Vapros za bankova referencia

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Shy

Vapros za bankova referencia

Мнение от Shy »

Zdraveite na vsichki!
:?: Imam edin vapros,koito me pritesniava i bih iskala da vi popitam dali na interviewto moda da predstavia bankova referencia na imeto na bashta mi, v koiato piche che kato negova dashteria moga da polzvam parite pri nujda?Deklarirali sme sas sapruga USD 5000?Dali sa dostatachni?
Blagodaria vi mnogo!
Uspeh i kasmet na vsichki
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Здравей, Shy,
Парите са достатъчни, ако сте само двамата със съпруга си. Минималната сума в такъв случай е 3 587 $ (СА), но при наличието на деца става съответно: 4 018 $ - с едно дете до 18 г.; 4 337 $ - с две деца и 4 655 $ - с три деца до 18 г. Всичките суми са в канадски долари. Имай в предвид, че сумата в банковото извлечение трябва да гарантира възможността за заплащане на всички разходи до заминаването ви включително (медицински изследвания, таксите за разглеждане досието ви от федералните власти, таксите за визи и разходите за самолетни билети). Наличието на посочените по-горе суми се изисква при влизането т.е. при прекосяването на границата на Канада (Квебек).
А колкото до банковата референция - необходимо е да е на твое име, според мен. Общата сметка с баща ти не дава пълна гаранция, че притежаваш цялата сума, защото се предполага възможността и той да тегли пари от нея по всяко време. Прехвърляйте парите на твое име преди издаването на всяка банкова референция, а после може да си ги връщаш обратно в сметката на баща си. Така би било най-удачно.
Успех и от мен!
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
avve
Обратна връзка:

i az da se vklu4a

Мнение от avve »

a kak stoi vuprosut ako si sam s edno dete?
bjha mi kazali 4e taksite sa suotvetno
- ako si sam - 2 446 CAD
- ako si sam+ 1 dete - 3 287 CAD
- ako sa 2-ma roditeli+ 1 dete - 4 018 CAD
No se pitam - sled kato sa uveli4ili taksite za podavane na purvite dokumenti, dali i tezi bankovi referentsii ne trjbva da sa po-debeljki? :roll: :?:
Shy

Мнение от Shy »

Blagodaria ti mnogo Linko za raziasnenieto!Sega veche sam po-spokoina.Samo ne znam kakvi sa razhodite za medizinski, taksata za federalnite i t.n.Predpolagam, che sa vdignali tazi taksa za razglejdane na dokumentite ot federalnite. Do interviewto mojem da namerim USD 2000 da vkarame v smetkata. USD 7000 dali sa dostatachni za men i sapruga mi za pokrivane na vsichki razhodi eventualno sled uspeshno interview i neobhodimata suma pri vlizane v Canada?
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Напълно дстатъчна е сумата за всички необходими разходи.

Live mid-market rates as of 2004.09.20 14:46:11 GMT.
7,000.00 USD (United States Dollars) = 9,110.72 CAD (Canada Dollars)
1 USD = 1.30153 CAD 1 CAD = 0.768326 USD

Разходите за медицинските изследвания не са токова големи - 200-300 USD, според броя на членовете на семейството. Федералните такси за разглеждане на досието и за визите все още не са променени (за разлика от тези на службата по имиграция на Квебек) и са както следва:
- за разглеждане на досието - 550 САD за всеки възрастен и 150 САD за всяко дете;
- за виза - 975 САD за всеки възрастен, за децата не се плаща - техните визи се поставят в паспорта на родителя.
За цените на самолетните билети нищо не може да се каже предварително - зависят от много неща, включително и от сезона. Но можеш да сложиш една кръгла сума от 2000 USD за да си спокойна и да знаеш, че дори и ще ти останат. :)
Сметките оставям на теб и съпруга ти.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Shy

Мнение от Shy »

Blagodaria ti oshte vednaj Linko! Dano tova da sa vsichki razhodi,koito triabva da se vkluchat v sumata za bankovata referencia na interviewto!
Аватар
sergarion
Обратна връзка:

Моят опит

Мнение от sergarion »

Shy,аз и жена ми бяхме на интервю на 24.04.2004.Бяхме декларирали 10000 лева което по тогавашния курс беше 7200 кан.долара.Накратко ,върнаха ни за още 200 часа френски,НО освен това La Rue каза че е хубаво да му донесем следващият път и документ за собственост на имот(и след като му обясних че имам съсобственост с брат ми на един апартамент,заяви ,че нищо и това ще свърши работа ,но е нужен такъв документ),Разбира се не твърдя нищо,просто споделям какво ни се случи на нас,може би така е преценил възоснова на нашата кандидатура,не знам...Според мен е хубаво да се подсигуриш с по-голяма сума и акт за собственост.Абсолютно е необходимо да е на твое име банковата референция. :wink:
Shy

bankova refrencia,dokument za imot

Мнение от Shy »

Zdraveite priateli!
Imam edin vapros, dano niakoi da moje da me orientira.Bankovata referencia e na imeto na sapruga mi, a az shte sam vodeshta.Dali triabva da e na moe ime ili niama znachenie? Oshte neshto me izmachva, ne znam dali triabva da ima na nashe ime niakakav imot.Imame kola, dali e dobre da nosim dokument za neia (po dokument e zakupena za 500lv), ili shte e smeshno?
Blagodaria vi predvaritelno!
Uspeh i kasmet na vsichki!
Заключено