Да не си се объркал нещо ? Не бяха ли яденето и пиенето най-важното ? Или викаш, оня период го надживя и се извиси духовно ?myhata II написа:По добре с празен стомах, но пълна глава !
25 неща, които загубихме за 25 години
- roumensp
Re: 25 неща, които загубихме за 25 години
Ако трябва да избирам между двете, ама явно ти слизаш стремглаво надолу, ако си прочетеш последните 20 мнения ще сгрееш ....roumensp написа:Да не си се объркал нещо ? Не бяха ли яденето и пиенето най-важното ? Или викаш, оня период го надживя и се извиси духовно ?myhata II написа:По добре с празен стомах, но пълна глава !
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- Bistra
- Напуснал форума
Аха! Значи, да разбираме ли, че ти в Торонто хем си нахранен, хем водиш богат и разнообразен културен живот?myhata II написа:Ако трябва да избирам между двете, ама явно ти слизаш стремглаво надолу, ако си прочетеш последните 20 мнения ще сгрееш ....roumensp написа:Да не си се объркал нещо ? Не бяха ли яденето и пиенето най-важното ? Или викаш, оня период го надживя и се извиси духовно ?myhata II написа:По добре с празен стомах, но пълна глава !
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 
- roumensp
Само че не трябва да избираш и затова ги съчетаваш: лапачка и пиячка вечерта, а на сутринта главата пълна с махмурлук и мъдри мисли, изливани тука.myhata II написа:Ако трябва да избирам между двете, ама явно ти слизаш стремглаво надолу, ако си прочетеш последните 20 мнения ще сгрееш ....roumensp написа:Да не си се объркал нещо ? Не бяха ли яденето и пиенето най-важното ? Или викаш, оня период го надживя и се извиси духовно ?myhata II написа:По добре с празен стомах, но пълна глава !
Ти ако искаш вярвай и във великденското зайче - толко ти е акъла, такива са ти гените; само ако обичаш недей да намесваш мен или родителите ми във всяка измислена тъпанарска история, която от тотална скука ровиш от нета. И ако искаш да спамиш за някаква българо-виетнамска чалгарка, майката на Албена Вулева или подземния живот на картофите, бегай под шипките.Bistra написа:Елементарко си ти, че си представяш макар в сънищата, че някоя може да ти се върже на дънки и ВЕф!Павел написа:Eлементарка вярва на всички глупости, които постоянно изравя; явно я боли главата от мислене и никога не подлага нищо на съмнение.Bistra написа:Е, аз как съм я написала? Тирето е за повтаряемост и да си спестя писане...![]()
Единствените, които могат да се обвинят в расизъм по отношение на виетнамци са вашите хора, Озо, комунетата.
Ето, чети и се ограмотявай как са ги тормозели!
Рекетирали Люси Иларионов заради бащата на Ани ХоангКой знае дали и Павелчов тейко не е бил някой виетнамски душманин, за да може пишлемето му да задява съученички с бонбонки тик-так.
"Глупости на търкалета. 23 години не се смени този полицай, та да си изкара разрешително"
"Седи си вкъщи, но изкарва пари (400лв) и някой ходи в тях и му ги взема след , като разбере че е без документи. Елин Пелин е огромен град в който живеят милиони виетнамци и затова тъпите полицаи не могат да разпознаят, че е чужденец. Истинската вина на полицаите е, че досега са го оставили да си прави каквото иска у нас. Щом няма документи значи няма и здравни, социални и пенсионни осигуровки и когато остарее или се разболее ще издържаме и него."
"Абе Фук да си каже истината защо му взеха едно време документите. Да си каже и за далаверите, които въртеше и как изнудваше новодошлите виетнамци. И че по тази причина се махна от София... Айде стига глупости"
![]()
![]()
![]()
![]()
На друго място четох, ама не можах да намеря статията, как работил ангария на къщата на някакъв фактор от милицията и оня "милозливо" отказал да му плати за труда, оставяйки го да живее в България. И още, че при "разходките" (по работа разбира се, не по далавери, както се опитваш да изкараш) си до София милиционерите му взимали всичките пари и му се налагало да се прибира пеша до Елин Пелин. Разстоянието не е малко. Вярвай ми!...И това всичкото по време на прехваления ти социализъм. Баси! Нали ни бяха братя и ги спасявахме от х'американския империализЪм, давайки им работа в нашето строителство?!
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
- Bistra
- Напуснал форума
Абе, я си гледай работата! Не си ти тоя, който ще ми дава наклон в живота!...за щастие. 
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 
Дава се "тон в живота", а перифразирания израз (само за мъжкото съсловие) е "наклон на х**" т.е. каквото ти, Бистре, нямаш.Bistra написа:Абе, я си гледай работата! Не си ти тоя, който ще ми дава наклон в живота!...за щастие.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
- Bistra
- Напуснал форума
Аз съм феминистка, демек опака жена.
