Търся си работа

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Търся си работа

Мнение от ablood »

Забрави за "споренето"!
Какво стана с баса?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
scoubidou

Мнение от scoubidou »

ablood написа:Забрави за "споренето"!
Какво стана с баса?
Недей така бе човек, колегите взеха да ме гледат странно, така съм се смял. Ти ме върна в детството, спомних си как се закачахме с тайфата, спорихме кой е по-силен, Винету или Поразяващата ръка и се хващахме на бас за щяло и нещяло, като залога никога не се даваше. Обаче винаги вярвахме че баса ще докаже нашата правота, бяхме малки и наивни, нещо съвсем естествено за деца. Ти на колко си години :rofl:
scoubidou

Мнение от scoubidou »

Какво стана с баса?
Айде сега да се успокоиш, ти и цялата ти рода сте най-кадърните, най-проспериращите и никой не може да ви се опре, извинявам се за всичко казано по ваш адрес. Сега ще се включи и Бистра, и на нея ще трябва да се извинявам, че съм нарекъл някой друг "най-преуспяващ", а не нея. Айде да си ходя, че стана време за лягане.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

1. Не само аз и цялата ми рода, ами огромната част от българските емигранти имат капацитета да постигнат поне това което ние. Препоръки, като твоите дърпат разни наивници назад.

2. Обвини мен, или жена ми в лъжа, защото не се връзва с това което си разбрал/запомнил отпреди 5-8 години. Сега "детски истории"!?!

3. Това, че множество хора са преминали успешно по пътя, който ти обявяваш за невъзможен трябва да те накара да спреш да се доверяваш на разни другари и да се въздържаш от подвеждащи съвети.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

И аз си го отнесох веднъж, както и повечето му опоненти в голямата тема за/против социаладжийството.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Колкото пиян ще си признае, че е препил, толкова и Бистра и Блъда ще си признаят, че са гонени справедливо от форума. И не само те, де. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
IFF

Мнение от IFF »

scoubidou написа:
Какво стана с баса?
Айде сега да се успокоиш, ти и цялата ти рода сте най-кадърните, най-проспериращите и никой не може да ви се опре, извинявам се за всичко казано по ваш адрес. Сега ще се включи и Бистра, и на нея ще трябва да се извинявам, че съм нарекъл някой друг "най-преуспяващ", а не нея. Айде да си ходя, че стана време за лягане.
Браво мойто момче, добре правиш че се извиняваш, че тоя бабаит ще те заведе на монт рояла :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
kiro

Мнение от kiro »

scoubidou написа:
kiro написа: scoubidou, дай моля те пример какъв тип е тази работа на черно за 60 часа седмично. Не се заяждам, интересно ми е.
Пици, идеално се връзва с учене.
Мерси :) Ами минал си през типичната survival работа - нещо което се случва на 90% от хората, пристигнали с два куфара на летището. Не виждам къде е драмата. Единствената ми забележка, като някой работил няколко сървайвъл джобс, е че сумите, които си цитирал са много трудно достижими за такъв тип работа в Торонто, в Монреал предполагам още по-трудно. В крайна сметка, хората като пусналия темата остават с впечатление, че няколкостотинте долара социални помощи и работа като деливъри биха могли да издържат семейство с дете и това да продължава години.
Bulgayrian
scoubidou

Мнение от scoubidou »

ablood написа:1. Не само аз и цялата ми рода, ами огромната част от българските емигранти имат капацитета да постигнат поне това което ние. Препоръки, като твоите дърпат разни наивници назад.

2. Обвини мен, или жена ми в лъжа, защото не се връзва с това което си разбрал/запомнил отпреди 5-8 години. Сега "детски истории"!?!

