Търся си работа

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
scoubidou

Re: Търся си работа

Мнение от scoubidou »

ablood написа:Нали? Няма смисъл да се пробват. По-добре направо ДЕП-ът за сини яки.
Аз съм отворен за мнения различни от моето, случки всякакви, изключения също. Дай конкретни примери - например, почнах на такъв пост, с такава заплата, после се издигнах до..., със заплата ХХ. Сега работя еди какво си. С това ще бъдеш полезен и на другите, останалото са форумни задявки по седянките. От моя опит, за повечето постове искат да имаш нужното образование, ако някой вижда перспектива в това да е чистач или хамалин - прав му път. Всякакви работи съм работил и навсякъде са ме оценявали, даже и тук, но аз си имах план какво искам и го постигнах.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

scoubidou написа: Аз съм отворен за мнения различни от моето
Това звучи доста нелепо, след като в предишния си пост започна с:
scoubidou написа: Препоръчвам на новопристигналите да не вземат под внимание горното мнение
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
scoubidou

Мнение от scoubidou »

scoubidou написа:
ablood написа:Нали? Няма смисъл да се пробват. По-добре направо ДЕП-ът за сини яки.
Дай конкретни примери
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

analgin написа: Любимото ми обръщение към местните френско говорящи отворковци е: Ако не можеш да говориш френски (не те разбирам) , нека да обърнем на английски защото аз кебекарски не говоря...
Ами, то и аз бях решила да ходя до южната ни съседка да образовам хората на правилен английски. Много исках обаче в този best project ever да включа и Павел. Obssesion, какво да ме правиш, откакто разбрах, че все още си носи корекомските дънки. :$ Обаче той ме отрезА. ;( Хауърд Стърн му бил личен преподавател и трябвало да ида на образователно мисионерство в England, че като задавали техните туристи въпроси на ексурзовода в Empire state building, той не разбирал нищо.
Та и ти можеш да пееш долният припев заменяйки го с "I'm Frenchman in Monreal", ако разбираш въобще какво искам да ти кажа. ;)
Sting - Englishman In New York
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

scoubidou написа:
scoubidou написа:
Дай конкретни примери
Аз познавам една двойка, която дойде преди 2 години и вървят изцяло по нашия път. Не мога да цитирам имена и никове, защото не съм оторизирана. Смело и отговорно заявявам, че не са учили нищо, освен може би усъвършенствуване на езика. Намериха си работа без проблем. Та техни съседи българи ги бяха убеждавали, че трябва да се впуснат в чистаческия бизнес за да правят повече пари. Може би са имали нужда от черноработници сънародници, знам ли, какви биха били мотивите да съветваш някого по подобен начин? :tmi:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
scoubidou

Мнение от scoubidou »

Bistra написа:Аз познавам една двойка, която дойде преди 2 години и вървят изцяло по нашия път. Не мога да цитирам имена и никове, защото не съм оторизирана. Смело и отговорно заявявам, че не са учили нищо, освен може би усъвършенствуване на езика. Намериха си работа без проблем. Та техни съседи българи ги бяха убеждавали, че трябва да се впуснат в чистаческия бизнес за да правят повече пари. Може би са имали нужда от черноработници сънародници, знам ли, какви биха били мотивите да съветваш някого по подобен начин? :tmi:
Каква работа си намериха преди две години, какво работят сега и какво плануват да работят за в бъдеще?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

scoubidou написа:Каква работа си намериха преди две години, какво работят сега и какво плануват да работят за в бъдеще?
Архитектурни техници, докато чакат да им излезе одобрението и лицензирането от Ордера.
scoubidou

Мнение от scoubidou »

Bistra написа:
scoubidou написа:Каква работа си намериха преди две години, какво работят сега и какво плануват да работят за в бъдеще?
Архитектурни техници, докато чакат да им излезе одобрението и лицензирането от Ордера.
И дума да не става за социал, работа за чертожници и техници с опит бол, после, ако не ги мързи да учат за изпита за ордера, са готви и за инжинери.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Не използвайте форумите за разрешаване или още по-малко за създаване на личностни конфликти. Забранява се разкриването на лична информация за друг потребител. Спазвайте личното пространство. Съсредоточете се върху темата/мнението, а не върху този, който го е писал.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

scoubidou написа:Дай конкретни примери
Аз, жена ми, брат ми, жена му... Всички започнахме от мизерна работа на почти минимална заплата и без да учим достигнахме ниво, в което отказваме други предложения за работа без дори да се интересуваме от парите. Тоест - напълно доволни.
Единствено брат ми преди 8 години си загуби работата поради масово аутсорсване и реши да учи за автомеханик на държавна работа.

Френски проговорих покрай децата си. Не ми е трябвал нито в работата, нито на улицата.

Странно е да минеш процедура по селекция и да се притесняваш, че ще си останеш прост чистач. :x
scoubidou

Мнение от scoubidou »

ablood написа:
scoubidou написа:Дай конкретни примери
Аз, жена ми, брат ми, жена му... Всички започнахме от мизерна работа на почти минимална заплата и без да учим достигнахме ниво, в което отказваме други предложения за работа без дори да се интересуваме от парите. Тоест - напълно доволни.
Единствено брат ми преди 8 години си загуби работата поради масово аутсорсване и реши да учи за автомеханик на държавна работа.

Френски проговорих покрай децата си. Не ми е трябвал нито в работата, нито на улицата.

Странно е да минеш процедура по селекция и да се притесняваш, че ще си останеш прост чистач. :x
Знам че жена ти е учила тук. Оттук нататък струва ли си да коментирам нещо написано от теб?
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

scoubidou написа:Знам че жена ти е учила тук. Оттук нататък струва ли си да коментирам нещо написано от теб?
Бикаш, не е възможно емигрантка да стане HR в голяма квебекарска фирма без да учи.

Като ме обвиняваш в лъжа да депозираме при Кътев, Зорница, или друг уважаван независим посредник (с комисионна, естествено) по няколко стотака, или хилядарки и да ти докажа, че започна без нищо освен самодоказване и изкачване по стълбицата.
scoubidou

Мнение от scoubidou »

ablood написа:
scoubidou написа:Знам че жена ти е учила тук. Оттук нататък струва ли си да коментирам нещо написано от теб?
Бикаш, не е възможно емигрантка да стане HR в голяма квебекарска фирма без да учи.

Като ме обвиняваш в лъжа да депозираме при Кътев, Зорница, или друг уважаван независим посредник (с комисионна, естествено) по няколко стотака, или хилядарки и да ти докажа, че започна без нищо освен самодоказване и изкачване по стълбицата.
Значи ме е излъгала.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

:rofl: Егати подлото измъкване.

Едит: Може и мен да ме е излъгала. Когото и да е излъгала, или си е имала причини, или ти нещо се бъркаш.
scoubidou

Мнение от scoubidou »

ablood написа::rofl: Егати подлото измъкване.

Едит: Може и мен да ме е излъгала. Когото и да е излъгала, или си е имала причини, или ти нещо се бъркаш.
Както кажеш, не ми се спори. След малко свършвам работа, така че до утре :wave2:
Публикувай отговор