И престани да ме поучаваш! Аман от казармени истории!
Тръгнал да ми се жали Надувко, че съм споменала веднъж семейството му? WTF?! На него всяка втора дума му е насочена да устрели, я баща ми, я мъжа ми, я неродената ми сестра. И аз мога пък!
Разбира се доста по -културно. Не мога да се меря с дебелашкият хумор на Х. Стърн, съчетан с програма "Знание".
Имаше и едно предаване "Дела и документи" веднага след нивото на река Дунав в сантиметри - адски скучно! Баба ми го пускаше сутрин да ме буди за училище.
Тръгнал да ми се жали Надувко, че съм споменала веднъж семейството му? WTF?! На него всяка втора дума му е насочена да устрели, я баща ми, я мъжа ми, я неродената ми сестра. И аз мога пък!
Имаше и едно предаване "Дела и документи" веднага след нивото на река Дунав в сантиметри - адски скучно! Баба ми го пускаше сутрин да ме буди за училище.
Да ама не, нивото в сантиметри го даваха в 3 следобяд, а дела и документи беше сутрин след това и след новините. Даже ако не ме лъже паметта, беше в 7 и 15, та аха закъснявах за училище, защото ми беше интересно да го слушам.Bistra написа: Имаше и едно предаване "Дела и документи" веднага след нивото на река Дунав в сантиметри - адски скучно! Баба ми го пускаше сутрин да ме буди за училище.
- Bistra
- Напуснал форума
E, хубаво, де! Може и така да е било. Май имаше детски приказки преди "Дела и документи". На мен пък те ми бяха интересни.
Помня, че лекторът опяваше с един погребален глас. И баба имаше ВЕФ, ама не корекомски като Павелчовия.
А, сега чак отворих и чух . Именно
Помня, че лекторът опяваше с един погребален глас. И баба имаше ВЕФ, ама не корекомски като Павелчовия.
Имаше детски приказки и винаги бяха с някаква поука, което беше много възпитателно не само за децата, но и за възрастните даже. Пък баба ти дали е имала ВЕФ или радиоточка незнам, no аз лично си купих в VI-ти клас след лятната бригада за 80.00 лв. Kато ми понадиха и моите родители за още толкова на следващата година пък си купих колело с 1 скорост и контра, с два багажника (отпред и отзад) - "Украйна", защото нямаше "Балкан" в магазина (това е второто, а първото, което ми беше станало малко беше "Лястовичка"). В VIII-ми клас пък си купих от магазина "Направи си сам" в една кутийка в насипно състояние транзисторче "Звездочка" за 10.00 лв., а за рождения ден фотоапарат Смяна8, който струваше 15.00 лв. Цените са със таксите TPS & TVQ...Bistra написа:E, хубаво, де! Може и така да е било. Май имаше детски приказки преди "Дела и документи". На мен пък те ми бяха интересни.![]()
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
- Bistra
- Напуснал форума
Да-да знам! Те за всичко ни поучаваха. Нашите не ми даваха да шъкна да не би нещо да си кажели хората. Сега не поучаваме децата си. Съветваме ги. Аз лично смятам това за по-ценно.
Другото не ми липсва. Повече от очевидно е, че цените не могат да са същите, както преди 30 години. Ама и ние сме претърпяли развитие - някои качествено, други....???
Другото не ми липсва. Повече от очевидно е, че цените не могат да са същите, както преди 30 години. Ама и ние сме претърпяли развитие - някои качествено, други....???
ivalin написа: Имаше детски приказки и винаги бяха с някаква поука, което беше много възпитателно не само за децата, но и за възрастните даже. Пък баба ти дали е имала ВЕФ или радиоточка незнам, no аз лично си купих в VI-ти клас след лятната бригада за 80.00 лв. Kато ми понадиха и моите родители за още толкова на следващата година пък си купих колело с 1 скорост и контра, с два багажника (отпред и отзад) - "Украйна", защото нямаше "Балкан" в магазина (това е второто, а първото, което ми беше станало малко беше "Лястовичка"). В VIII-ми клас пък си купих от магазина "Направи си сам" в една кутийка в насипно състояние транзисторче "Звездочка" за 10.00 лв., а за рождения ден фотоапарат Смяна8, който струваше 15.00 лв. Цените са със таксите TPS & TVQ...
И аз така... де
Dead Eyes See No Future
Велосипед "Школьник" -престъпление към инженерните науки и детската физика. Раменете на педалите бяха много къси и по баирите на човек му изскачаха очите от напъване. Беше по-зле от сгъваемо балканче.
Но за ВЭФ-206 да не съм чул лоша дума!

Но за ВЭФ-206 да не съм чул лоша дума!

За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Е затова обаждах на по горните самозабравили се вещомани !!!
На мен лично това много ми липсва ....!
Е все пак поздрав до всички бели и червени от Мухата.....!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=A-vWQBIELC0"

На мен лично това много ми липсва ....!
Е все пак поздрав до всички бели и червени от Мухата.....!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=A-vWQBIELC0"
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
Стефан Цанев
Стефан Цанев