3. Това, че множество хора са преминали успешно по пътя, който ти обявяваш за невъзможен трябва да те накара да спреш да се доверяваш на разни другари и да се въздържаш от подвеждащи съвети.
Не съм казал че е невъзможен, ама айде да не подвеждаме хората. Доколкото си спомням от предишните ти писания, си работил продавач в магазин за телефони, и си си се издигнал до управител, зам, управител ли, не помня вече. Така викат на продавача който отключва и заключва магазина :rofl: , това ли ти е издигането? Сега ходиш да правиш дребни ремонти по къщите, за тебе това ако е перспектива, то за мен не е. Добър пример са хората във форума, които са се издигнали до истински мениджърски позиции, има немалко такива, но това става с учене. Жена ти ако е единствения RH , то със сигурност е малка фирма и съвместява и секретарска работа, в една сериозна фирма надали ще я вземат. Казах ти да дадеш конкретни примери, не да хвърляш прах в очите на хората. Напълно е възможно някой да започне хамалин и да се издигне до отговорник на хамалите, ама ако затворят фирмата ще започне пак като хамалин другаде.
scoubidou

Мнение от scoubidou »

kiro написа:
scoubidou написа:
kiro написа: scoubidou, дай моля те пример какъв тип е тази работа на черно за 60 часа седмично. Не се заяждам, интересно ми е.
Пици, идеално се връзва с учене.
Мерси :) Ами минал си през типичната survival работа - нещо което се случва на 90% от хората, пристигнали с два куфара на летището. Не виждам къде е драмата. Единствената ми забележка, като някой работил няколко сървайвъл джобс, е че сумите, които си цитирал са много трудно достижими за такъв тип работа в Торонто, в Монреал предполагам още по-трудно. В крайна сметка, хората като пусналия темата остават с впечатление, че няколкостотинте долара социални помощи и работа като деливъри биха могли да издържат семейство с дете и това да продължава години.
Не знам, парите които съм написал са с тип-а, иначе заплатите са 8-9 долара на час.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Поти всичко което си написал за нас е неточно, или напълно невярно. И да ти докажа, пак ще се оправдаеш, че си бил излъган (не забравил, или недоразбрал). Кофти човек си.

Дадох ти конкретни примери. Не настоявай за лични подробности!
scoubidou

Мнение от scoubidou »

ablood написа:Поти всичко което си написал за нас е неточно, или напълно невярно. И да ти докажа, пак ще се оправдаеш, че си бил излъган (не забравил, или недоразбрал). Кофти човек си.

Дадох ти конкретни примери. Не настоявай за лични подробности!
А добро утро!
За човек, който е публикувал във форума адреса си, снимки на децата си, колата си и къщата си, стана много потаен изведнъж, нещо криеш явно. Само снимки на жена ти няма, ама това е разбираемо, на твое място и аз не бих я показвал :lol:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Очакваш да ти дам детайли за роднините си, след като вече 2 страници вадиш кирливите ризи на принципа: "долколкото си спомням", "вероятно", "предполагам", "сигурно"...

За себе си мога да призная, че си частично прав - наистина ходя да правя ремонти по къщите. Поне веднъж месечно. Все по-рядко срещу пари.

Колкото до "малката" фирма на жена ми.... :lol: Също си "частично" прав.
eva-vet-eva

Мнение от eva-vet-eva »

Доста одобрявам плана на yuriy_cska. Нашият беше подобен, само че с учене в университети след това ( датира от 9 години инфото ми). Поизучихме франсето, цвъкнахме номер 1 дребо, допълвахме мизерния „цоциал„ с мизерна и гадна работа на черно ( хеле пък я като женско, хептен на мизерно заплащане, мъжо се закачи на пици по 1 време) и дойде време за университета-дадоха стипендиите(да не мислите че са милиони) и мъжо реши, че е време да ходи на бяло-изкара курс за agent de sécurité, започна чудесно веднага на 13 кинта на час за 20 часа(през нощта и събота)и ооо, изненада-каквото заработваше му го махнаха от великата стипендия 720кад на месец(не, че се сърдя, че я даваха,де)-е, за 2ма студенти с дете, естествено, че се върна на пиците. Сега като специалисти вече, си плащаме чинно данъците, за да има и за социал и за градини/училища и за пътища и за каквото там използват данъците. Така че, никак не харесвам,когато някои много се пени срещу този начин на живот, особено в началото.
Надявам се все пак някой да успее да помогне с инфо за работа(за съжаление, ние вече не можем, далеч сме от схемата от началото на живота ни тук).
Успех на търсещите работа и хубав ден!
scoubidou

Мнение от scoubidou »

Темата за социала почти се обезмисля, новите които идват знаят езици, иначе просто не могат да дойдат. Най -доброто е да се запишат директно да учат, две стипендии са около 2 000 долара, с малко работа вечер и уикенда, се изтиква. Социала е добър само ако учиш езици, щото там стипендии няма.
Публикувай отговор