumenti za viza triabva da napishesh podrobno kakvo si pravil ot 18 godini natatak i ne triabva da ima nikakvi praznoti i otnovo se opisvat obuchenieto, kazarmata i saotvetno staja...
Kasmet!
V grafa obrazovanie se pishat kakto visshe taka i sredno v sledniat red:
na parvo miasto visshe
na vtoro miasto sredno
vinagi se zapochva s poslednoto zavarsheno obrazovanie...osnovnoto prosto ne gi interesuva...Kogato posle podavash dokumenti za viza triabva da napishesh podrobno kakvo si pravil ot 18 godini natatak i ne triabva da ima nikakvi praznoti i otnovo se opisvat obuchenieto, kazarmata i saotvetno staja...
Kasmet!
- Independent
1. сядай си на д-то и учи здраво френски, защото на интервюто няма да ти се размине и ще трябва на кажеш 2-3 лафа, може и повече , английският е само екстра и никой не ти иска документ
2. в документите за образованието си пишеш абсолютно всички квалификации/специлизации за които имаш някакъв документ - било то диплома или сертификат (вкл. средното) и ги изброяващ по години. човек никога не знае, от къде ще изкочи зайчето
2. в документите за образованието си пишеш абсолютно всички квалификации/специлизации за които имаш някакъв документ - било то диплома или сертификат (вкл. средното) и ги изброяващ по години. човек никога не знае, от къде ще изкочи зайчето
Zdrasti Nobleman,
Sleddiplomnite kvalifikatsii se pishat kato se zapochva ot nai-skoroshnata i ako estestveno tia e nadgrajdane nad vissheto obrazovanie...
Ne znam zashto niamash diploma za sredno obrazovanie,ako ti e ostanala v universiteta si ia vzemi tia shte ti triabva, nishto che ne e posledna..., tia triabva da e prevedena i da ia nosish na interviewto.Moje da vaznikne vaprosat: Kakvo bihte raboteli, ako ne si namerite rabota po spetsialnostta ot vissheto obrazovanie...i togava shte se pozovesh na neia
Kasmet!
Sleddiplomnite kvalifikatsii se pishat kato se zapochva ot nai-skoroshnata i ako estestveno tia e nadgrajdane nad vissheto obrazovanie...
Ne znam zashto niamash diploma za sredno obrazovanie,ako ti e ostanala v universiteta si ia vzemi tia shte ti triabva, nishto che ne e posledna..., tia triabva da e prevedena i da ia nosish na interviewto.Moje da vaznikne vaprosat: Kakvo bihte raboteli, ako ne si namerite rabota po spetsialnostta ot vissheto obrazovanie...i togava shte se pozovesh na neia
Kasmet!