Докато "дръпнеш" ситуацията ще се смени още 10 пъти поне, а нямаш никакви гаранции, че "дръпването" ще е непременно напред. Лошо е, ако нямаш добра професия, но ти би имал същия проблем и в България. Разликата е, че там нищо не давaт. Затова и голяма част от хората са се юрнали, предполагам. Давай, народе, да спестим на черно за апартамент в София!
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
Дали ще бъде на бяло или на черно в началото пътят винаги мина през тръните.
20 изгубени страници. Държите се така, все едно в живота ви има две серии и сте решили да прекарате едната във форума. Това е надменно. Някъде по пътя, когато сте се борили да постигате целите си сте забравили, че единствената цел е да запазиш сърцето си цяло. Да усещаш сигурност, топлина и спокойствие там където си създал новия дом. Не разбирам как може да пропилявате това време в безмислени спорове.
Върнете си при семействата си.
Нека това да е последното мнение в тази тема.
NightMartini написа:Дали ще бъде на бяло или на черно в началото пътят винаги мина през тръните.
20 изгубени страници. Държите се така, все едно в живота ви има две серии и сте решили да прекарате едната във форума. Това е надменно. Някъде по пътя, когато сте се борили да постигате целите си сте забравили, че единствената цел е да запазиш сърцето си цяло. Да усещаш сигурност, топлина и спокойствие там където си създал новия дом. Не разбирам как може да пропилявате това време в безмислени спорове.
Върнете си при семействата си.
Нека това да е последното мнение в тази тема.
Е няма как, докато си на работа и другите ти я вършат, защото си им "чорбаджия" да си и при вемейството си: децата са на училище, жената по моловете и ние имаме свободно време да помагаме във форума. Други пък не работят изобщо и се чудят как да си намерят компания за бирата и картофките, та и де акъл дават. Изобщо манджа с грозде
Bistra написа:Докато "дръпнеш" ситуацията ще се смени още 10 пъти поне, а нямаш никакви гаранции, че "дръпването" ще е непременно напред. Лошо е, ако нямаш добра професия, но ти би имал същия проблем и в България. Разликата е, че там нищо не давaт. Затова и голяма част от хората са се юрнали, предполагам. Давай, народе, да спестим на черно за апартамент в София!
Какво глупаво мнение- изцяло в хипотези и абсолютизирано.
domino написа:Ситуацията не се ли е променила последните 5-10 години ( примерно променен коефициент мин. заплата / покупателна способност )? Защото, доколкото разбирам, сега няма никакъв смисъл да се захваща работа на мин. заплата още от летището - хем няма да имаш пари, хем няма да имаш време. Ако си на социал пари пак няма да имаш, но поне ще имаш време, и ако го използваш разумно може доста да дръпнеш.
Това направо граничи със забавно.
Не, че е невъзможно, но не съм чул са социаладжия, които е оползотворил времето си за да "дръпне доста". В наблюдаваните от мен случаи дръпването е само назад.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
succes написа:Какво глупаво мнение- изцяло в хипотези и абсолютизирано.
Може би! Аз за разлика от теб знам какво искам и не само. Знам как да го постигна. То не е за всеки случай апартамент в София или друг български град. С апартамента се разделих миналата година, ама не щото не връзвам бюджета, а защото не ми е нужен вече.
P.S. Семействата са по задачи. У нас никой не се шляе безцелно.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
domino написа:Ситуацията не се ли е променила последните 5-10 години ( примерно променен коефициент мин. заплата / покупателна способност )? Защото, доколкото разбирам, сега няма никакъв смисъл да се захваща работа на мин. заплата още от летището - хем няма да имаш пари, хем няма да имаш време. Ако си на социал пари пак няма да имаш, но поне ще имаш време, и ако го използваш разумно може доста да дръпнеш.
Това направо граничи със забавно.
Не, че е невъзможно, но не съм чул са социаладжия, които е оползотворил времето си за да "дръпне доста". В наблюдаваните от мен случаи дръпването е само назад.
Аз пък не съм забелязал хора, които да вървят напред, ако не са минали през социал. Работят разни измекярски работи, по бензиностанции, продавачи някъде, общи работници, консиержи, все работи, за които не се изисква кой знае какъв език и умения.
scoubidou написа:
Аз пък не съм забелязал хора, които да вървят напред, ако не са минали през социал. Работят разни измекярски работи, по бензиностанции, продавачи някъде, общи работници, консиержи, все работи, за които не се изисква кой знае какъв език и умения.
Може би средата ти е такава, което обяснява много голяма част от мирогледа ти. Това, обаче не значи, че няма и "друга Канада"
scoubidou написа:
Може би средата ти е такава, което обяснява много голяма част от мирогледа ти. Това, обаче не значи, че няма и "друга Канада"
Всъщност, исках да ти покажа, че всеки може да си твърди каквото иска.
И там е проблема: разни хора си твърдят каквото си искат, приемат мечтите си за реалност, "забатачват" други, които на свои ред си мечтаят и си твърдят и пишат каквото си искат. Единици са тези, които са повече от никнейм/профил и може да ти дадат някаква смислена, изпитана инфо. За всичко останало трябва да можеш да четеш между редовете.....
Като например това че социала е предназначен за това новите имигранти да си стъпят на краката? То хубаво всеки може да твърди каквото си иска, но какво става когато твърденията не отговарят на фактите?
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
scoubidou,
Току що се лиши перманентно от какъвто и да е шанс някой да те взима на сериозно. Мухата3
Аблъд не те знам теб, ама мухата го взимат най сериозно, не знаеш какви мнения и коментари получавам на лични за много тук от вас , хората просто се страхуват да си кажат истината или да не им се подиграват какво мислят , и са бая ако те интересува
Теб отдавна никой не те взима на сериозно, защото всичко около теб се върти основно във вещите
Я кажи кога за последно си седнал с приятели да изпиеш една бира с картофи... Пумпъл с удоволствие ще изпия една с теб майна ако минавам през твоята провинция
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Като например това че социала е предназначен за това новите имигранти да си стъпят на краката? То хубаво всеки може да твърди каквото си иска, но какво става когато твърденията не отговарят на фактите?
Фактите напълно отговарят на това твърдение. Болшинството от новите имигранти ползват социала именно за това.
А какви са били мотивите му и какво е целял законодателят с приемането на закона за социалната помощ през далечната 1969 г. и последвалите от тогава многобройни негови изменения, можем само да гадаем. Което ще рече, че можем да си спорим по този въпрос докато свят светува.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)