Moje li da se udalji validnostta na pasport...?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
rose

Moje li da se udalji validnostta na pasport...?

Мнение от rose »

Zdraveite,
I nie poluchihme pismo za viza :P , no ima problem...
Imam sledniat vapros:Moje li da se udalji validnostta na pasport,koito izticha na 05.04.2005g,tai kato edno ot iziskvaniata na Bukuresht za biene na viza e 12 mesetsa validnost ili nepremenno triabva da se vadi nov? :roll:
Аватар
sara
Рошава гарга

Re: Moje li da se udalji validnostta na pasport...?

Мнение от sara »

rose написа:Zdraveite,
I nie poluchihme pismo za viza :P , no ima problem...
Imam sledniat vapros:Moje li da se udalji validnostta na pasport,koito izticha na 05.04.2005g,tai kato edno ot iziskvaniata na Bukuresht za biene na viza e 12 mesetsa validnost ili nepremenno triabva da se vadi nov? :roll:
то сега и оттам ще е много по-лесно да се извади нов отколкото после и от тук
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

Валидност на паспорт вече не се удължава. Аз имах същия случай, обадих се в Букорещ и ми казаха да си извадя нов. Така и направих! И си платих разбира се 60 кинта! :lol:
To Live Is To Die
ivaiilo

Мнение от ivaiilo »

паспорта можеш да си го удължиш без проблем в канада за максимум 6 месеца. но най-добре си извади нов.
снимки от Ванкувър.
http://ivaiilo.myphotoalbum.com/albums.php
Аватар
milla
Модератор

Мнение от milla »

Наистина ще имате едно безпокойство по-малко, ако си извадите нов паспорт, отколкото да "треперите дали ще минете между капките".
Ако подадете молба за издаване на паспорт в рамките на един месец, той може да бъде готов много по-бързо и да си го вземете в края на седмицата /както стана и при нас/ и се охарчваш с 60 лв. Трябва обаче да се провери, защото те няма да си направят труда да се обадят.
Спокойно може да се доплати след подаването на молбата за направата му за 1 месец, но тогава паспорта се оскъпява на 120 лв и ти го правят за 3 дни.
А който иска може направо да си плати паспорта му да е готов за 3 дни.
ИЗБОРА Е ВАШ!
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

milla написа:Наистина ще имате едно безпокойство по-малко, ако си извадите нов паспорт, отколкото да "треперите дали ще минете между капките" ...
Не е въпрос на безпокойство - просто паспортите не се удължават. Според действащия в момента закон за задграничните паспорти, след изтичане на 5 годишния срок на паспорта, трябва да се извади нов. Единственото изключение е за хора намиращи се в чужбина, прави се от българското посолство и става с разрешение на съответното българско министерство (не помня точно кое). Удължението е еднократно, максимум за 6 месеца и се дава само при наложителни и спешни случаи, т.е. ако новият паспорт не може да се направи достатъчно бързо. За хора намиращи се в България очевидно няма такъв сценарий, защото нов паспорт може да се извади за 48 часа.
Аватар
rose

Мнение от rose »

Blagodaria na vsichki,koito mi otgovoriha :P
Veche podadahme dokumenti za novi pasporti, koito shte badat gotovi za tri dni...,e shest de, zashtoto deniat na podavane ne go smiatat, a pak i sabota i nedelia,no inache si vzeha 128lv.vkluchitelno i taksata za bankata...
Jelaia kasmet na vsichki! :wink:
Заключено